Artikel top billede

Super smart WiFi-teknologi har været længe undervejs - men nu sker der noget med Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 gøre det langt lettere at koble sig på trådløse netværk. Efter en noget sløv start for teknologien, begynder der nu for alvor at komme fart på udbredelsen.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at der begyndte at være en del skriverier om WiFi-standarden Hotspot 2.0 og i særdeleshed WiFi Certified Passpoint, der gør det lettere for din smartphone at spotte og logge på WiFi-netværk helt automatisk - læs om det [url=her.

Det har dog endnu været en noget langsom start for udrulningen og anvendelsen af de nye WiFi-standarder, men nu begynder der for alvor at komme skred i tingene. 

"Ud af den massive globale WiFi-dækning i 2020, vil mindst seks millioner offentlige lokationer understøtte Hotspot 2.0-funktioner," skriver ABI Research.

Analysefirmaet bygger vurderingen på, at mobiloperatører i stigende grad er afhængige af WiFi-netværk til såkaldt "data offloading," hvor anvendlesen af alternative netværk er med til at mindske presset på eksempelvis 4G-nettet.

Med Hotspot 2.0 og WiFi Certified Passpoint, der især er målrettet de offentlige WiFi-netværk, er idéen, at smartphonen let kan koble sig på tilgængelige netværk, efterhånden som brugeren bevæger sig rundt.

Dermed kan operatøren i højere grad sikre en konstant hurtig forbindelse til kunderne, fordi der kan skiftes frem og tilbage imellem mobilnetværk og WiFi, uden at det er noget, brugeren skal bekymre sig om.

Mange nye muligheder med Hotspot 2.0

Ifølge ABI Research er mulighederne med Hotspot 2.0 dog ikke blevet udnyttet i særlig høj grad hidtil:

"Selvom en række operatører allerede har opgraderet eller lovet at opgradere deres netværk for at understøtte Hotspot 2.0, sker udbredelsen stadig langsomt."

"Hotspot 2.0 vil udvikle sig til at give operatører større fleksibilitet i forhold til at understøtte flere politikker, hvilket så igen vil opmuntre til implementeringen af innovative forretningsmodeller og ultimativt en bredere udbredelse på markedet," lyder det hos ABI Research om Hotspot 2.0.

Læs også:

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Nu viser ny turbo-standard til WiFi for alvor tænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere