Artikel top billede

Super smart WiFi-teknologi har været længe undervejs - men nu sker der noget med Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 gøre det langt lettere at koble sig på trådløse netværk. Efter en noget sløv start for teknologien, begynder der nu for alvor at komme fart på udbredelsen.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at der begyndte at være en del skriverier om WiFi-standarden Hotspot 2.0 og i særdeleshed WiFi Certified Passpoint, der gør det lettere for din smartphone at spotte og logge på WiFi-netværk helt automatisk - læs om det [url=her.

Det har dog endnu været en noget langsom start for udrulningen og anvendelsen af de nye WiFi-standarder, men nu begynder der for alvor at komme skred i tingene. 

"Ud af den massive globale WiFi-dækning i 2020, vil mindst seks millioner offentlige lokationer understøtte Hotspot 2.0-funktioner," skriver ABI Research.

Analysefirmaet bygger vurderingen på, at mobiloperatører i stigende grad er afhængige af WiFi-netværk til såkaldt "data offloading," hvor anvendlesen af alternative netværk er med til at mindske presset på eksempelvis 4G-nettet.

Med Hotspot 2.0 og WiFi Certified Passpoint, der især er målrettet de offentlige WiFi-netværk, er idéen, at smartphonen let kan koble sig på tilgængelige netværk, efterhånden som brugeren bevæger sig rundt.

Dermed kan operatøren i højere grad sikre en konstant hurtig forbindelse til kunderne, fordi der kan skiftes frem og tilbage imellem mobilnetværk og WiFi, uden at det er noget, brugeren skal bekymre sig om.

Mange nye muligheder med Hotspot 2.0

Ifølge ABI Research er mulighederne med Hotspot 2.0 dog ikke blevet udnyttet i særlig høj grad hidtil:

"Selvom en række operatører allerede har opgraderet eller lovet at opgradere deres netværk for at understøtte Hotspot 2.0, sker udbredelsen stadig langsomt."

"Hotspot 2.0 vil udvikle sig til at give operatører større fleksibilitet i forhold til at understøtte flere politikker, hvilket så igen vil opmuntre til implementeringen af innovative forretningsmodeller og ultimativt en bredere udbredelse på markedet," lyder det hos ABI Research om Hotspot 2.0.

Læs også:

Sådan finder du nemt de bedste Wi-Fi-netværk

Nu viser ny turbo-standard til WiFi for alvor tænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere