Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Super smart WiFi-teknologi har været længe undervejs - men nu sker der noget med Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 gøre det langt lettere at koble sig på trådløse netværk. Efter en noget sløv start for teknologien, begynder der nu for alvor at komme fart på udbredelsen.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at der begyndte at være en del skriverier om WiFi-standarden Hotspot 2.0 og i særdeleshed WiFi Certified Passpoint, der gør det lettere for din smartphone at spotte og logge på WiFi-netværk helt automatisk - læs om det [url=her.

Det har dog endnu været en noget langsom start for udrulningen og anvendelsen af de nye WiFi-standarder, men nu begynder der for alvor at komme skred i tingene. 

"Ud af den massive globale WiFi-dækning i 2020, vil mindst seks millioner offentlige lokationer understøtte Hotspot 2.0-funktioner," skriver ABI Research.

Analysefirmaet bygger vurderingen på, at mobiloperatører i stigende grad er afhængige af WiFi-netværk til såkaldt "data offloading," hvor anvendlesen af alternative netværk er med til at mindske presset på eksempelvis 4G-nettet.

Med Hotspot 2.0 og WiFi Certified Passpoint, der især er målrettet de offentlige WiFi-netværk, er idéen, at smartphonen let kan koble sig på tilgængelige netværk, efterhånden som brugeren bevæger sig rundt.

Dermed kan operatøren i højere grad sikre en konstant hurtig forbindelse til kunderne, fordi der kan skiftes frem og tilbage imellem mobilnetværk og WiFi, uden at det er noget, brugeren skal bekymre sig om.

Mange nye muligheder med Hotspot 2.0

Ifølge ABI Research er mulighederne med Hotspot 2.0 dog ikke blevet udnyttet i særlig høj grad hidtil:

"Selvom en række operatører allerede har opgraderet eller lovet at opgradere deres netværk for at understøtte Hotspot 2.0, sker udbredelsen stadig langsomt."

"Hotspot 2.0 vil udvikle sig til at give operatører større fleksibilitet i forhold til at understøtte flere politikker, hvilket så igen vil opmuntre til implementeringen af innovative forretningsmodeller og ultimativt en bredere udbredelse på markedet," lyder det hos ABI Research om Hotspot 2.0.

Læs også:

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Nu viser ny turbo-standard til WiFi for alvor tænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere