Artikel top billede

Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT
Udgivet 12. oktober 2015 kl. 16.03

Jeg har tre åbne stillinger til udviklere. Men jeg kan simpelthen ikke få dem. Det er det værste, jeg nogensinde har set. Det er ti gange værre end under dotcom-bølgen i 2000.

Jeg havde en udvikler på besøg fra Nordjylland, som gerne ville arbejde for os. Han skulle have 61.000 kroner om måneden, og så skulle det være et skånejob, fordi hans kone arbejdede hver anden uge, og så kunne han ikke lave særligt meget.

Til den løn er det stukket helt af for branchen. Det er et kæmpeproblem. Det er ikke, fordi vi ikke vil betale det, folk er værd. Men der er så stor mangel på it-medarbejdere i dag, at de shopper rundt og ender med lønninger, der slet ikke hænger sammen.

Jeg synes ærligt talt, vi skulle stille os ned på Lesbos og alle de steder, hvor flygtningene kommer og spørge dem, om de har set en computer før. Siger de ja, skulle vi sende dem på privatfly til Danmark. Værsgo! Afsted! Ind med dem.

For er der noget it-branchen er ligeglad med, så er det folks farve og facon, eller om de mangler et ben. Kan du dit arbejde, så er der brug for dig.

Martin Thorborg, iværksætter og direktør i Dinero Regnskab Aps


Flere mennesker i IT Om mennesker i it