Artikel top billede

Google investerer i at bruge data til "individuelle" forsikringer

Adgang til data om kundernes motionsvaner, alkohol-forbrug, kost og rygning er forsikringsbranchens våde fremtidsdrøm, som nu er kommet et skridt nærmere virkeligheden.

Ifølge Wall Steet Journal har Google netop investeret mere end 200 millioner kroner i forsikringsselskabet Oscar Health Insurance.

Firmaet er specialiseret i såkaldt "individuelt tilpassede" sundhedsforsikringer, hvor kundernes dækning og forsikringspræmie afhænger af, hvilke data man som kunde vil give selskabet adgang til.

Oscar giver også gratis adgang til devices, der kan registrere hvor tit kunderne motionerer og gratis telemedicinske tjenester.

Firmaet ser det ifølge medstifter Mario Schlosser som sin mission at styrke brugen af ny teknologi på sundhedsområdet. Man har netop ansat 45 ingeniører, som skal arbejde med at udvikle værktøjer, der hurtigt kan matche patienter med en læge, der har de nødvendige faglige kompetencer.

En stor del at Oscars forretning er organiseret som onlineservices, som skal gøre det lettere for kunderne at finde den rigtige behandling og medicin. Forretningsideen er at bruge netservices som middel til at nedsætte udgifterne til medicin og lægebehandling.

En stor del af udviklingsarbejdet sker parallelt med at selskabet forhandler med de amerikanske myndigheder om lovligheden i at indsamle kundernes sundhedsdata.

Oscar Health Insurance er kun tre år gammelt, men vurderes ifølge avisen til at være mere end 10 milliarder kroner værd.

Chefen for Googles investeringsselskab, Google Capital, David Lawee siger til Wall Street Journal, at investeringen i Oscar Health Insurance er sket, fordi firmaet har potentiale til at reducere hospitalsregninger og andre omkostninger for kunderne.

Han kommenterer ikke på, om Googles har planer om at bruge sin omfattende indsamling af brugerdata i forsikringsbranchen.

Googles seneste investering bekræfter endnu en gang, at selskabet ser life sciences og sundhedsdata som et stort fremtidigt forretningsområde.

Eksempelvis arbejder Google i øjeblikket sammen med medicinal-koncernen Novartis om at udvikle en kontaktlinse, som kan overvåge glukose-niveauet i tårer.

Læs også:

Danskerne værner om privatlivet på nettet - med mindre vi får rabat

Den næste fantastiske it-bølge lige om hjørnet: Derfor er sensorer i bleer og på p-pladser så god en ide

Ny teknologi på vej: Google går også ind i sundhedsræset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere