Artikel top billede

Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej

Der er fuld fart på VR-teknologien. Facebook og Oculus Rift har netop afholdt konference, og her var der et hav af nyheder.

Virtual reality-teknologien er stadig i færd med at modnes, men det ser ud til, at du nu for alvor kan begynde at glæde dig.

Ved årets Oculus-konference blev der fremvist et hav af nyheder omkring firmaets VR-planer. Blandt andet kom nyheden om, at et af verdens mest populære spil kommer til Oculus-platformen, nemlig Minecraft.

Bare forestil dig at vade rundt i den isometriske verden, grave dig ned i hulerne og så... BANG! Creeper.

Og hvis du ikke forstår, hvad der lige stod, så kan vi love dig, at dine børn nok står med julelys i øjnene ved bare tanken om muligheden.

Billigere VR-headset i november

Imens Oculus endnu ikke har lanceret sine egne Oculus Rift-briller, så udkom der sidste år et par VR-briller i et samarbejde mellem Samsung og Oculus.

Gear VR Innovator Edition var rettet mod udviklere og entusiaster, som også kostede mere, end brillerne var værd, men nu kommer der et nyt headset, som kun vil koste 99 dollars - altså cirka 700 kroner.

De nye Gear VR kan desuden fungere med samtlige Samsung Galaxy-telefoner udgivet i 2015, og imens en tidligere kritik af brillerne var, at der ikke var særlig meget indhold at bruge brillerne til, så er det også slut.

Netflix, amerikanske Hulu og Twitch er på vej til brillerne, og flere andre er også på trapperne.  

Prisen er klart en anden end sidste års model, som kostede 1.600 kroner, men vær stadig bevidst om, at det kan være, at brillerne ikke længere fungerer til næste års Samsung-model.

Facebook går all in
Oculus-firmaet blev opkøbt i 2014 af Facebook, som så et stort potentiale i VR-verdenen. Gamere verden over var rasende, for Oculus Rift var anset som det ultimative gamer-produkt, og "ikke et par briller til Farmwille".

Facebook lovede dog, at Oculus fik lov til at fortsætte sin udvikling af Oculus Rift-brillerne uden indblanding.

Og ved årets Oculus Connect-konference var Facebook også ude og fortælle om fremtidsplanerne. Blandt andet har Facebook allerede lanceret de første 360 graders videoer i samarbejde med Disney. Det drejer sig om en 360 graders køretur over Tatooines ørkener i Star Wars-universet.

Der er store forventninger til VR - og ligeledes en stor konkurrence på markedet om hvem, som bliver først og bedst.

Oculus Rift er en af favoritterne, imens HTC og Valve også udvikler et headset sammen, HTC Vive.

Også Sony er på vej med et headset, som blandt andet skal fungere sammen med Sonys spilkonsol.

Læs også: Nyheder om Oculus Rift: Lanceringsdato og spændende samarbejde med Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere