Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT

Udgivet 12. oktober 2015 kl. 16.03
Jeg har tre åbne stillinger til udviklere. Men jeg kan simpelthen ikke få dem. Det er det værste, jeg nogensinde har set. Det er ti gange værre end under dotcom-bølgen i 2000.

Jeg havde en udvikler på besøg fra Nordjylland, som gerne ville arbejde for os. Han skulle have 61.000 kroner om måneden, og så skulle det være et skånejob, fordi hans kone arbejdede hver anden uge, og så kunne han ikke lave særligt meget.

Til den løn er det stukket helt af for branchen. Det er et kæmpeproblem. Det er ikke, fordi vi ikke vil betale det, folk er værd. Men der er så stor mangel på it-medarbejdere i dag, at de shopper rundt og ender med lønninger, der slet ikke hænger sammen.

Jeg synes ærligt talt, vi skulle stille os ned på Lesbos og alle de steder, hvor flygtningene kommer og spørge dem, om de har set en computer før. Siger de ja, skulle vi sende dem på privatfly til Danmark. Værsgo! Afsted! Ind med dem.

For er der noget it-branchen er ligeglad med, så er det folks farve og facon, eller om de mangler et ben. Kan du dit arbejde, så er der brug for dig.
Martin Thorborg, iværksætter og direktør i Dinero Regnskab Aps

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.