Artikel top billede

Du tror at din adgangskode er topsikker - men det kan være helt forkert

Adgangskoder med store og små bogstaver og tal er ikke nødvendigvis det stærkeste værn mod hackerne, siger sikkerhedseksperter. I stedet har de en anden anbefaling.

Når man opretter en adgangskode på en webtjeneste, får man ofte besked på, at adgangskoden skal bestå af store og små bogstaver og gerne også tal for at være så sikker som muligt.

Men det råd/krav er efterhånden noget forældet.

Ønsker man en ekstra stærk adgangskode, er det et andet sted, man skal fokusere, skriver MIT Technology Review.

Forskning viser nemlig, at det er langt mere effektivt at satse på en lang adgangskode og samtidig inkludere symboler.

"Angrebene er langt mere sofistikerede nu, og disse best practice modforanstaltninger er lidt ude af sync," udtaler Matteo Dell'Amico fra Symantec Research.

MIT Technology Review skriver, at hacker-software, der forsøger at gætte adgangskoder, i dag fungerer på en anden måde end tidligere - i dag baseres gætterierne blandt andet på tidligere lækkede adgangskoder fra forskellige webtjenester.

Når den type data fra tid til anden slipper ud, er konklusionen som regel, at vi mennesker ikke er specielt kreative, når det kommer til at finde på en adgangskode.

Eksempelvis placerer de fleste det store bogstav forrest i adgangskoden i stedet for midt i - og den viden udnytter hackernes software også.

Sådan kan du i stedet gøre

Derfor er beskeden fra Symantec:

"Grundlæggende er du nødt til at gøre din adgangskode mindre forudsigelig."

En anden sikkerhedsekspert, Mark Burnett, deler ud af gode råd om adgangskoder hos MIT Technology Review.

Det bedste råd er, at man - når man har fundet på en adgangskode - skal finde på en måde at gøre den længere på.

Eksempelvis ved at tilføje et ord eller to.

Den strategi medfører dog også udfordringer:

"Adgangskoderne bliver længere og længere, og vi er ved at nå til det punkt, hvor de mister brugbarheden," lyder det fra Mark Burnett.

Læs også:

Derfor kan din stærke adgangskode være totalt usikker - selvom du får noget andet at vide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere