Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Super smart WiFi-teknologi har været længe undervejs - men nu sker der noget med Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 gøre det langt lettere at koble sig på trådløse netværk. Efter en noget sløv start for teknologien, begynder der nu for alvor at komme fart på udbredelsen.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at der begyndte at være en del skriverier om WiFi-standarden Hotspot 2.0 og i særdeleshed WiFi Certified Passpoint, der gør det lettere for din smartphone at spotte og logge på WiFi-netværk helt automatisk - læs om det [url=her.

Det har dog endnu været en noget langsom start for udrulningen og anvendelsen af de nye WiFi-standarder, men nu begynder der for alvor at komme skred i tingene. 

"Ud af den massive globale WiFi-dækning i 2020, vil mindst seks millioner offentlige lokationer understøtte Hotspot 2.0-funktioner," skriver ABI Research.

Analysefirmaet bygger vurderingen på, at mobiloperatører i stigende grad er afhængige af WiFi-netværk til såkaldt "data offloading," hvor anvendlesen af alternative netværk er med til at mindske presset på eksempelvis 4G-nettet.

Med Hotspot 2.0 og WiFi Certified Passpoint, der især er målrettet de offentlige WiFi-netværk, er idéen, at smartphonen let kan koble sig på tilgængelige netværk, efterhånden som brugeren bevæger sig rundt.

Dermed kan operatøren i højere grad sikre en konstant hurtig forbindelse til kunderne, fordi der kan skiftes frem og tilbage imellem mobilnetværk og WiFi, uden at det er noget, brugeren skal bekymre sig om.

Mange nye muligheder med Hotspot 2.0

Ifølge ABI Research er mulighederne med Hotspot 2.0 dog ikke blevet udnyttet i særlig høj grad hidtil:

"Selvom en række operatører allerede har opgraderet eller lovet at opgradere deres netværk for at understøtte Hotspot 2.0, sker udbredelsen stadig langsomt."

"Hotspot 2.0 vil udvikle sig til at give operatører større fleksibilitet i forhold til at understøtte flere politikker, hvilket så igen vil opmuntre til implementeringen af innovative forretningsmodeller og ultimativt en bredere udbredelse på markedet," lyder det hos ABI Research om Hotspot 2.0.

Læs også:

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Nu viser ny turbo-standard til WiFi for alvor tænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere