Artikel top billede

Analyse: Apple-styresystemer vil snart overhale Windows

Apples to styresystemer - iOS og OS X - vil snart være større end verdens engang totalt dominerende styresystem, Windows.

Microsofts Windows var i pc'ernes storhedstid verdens absolut største styresystem. Sådan er det ikke længere.

Efter smartphonens fremkomst har Microsoft støt tabt terræn, idet selskabet aldrig har været i stand til for alvor at få fodfæste på mobilmarkedet, hvor Android og iOS i dag sidder grundigt på flæsket.

Vil snart blive overhalet

Ser man på det totale marked for styresystemer - altså både til smartphones og computere - kan Microsoft i kraft af sin solide position på pc-markedet - fortsat være med.

Ifølge analysehuset Gartner vil Apples suite af styresystemer, iOS og OS X, nemlig overhale Windows i løbet af 2017.

Antallet af Windows-brugere falder støt, lyder det fra analysehuset.

I år vil der blive solgt omkring 308 millioner Windows-devices - inklusive pc og mobile devices. Det svarer til et fald på seks procent i forhold til i fjor.

De 308 millioner Windows-enheder svarer til 12,9 procent af samtlige solgte maskiner i 2015, hvoraf 80 procent er smartphones, hvoraf langt størstedelen kører på Android, der er verdens største styresystem målt på styk.

Gartner har ret stabilt gradvist nedskrevet forventningerne til Windows gennem hele 2015.10.01

Analysehuset forventer nu, at der i 2017 vil blive solgt 325,9 millioner Windows-enheder, hvilket til den tid vil svare til 12,9 procent af samtlige solgte maskiner.

Til gengæld mener analysehuset, at Apples styresystemer vil vinde så meget frem, at de i 2017 vil overhale Windows, der altså dermed vil blive henvist til en tredjeplads efter Android og iOS/OS X.

Der vil i år ifølge Gartner blive solgt 298 millioner Apple-maskiner - altså både iOS og OS X. Det svarer til 12,4 procent af alle solgte maskiner.

Det antal står til at stige ret betydeligt i de kommende, mener Gartner.

I 2017 vil der således ifølge analysehusets beregninger blive solgt 326,6 millioner Apple-maskiner - knap en million flere end antallet af solgte Windows-maskiner.

En væsentlig del af æren skyldes det stærke salg af iPhone, som har fået nyt liv efter lanceringen af iPhone 6-modellerne, som i den grad ramte plet.

Det kan du læse mere om her: iPhone 6 tonser frem: Får europæiske Android-brugere til at skifte

Til gengæld har Microsoft trods opkøb af Nokia og mange forsøg aldrig været i nærheden af et gennembrud på mobilmarkedet.

Fornylig nedskrev selskabet milliard-købet af Nokia til nærmest ingenting. Samtidig har selskabet meddelt, at antallet af nye telefoner skal skæres drastisk ned.

Det kan du læse mere om her: Microsofts vej ud af Windows Phone-katastrofen: Hvorfor ikke bare gøre ligesom Apple?

Hverken Windows eller iOS/OS X kommer dog i nærheden af Googles Android, der alt medregnet uden sammenligning er det styresystem, der bliver solgt flest eksemplarer af hvert år.

I 2017 vil der ifølge Gartners beregninger blive solgt 1,6 milliarder Android-enheder, hvilket svarer til 65 procent af samtlige solgte smartphones, computere og tablet-computere.

Gartner skriver i øvrigt, at den hastighed, hvormed forbrugerne udskifter deres telefoner og computere, er faldende.

Vi anvender kort og godt vores computere og telefoner i længere tid, inden vi udskifter dem med nye modeller.

Gartner mener dog, at Windows 10 vil få pc-markedet til at vokse igen.

"Erhvervslivets indkøb af Windows 10 vil tage rigtigt meget fart i 2017, hvor vi forventer, at pc-markedet igen vil begynde at vokse med fire procent," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Windows 10 Mobile lurer på et gennembrud hos virksomhederne - men iPhone kan være for suveræn

Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere