Artikel top billede

Scorer kassen: Lille dansk it-selskab solgt til amerikansk kæmpe-firma blot 11 måneder efter etableringen

Det lille danske it-selskab Conyak med 11 ansatte er blevet solgt for en formue til amerikansk kæmpefirma blot et år efter, at selskabet blev stiftet. Se her, hvad selskabet kan.

Det lille danske teknologi-selskab Conyak er blot 11 måneder efter etableringen blevet solgt til en af verdens største selskaber inden for online-marketing, amerikanske Gravity4.

Det danske selskab med 11 ansatte blev etableret i november 2014, efter et par års udvikling af selskabets marketing-teknologi.

Parterne vil ikke oplyse købsprisen for Conyak, der har direktør Christian Sundgaard som storaktionær, mens bestyrelsesmedlemmerne Anders Haack Ibsen og venture-manden Jørgen Koefoed hver ejer en mindre del.

Ifølge Børsen ligger salgsprisen imidlertid på mere end 186 millioner kroner for det lille selskab.

Købsprisen vil bestyrelsesformand Anders Haack Ibsen hverken be- eller afkræfte over for Computerworld.

"Det taler vi ikke om," siger han.

Cross device targeting

Conyaks teknologi til såkaldt 'cross-device targeting' gør det muligt for online-annoncører i realtid - på 80 millisekunder - at identificere brugere på alle forskellige former for devices og på basis af interesser, browsing-historik og andre såkaldte dimensioner kan få annoncer eller andet relevant indhold til at nå en bestemt bruger - uanset om han er på mobil, pc, tablet eller andet.

Teknologien kan ret præcist finde ud af, hvad den enkelte bruger interesserer sig for, og det er noget, som har givet vind i sejlene for det lille danske selskab, siden etableringen for et års tid siden.

"Vi har bygget noget unikt i markedet, og det er et drømmescenarie, at vores teknologi nu kan nå ud til hele verden via Gravity4, der kommer med store, globale kunder og kontorer i hele verden," siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden har der været ganske god fart i forretningen i det seneste år.

Han vil dog ikke fortælle, hvor stor vækst eller hvor stor omsætning, Conyak har haft i det seneste år.

Selskabet er så nyt, at det endnu ikke har nået at aflevere et årsregnskab.

"Men vi har været rigtigt gode til at skabe omsætning og få landet nogle store kunder på meget kort tid, og på den måde har vi bevist, at vi kan begå os i det her marked," siger Anders Haack Ibsen.

Conyak har blandt andet kunder som Dustin, Skousen, Whiteaway.com og Mofibo.

Han peger samtidig på, at Conyaks teknologi - der er udviklet af et lille hold med kunstig intelligens-eksperten og CTO i Conyak, Jacques Sirot, i spidsen - kke er plaget af nogen form for legacy og gamle ideer, men er fuldstændigt nytænk, hvilket blandt andet betyder, at det kan skaleres til hele verden ret hurtigt.

Overtager i dag

Gravity4 overtager formelt Conyak i dag.

Det danske selskab er det 13. selskab, som amerikanerne køber i løbet af de seneste blot halvandet år.

I den kommende tid skal Conyaks teknologier indlemmes i Gravity4's portefølje af marketingapps, der er samlet i den såkaldte Gravity4 Marketing Cloud, hvor en del af teknologien skal indgå i den centrale platform, mens andet skal anvendes i en ny app.

"Det er ret centrale elementer, som vi her er inde og røre ved," siger Anders Haack Ibsen.

Ifølge ham er handlen kommet i stand via netværk, og det har været en kort proces, der "ikke har strakt sig over måneder."

Det er faktisk gået så hurtigt, at Conyaks 11 ansatte og lille ejerkreds endnu ikke har haft lejlighed til at fejre salget, selv om de reelt får ny ejer i dag.

"Vi har stadig en del, som vi skal nå, så fejringen må komme senere," siger Anders Haack Ibsen.

Med i købet får Gravity4 en række meget centrale targeting-patenter, som Conyak har optaget på teknologier, som gør det muligt at nå de forskellige slutbrugere på alle forskellige typer devices.

"Det er der mange, der døjer med i dette marked. Patenterne betyder, at Gravity4, der i forvejen ejer en række vigtige patenter, får en endnu mere unik position," siger Anders Haack Ibsen.

Han træder i forbindelse med købet tilbage som bestyrelsesformand for selskabet, mens direktør Christian Sundgaard fortsætter i Gravity4.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere