Godt nyt til danske it-virksomheder: Nu er der udsigt til det helt store salgsboom

Stor dansk undersøgelse af erhvervslivets investeringsplaner viser, at især danske it-leverandører har god grund til at juble.

Det seneste år har budt på masser af vækst hos de danske it-virksomheder, og der er ikke noget der tyder på, at festen er ved at være slut.

Tværtimod viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at den danske it-branche formentlig får endnu mere travlt i den kommende tid.

Forklaringen er, at it topper listen over de danske virksomheders kommende investeringer.

Hver fjerde virksomhed vil bruge flere penge i den kommende tid, og it står øverst på listen over kommende investeringer, lyder det i analysen, der er baseret på en undersøgelse blandt 443 af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i oktober 2015.

"Omkring hver fjerde virksomhed forventer at øge deres investeringsniveau, og blandt disse er den vigtigste ting, man vil investere mere indenfor, it. Erhvervslivet lægger således vægt på at høste gevinsterne ved it-investeringer og innovation."

Læs også: Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

I analysen, som du kan hente her som PDF, fremgår det det desuden: 

"Samlet set giver undersøgelsen indtryk af, at it-området er et primært fokusområde i virksomhedernes investeringsstrategier for de kommende 12 måneder."

"Derimod er de mere "klassiske" investeringsområder, herunder i nye maskiner, lokaler, inventar og medarbejdernes humankapital i mindre grad i fokus i forhold til, hvad virksomhederne vil foretage merinvesteringer indenfor henover den kommende tid."

"Dette fokus på it-investeringer afspejler givetvis, at it ikke bare har en afgørende betydning i forhold til generelle interne processer, gående fra for eksempel lagerstyring til informationsudveksling til gængs kontor-software, men i stigende grad er en integreret del af mange virksomheders forretningsmodeller og definerende for, hvordan man opererer på et marked," skriver Dansk Erhverv.

Så godt går det i it-branchen
Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv, udtaler desuden:

"Tallene afspejler, at danske virksomheder har fået stor appetit på at investere i it. Det er rigtigt set, for de digitale teknologier rummer en stor portion af den konkurrencekraft, som danske virksomheder har brug for i dag og fremover."

"Der sker væsentlige ændringer i konkurrencebilledet i disse år. Nye forretningsmodeller og helt nye aktører opstår i kølvandet på de digitale teknologiers muligheder. Eksisterende spillere kan ikke vide sig sikre, selvom de måske i dag sidder med et godt marked, og man investerer for at holde sig på forkant," lyder det videre.

Det øgede fokus på it-investeringer smitter naturligvis også af på regskaberne hos de danske it-virksomheder.

I Computerworlds Top 100-undersøgelse, hvor 453 danske it-virksomheder indgår, fremgår det, at virksomhederne i forrige årsregnskab (2013) samlet set præsterede set et resultat før skat på 7,4 milliarder kroner i afrundede tal.

I 2014-regnskaberne var resultatet før skat hos de 453 virksomheder samlet set steget til 8,1 milliarder kroner.

Det er, hvis man regner efter med udgangspunkt i de specifikke tal, en vækst i resultat før skat på 8,3 procent.

Læs også:

Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.