Artikel top billede

Super smart WiFi-teknologi har været længe undervejs - men nu sker der noget med Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 gøre det langt lettere at koble sig på trådløse netværk. Efter en noget sløv start for teknologien, begynder der nu for alvor at komme fart på udbredelsen.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at der begyndte at være en del skriverier om WiFi-standarden Hotspot 2.0 og i særdeleshed WiFi Certified Passpoint, der gør det lettere for din smartphone at spotte og logge på WiFi-netværk helt automatisk - læs om det [url=her.

Det har dog endnu været en noget langsom start for udrulningen og anvendelsen af de nye WiFi-standarder, men nu begynder der for alvor at komme skred i tingene. 

"Ud af den massive globale WiFi-dækning i 2020, vil mindst seks millioner offentlige lokationer understøtte Hotspot 2.0-funktioner," skriver ABI Research.

Analysefirmaet bygger vurderingen på, at mobiloperatører i stigende grad er afhængige af WiFi-netværk til såkaldt "data offloading," hvor anvendlesen af alternative netværk er med til at mindske presset på eksempelvis 4G-nettet.

Med Hotspot 2.0 og WiFi Certified Passpoint, der især er målrettet de offentlige WiFi-netværk, er idéen, at smartphonen let kan koble sig på tilgængelige netværk, efterhånden som brugeren bevæger sig rundt.

Dermed kan operatøren i højere grad sikre en konstant hurtig forbindelse til kunderne, fordi der kan skiftes frem og tilbage imellem mobilnetværk og WiFi, uden at det er noget, brugeren skal bekymre sig om.

Mange nye muligheder med Hotspot 2.0

Ifølge ABI Research er mulighederne med Hotspot 2.0 dog ikke blevet udnyttet i særlig høj grad hidtil:

"Selvom en række operatører allerede har opgraderet eller lovet at opgradere deres netværk for at understøtte Hotspot 2.0, sker udbredelsen stadig langsomt."

"Hotspot 2.0 vil udvikle sig til at give operatører større fleksibilitet i forhold til at understøtte flere politikker, hvilket så igen vil opmuntre til implementeringen af innovative forretningsmodeller og ultimativt en bredere udbredelse på markedet," lyder det hos ABI Research om Hotspot 2.0.

Læs også:

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Nu viser ny turbo-standard til WiFi for alvor tænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere