Artikel top billede

Her er Microsofts nye Lumia-telefoner: 950 og 950XL

Mange af lækagerne omkring de to nye Lumia-telefoner var sande. Her er 950 og 950XL - og den har aktiv vandkøling for at køre en "fuld" Windows 10

"Jeg flyver igennem alle specifikationerne, for I har jo allerede skrevet om dem alle sammen. Kan I ikke lade være med det en anden gang?" siger Panos Panay til den grinene skare af journalister.

Han har netop præsenteret Lumia 950 og 950XL, to nye Lumia-elefoner fra Microsoft. Mange af detaljerne omkring de to telefoner er blevet lækket igennem flere forskellige læk i løbet af de seneste måneder, men ikke desto mindre er de her endelig. To nye top-telefoner med Windows 10 Mobile.

Telefonerne har alle de specifikationer, som blev lækket. Og mere til.

Bland andet har den vandkøling indeni.

Vandkøling i en telefon. Lad lige den synke ind.

Grunden til vandkøling i telefonen er at holde temperaturen nede på processoren i telefonen, henholdsvis en Snapdragon 808 eller 810, så den kan køre Continuum for Phones.

Næsten som en klassisk PC
Continuum for Phones er Microsofts løsning på, hvad al den processorkraft, som der kan presses ind i en telefon nu til dags, skal bruges til.

Sammen med en docking station - Microsoft sælger selv en til omkring 800 kroner - kan du tilslutte din Lumia 950/950XL-telefon, så den kan køre et næsten identisk Windows-miljø, som du gør det på en Windows 10-computer.

På scenen blev der hovedsageligt vist Word og andre office-programmer frem samt det sammenspil programmerne har. Du kan benytte alle dine kendte genvejstaster i Word, Outlook eller Edge-browseren, og telefonen fungerer stadig som en telefon imens, at den er sluttet til.

Ud over muligheden for at bruge telefonen som en "rigtig" computer, så blev der også åbnet lidt op for, at app-situationen ikke ser sort ud for Microsoft. Facebook blev fremvist som et af de store firmaer, som er på vej med en dedikeret Windows 10 Universal App, som kan fungere på Windows 10 Mobile.

Danske priser og lanceringsdato er endnu ikke blevet offentliggjort, hvilket vil ske i løbet af den kommende tid. Indtil videre må vi nøjes med den europæiske vejledende pris på 599 eur (4.500 kroner) for 950 og 699 eur (5.200 kroner) for 950XL.

Microsoft lancerede også en ny model af Microsofts billige Lumia-serie, 500. Lumia 550 har endnu ikke fået nogen pris endnu.

Vil du ud og købe dig en Lumia 950 eller 950XL?

Læs også: Her er Surface Pro 4 OG Surfacebook - Microsofts første bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.