BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Du tror at din adgangskode er topsikker - men det kan være helt forkert

Adgangskoder med store og små bogstaver og tal er ikke nødvendigvis det stærkeste værn mod hackerne, siger sikkerhedseksperter. I stedet har de en anden anbefaling.

Når man opretter en adgangskode på en webtjeneste, får man ofte besked på, at adgangskoden skal bestå af store og små bogstaver og gerne også tal for at være så sikker som muligt.

Men det råd/krav er efterhånden noget forældet.

Ønsker man en ekstra stærk adgangskode, er det et andet sted, man skal fokusere, skriver MIT Technology Review.

Forskning viser nemlig, at det er langt mere effektivt at satse på en lang adgangskode og samtidig inkludere symboler.

"Angrebene er langt mere sofistikerede nu, og disse best practice modforanstaltninger er lidt ude af sync," udtaler Matteo Dell'Amico fra Symantec Research.

MIT Technology Review skriver, at hacker-software, der forsøger at gætte adgangskoder, i dag fungerer på en anden måde end tidligere - i dag baseres gætterierne blandt andet på tidligere lækkede adgangskoder fra forskellige webtjenester.

Når den type data fra tid til anden slipper ud, er konklusionen som regel, at vi mennesker ikke er specielt kreative, når det kommer til at finde på en adgangskode.

Eksempelvis placerer de fleste det store bogstav forrest i adgangskoden i stedet for midt i - og den viden udnytter hackernes software også.

Sådan kan du i stedet gøre
Derfor er beskeden fra Symantec:

"Grundlæggende er du nødt til at gøre din adgangskode mindre forudsigelig."

En anden sikkerhedsekspert, Mark Burnett, deler ud af gode råd om adgangskoder hos MIT Technology Review.

Det bedste råd er, at man - når man har fundet på en adgangskode - skal finde på en måde at gøre den længere på.

Eksempelvis ved at tilføje et ord eller to.

Den strategi medfører dog også udfordringer:

"Adgangskoderne bliver længere og længere, og vi er ved at nå til det punkt, hvor de mister brugbarheden," lyder det fra Mark Burnett.

Læs også:

Derfor kan din stærke adgangskode være totalt usikker - selvom du får noget andet at vide

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.