Artikel top billede

Google investerer i at bruge data til "individuelle" forsikringer

Adgang til data om kundernes motionsvaner, alkohol-forbrug, kost og rygning er forsikringsbranchens våde fremtidsdrøm, som nu er kommet et skridt nærmere virkeligheden.

Ifølge Wall Steet Journal har Google netop investeret mere end 200 millioner kroner i forsikringsselskabet Oscar Health Insurance.

Firmaet er specialiseret i såkaldt "individuelt tilpassede" sundhedsforsikringer, hvor kundernes dækning og forsikringspræmie afhænger af, hvilke data man som kunde vil give selskabet adgang til.

Oscar giver også gratis adgang til devices, der kan registrere hvor tit kunderne motionerer og gratis telemedicinske tjenester.

Firmaet ser det ifølge medstifter Mario Schlosser som sin mission at styrke brugen af ny teknologi på sundhedsområdet. Man har netop ansat 45 ingeniører, som skal arbejde med at udvikle værktøjer, der hurtigt kan matche patienter med en læge, der har de nødvendige faglige kompetencer.

En stor del at Oscars forretning er organiseret som onlineservices, som skal gøre det lettere for kunderne at finde den rigtige behandling og medicin. Forretningsideen er at bruge netservices som middel til at nedsætte udgifterne til medicin og lægebehandling.

En stor del af udviklingsarbejdet sker parallelt med at selskabet forhandler med de amerikanske myndigheder om lovligheden i at indsamle kundernes sundhedsdata.

Oscar Health Insurance er kun tre år gammelt, men vurderes ifølge avisen til at være mere end 10 milliarder kroner værd.

Chefen for Googles investeringsselskab, Google Capital, David Lawee siger til Wall Street Journal, at investeringen i Oscar Health Insurance er sket, fordi firmaet har potentiale til at reducere hospitalsregninger og andre omkostninger for kunderne.

Han kommenterer ikke på, om Googles har planer om at bruge sin omfattende indsamling af brugerdata i forsikringsbranchen.

Googles seneste investering bekræfter endnu en gang, at selskabet ser life sciences og sundhedsdata som et stort fremtidigt forretningsområde.

Eksempelvis arbejder Google i øjeblikket sammen med medicinal-koncernen Novartis om at udvikle en kontaktlinse, som kan overvåge glukose-niveauet i tårer.

Læs også:

Danskerne værner om privatlivet på nettet - med mindre vi får rabat

Den næste fantastiske it-bølge lige om hjørnet: Derfor er sensorer i bleer og på p-pladser så god en ide

Ny teknologi på vej: Google går også ind i sundhedsræset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere