Artikel top billede

Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej

Der er fuld fart på VR-teknologien. Facebook og Oculus Rift har netop afholdt konference, og her var der et hav af nyheder.

Virtual reality-teknologien er stadig i færd med at modnes, men det ser ud til, at du nu for alvor kan begynde at glæde dig.

Ved årets Oculus-konference blev der fremvist et hav af nyheder omkring firmaets VR-planer. Blandt andet kom nyheden om, at et af verdens mest populære spil kommer til Oculus-platformen, nemlig Minecraft.

Bare forestil dig at vade rundt i den isometriske verden, grave dig ned i hulerne og så... BANG! Creeper.

Og hvis du ikke forstår, hvad der lige stod, så kan vi love dig, at dine børn nok står med julelys i øjnene ved bare tanken om muligheden.

Billigere VR-headset i november

Imens Oculus endnu ikke har lanceret sine egne Oculus Rift-briller, så udkom der sidste år et par VR-briller i et samarbejde mellem Samsung og Oculus.

Gear VR Innovator Edition var rettet mod udviklere og entusiaster, som også kostede mere, end brillerne var værd, men nu kommer der et nyt headset, som kun vil koste 99 dollars - altså cirka 700 kroner.

De nye Gear VR kan desuden fungere med samtlige Samsung Galaxy-telefoner udgivet i 2015, og imens en tidligere kritik af brillerne var, at der ikke var særlig meget indhold at bruge brillerne til, så er det også slut.

Netflix, amerikanske Hulu og Twitch er på vej til brillerne, og flere andre er også på trapperne.  

Prisen er klart en anden end sidste års model, som kostede 1.600 kroner, men vær stadig bevidst om, at det kan være, at brillerne ikke længere fungerer til næste års Samsung-model.

Facebook går all in
Oculus-firmaet blev opkøbt i 2014 af Facebook, som så et stort potentiale i VR-verdenen. Gamere verden over var rasende, for Oculus Rift var anset som det ultimative gamer-produkt, og "ikke et par briller til Farmwille".

Facebook lovede dog, at Oculus fik lov til at fortsætte sin udvikling af Oculus Rift-brillerne uden indblanding.

Og ved årets Oculus Connect-konference var Facebook også ude og fortælle om fremtidsplanerne. Blandt andet har Facebook allerede lanceret de første 360 graders videoer i samarbejde med Disney. Det drejer sig om en 360 graders køretur over Tatooines ørkener i Star Wars-universet.

Der er store forventninger til VR - og ligeledes en stor konkurrence på markedet om hvem, som bliver først og bedst.

Oculus Rift er en af favoritterne, imens HTC og Valve også udvikler et headset sammen, HTC Vive.

Også Sony er på vej med et headset, som blandt andet skal fungere sammen med Sonys spilkonsol.

Læs også: Nyheder om Oculus Rift: Lanceringsdato og spændende samarbejde med Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere