Artikel top billede

Her er Microsofts nye Lumia-telefoner: 950 og 950XL

Mange af lækagerne omkring de to nye Lumia-telefoner var sande. Her er 950 og 950XL - og den har aktiv vandkøling for at køre en "fuld" Windows 10

"Jeg flyver igennem alle specifikationerne, for I har jo allerede skrevet om dem alle sammen. Kan I ikke lade være med det en anden gang?" siger Panos Panay til den grinene skare af journalister.

Han har netop præsenteret Lumia 950 og 950XL, to nye Lumia-elefoner fra Microsoft. Mange af detaljerne omkring de to telefoner er blevet lækket igennem flere forskellige læk i løbet af de seneste måneder, men ikke desto mindre er de her endelig. To nye top-telefoner med Windows 10 Mobile.

Telefonerne har alle de specifikationer, som blev lækket. Og mere til.

Bland andet har den vandkøling indeni.

Vandkøling i en telefon. Lad lige den synke ind.

Grunden til vandkøling i telefonen er at holde temperaturen nede på processoren i telefonen, henholdsvis en Snapdragon 808 eller 810, så den kan køre Continuum for Phones.

Næsten som en klassisk PC
Continuum for Phones er Microsofts løsning på, hvad al den processorkraft, som der kan presses ind i en telefon nu til dags, skal bruges til.

Sammen med en docking station - Microsoft sælger selv en til omkring 800 kroner - kan du tilslutte din Lumia 950/950XL-telefon, så den kan køre et næsten identisk Windows-miljø, som du gør det på en Windows 10-computer.

På scenen blev der hovedsageligt vist Word og andre office-programmer frem samt det sammenspil programmerne har. Du kan benytte alle dine kendte genvejstaster i Word, Outlook eller Edge-browseren, og telefonen fungerer stadig som en telefon imens, at den er sluttet til.

Ud over muligheden for at bruge telefonen som en "rigtig" computer, så blev der også åbnet lidt op for, at app-situationen ikke ser sort ud for Microsoft. Facebook blev fremvist som et af de store firmaer, som er på vej med en dedikeret Windows 10 Universal App, som kan fungere på Windows 10 Mobile.

Danske priser og lanceringsdato er endnu ikke blevet offentliggjort, hvilket vil ske i løbet af den kommende tid. Indtil videre må vi nøjes med den europæiske vejledende pris på 599 eur (4.500 kroner) for 950 og 699 eur (5.200 kroner) for 950XL.

Microsoft lancerede også en ny model af Microsofts billige Lumia-serie, 500. Lumia 550 har endnu ikke fået nogen pris endnu.

Vil du ud og købe dig en Lumia 950 eller 950XL?

Læs også: Her er Surface Pro 4 OG Surfacebook - Microsofts første bærbar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere