Artikel top billede

Flere millioner Audier ramt af VW's software-snyd

Flere millioner Audier solgt i Europa er også udstyret med VW's snydesoftware og sviner derfor langt mere end forventet. Se her, om din Audi er blandt de ramte modeller.

Mere end to millioner diesel-drevner Audier er udstyret med samme software, som de VW-biler, der danner grundlag for den kæmpe-skandale, som i de seneste dage har ramt bil-industrien.

Sagen handler om den software, som VW har udstyret en lang række af selskabets diesel-biler med.

Softwaren pynter gevaldigt på bilens udledning af en række miljøskadelige gasser, hvilket altså får bilerne til at se mere miljøvenlige ud, end de egentlig er.

Målinger har således vist, at bilerne udleder op til 40 gange mere af de såkaldte NOx-gasser end oplyst under normal kørsel.

Softwaren er blevet anvendt af bilkoncernen i årevis.

Det gælder ifølge nyhedsbureauet Reuters også alle Audier, som kører med den såkaldte EU5-motor. Det vil sige A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 og Q5.

Heraf er de 577.000 biler blevet solgt i Tyskland, mens omkring halvanden million biler er blevet solgt til resten af Europa.

Sagen, der er blevet døbt dieselgate har fået VW's aktiekurs til at styrtdykke.

Angiveligt har softwaren fusket med den elektroniske unit, så den har været i stand til registrere, når emissionen skulle måles, og dernæst ændre den såkaldte fuel mapping, så udledningen blev minimeret.

Det er angiveligt blot en enkelt kode-linie i bilernes software, som har gjort svindelen mulig.

Det er nemlig ret enkelt: Bilen registrerer, at der er en emissions-test nært forestående, og har så ændret sin fuel mapping til minimal udledning.

En moderne bil registrerer eksempelvis, når motorhjelmen åbnes, når traction-kontrollen slås fra (hvilket man gør under emissions-test) og så videre.

Sensorer registrerer også rattets position, bilens fart, hvor lang tid motoren kører, vejret og mange andre ting, som tilsammen kan pege i retning af en forestående emissionstest.

Det gør det ret nemt at indbygge funktioner, der ændrer på mappingen af bilen, når der bliver iværksat emissions-test.

VW har tidligere meddelt, at også en lang række varevogne er udstyret med softwaren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere