Artikel top billede

Automatisk paskontrol i Kastrup Lufthavn er klar til påske

Digital paskontrol skal gøre din rejse hurtigere og mere sikker. Læs her, hvordan løsningen virker, inden den ankommer i Kastrup lufthavn til påske.

Politiet og lufthavnen i Københavns udkant er sammen gået i gang med at bygge en løsning til automatisk og digital paskontrol.

Den skal stå færdig til påske 2016.

Der opsættes således ni automatiske paskontroller, de såkaldte e-gates, i Kastrup Lufthavn.

Den automatiserede paskontrol kan anvendes af passagerer med et biometrisk pas, hvilket efterhånden er de fleste indenfor Europas grænser. I 2017 vil alle europæiske pas nemlig være e-pas.

Når passageren skanner sit pas i e-gaten, kontrolleres det automatisk i realtid i politiets databaser, og efterfølgende vil passageren gennemgå en automatisk ansigtsgenkendelse.

Læs mere: Simpel database-fejl banede vejen for stort terrorangreb

Efter godkendt paskontrol og ansigtsgenkendelse, kan passageren fortsætte rejsen. Hvis der ikke opnås en positiv tilbagemelding, må man i stedet tage en snak med politiet.

Hurtigere til gate

Den automatiserede paskontrol betyder i følge politiet højere sikkerhed, fordi alle pas automatisk bliver kontrolleret direkte i politiets databaser.

"Jeg er sikker på, at kontrollen vil blive forbedret, ligesom kapaciteten naturligvis forøges. Jeg håber dermed også, at denne delvise automatisering af paskontrollen vil bidrage til at løse de udfordringer, politiet har i lufthavnen med det stadigt stigende antal rejsende," siger politiinspektør Steen Pedersen, der er politiets mand bag systemet.

Københavns Lufthavn oplever i disse år en markant passagervækst, og derfor kommer der også flere og flere passagerer, der skal paskontrolleres, og det skal helst gøres i en fart.

"Vi arbejder hele tiden på at gøre det nemt at komme igennem lufthavnen, og vores erfaringer med selvbetjening viser, at automatiseringer styrker passageroplevelsen, fordi passagererne får en øget kontrol over deres rejse," siger siger Henrik Peter Jørgensen, Kommunikationsdirektør, Københavns Lufthavn, og han fortsætter: 

"Kort sagt kan man sige, at 'gør-det-selv passagerer er glade passagerer." 

Lufthavnen og Politiet påbegynder ombygningen af paskontrollen torsdag i denne uge, og den ombyggede, udvidede og automatiserede paskontrol i Finger C vil efter planen så småt blive taget i brug efter påsken i 2016.

Læs også:
Sådan kommer du hurtigt igennem Københavns Lufthavn med smart it

Sådan omdanner Københavns Lufthavn fly-data til målrettede reklamer: Afstemmes nøje efter dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere