Artikel top billede

Her er Microsofts nye Lumia-telefoner: 950 og 950XL

Mange af lækagerne omkring de to nye Lumia-telefoner var sande. Her er 950 og 950XL - og den har aktiv vandkøling for at køre en "fuld" Windows 10

"Jeg flyver igennem alle specifikationerne, for I har jo allerede skrevet om dem alle sammen. Kan I ikke lade være med det en anden gang?" siger Panos Panay til den grinene skare af journalister.

Han har netop præsenteret Lumia 950 og 950XL, to nye Lumia-elefoner fra Microsoft. Mange af detaljerne omkring de to telefoner er blevet lækket igennem flere forskellige læk i løbet af de seneste måneder, men ikke desto mindre er de her endelig. To nye top-telefoner med Windows 10 Mobile.

Telefonerne har alle de specifikationer, som blev lækket. Og mere til.

Bland andet har den vandkøling indeni.

Vandkøling i en telefon. Lad lige den synke ind.

Grunden til vandkøling i telefonen er at holde temperaturen nede på processoren i telefonen, henholdsvis en Snapdragon 808 eller 810, så den kan køre Continuum for Phones.

Næsten som en klassisk PC
Continuum for Phones er Microsofts løsning på, hvad al den processorkraft, som der kan presses ind i en telefon nu til dags, skal bruges til.

Sammen med en docking station - Microsoft sælger selv en til omkring 800 kroner - kan du tilslutte din Lumia 950/950XL-telefon, så den kan køre et næsten identisk Windows-miljø, som du gør det på en Windows 10-computer.

På scenen blev der hovedsageligt vist Word og andre office-programmer frem samt det sammenspil programmerne har. Du kan benytte alle dine kendte genvejstaster i Word, Outlook eller Edge-browseren, og telefonen fungerer stadig som en telefon imens, at den er sluttet til.

Ud over muligheden for at bruge telefonen som en "rigtig" computer, så blev der også åbnet lidt op for, at app-situationen ikke ser sort ud for Microsoft. Facebook blev fremvist som et af de store firmaer, som er på vej med en dedikeret Windows 10 Universal App, som kan fungere på Windows 10 Mobile.

Danske priser og lanceringsdato er endnu ikke blevet offentliggjort, hvilket vil ske i løbet af den kommende tid. Indtil videre må vi nøjes med den europæiske vejledende pris på 599 eur (4.500 kroner) for 950 og 699 eur (5.200 kroner) for 950XL.

Microsoft lancerede også en ny model af Microsofts billige Lumia-serie, 500. Lumia 550 har endnu ikke fået nogen pris endnu.

Vil du ud og købe dig en Lumia 950 eller 950XL?

Læs også: Her er Surface Pro 4 OG Surfacebook - Microsofts første bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere