Kæmpe-test: Her er programmet der bedst fjerner malware fra din maskine

16 sikkerhedsprogrammer er testet med 35 forskellige malware-varianter. Her kan du se hvilken producent, der klarede den udfordring bedst og løb med sejren.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

I denne test har sikkerhedsfolkene testet 16 forskellige programmer fra marts til september for at finde ud af, hvor gode de er til at finde og fjerne malware fra din computer.

Alle produkter er opdateret umiddelbart før, at testen er løbet at stablen, og programmerne er blevet afviklet på en pc med Windows 8.1 64-bit.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller haft mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 16 meget benyttede programmer i hele verden.

Da test af antivirusprogrammer/malwareprogrammer nødvendigvis må være baseret på kendte trusler, kan man naturligvis altid diskutere, om de også kan fange fremtidens malware.

Men test af denne type giver et godt overbliksbillede over situationen lige nu og et vink med en vognstang om, hvem der har styr på trusselsbilledet og den nødvendige teknologi til at stoppe problemerne.

Her er vinderne
Der er udvalgt 35 forskellige malware-typer til testen. Du kan se udvalget af malware på illustrationen til højre.

Programmerne er blevet bedømt med en score for hver enkel malware.

Karakteren er givet for, hvor godt programmet har opdaget og fjernet den ondsindede kode.

Den bedste sammenlagte karakter fik russiske Kaspersky med 93 point ud af 100.

Flere programmer som Bitdefender og Avast ligger dog lige i hælene på de russiske sikkerhedsfolk. Begge programmer med en score på 89 ud af 100.

Du kan se alle programmernes score og kriterierne for de 35 udvalgte malware-typer i testmaterialet fra AV-Comparatives, som du kan læse her (PDF).

Læs også:

Test: Her er de bedste antivirus-programmer lige nu


Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil

Test af otte antivirus-programmer til Mac: Her er det bedste

Stortest: Her er de 10 bedste antivirusprogrammer til det lille firma

Er advarslerne om mobilvirus fis i en hornlygte?

Her er verdens mest populære antivirus-program


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.