Godt nyt til danske it-virksomheder: Nu er der udsigt til det helt store salgsboom

Stor dansk undersøgelse af erhvervslivets investeringsplaner viser, at især danske it-leverandører har god grund til at juble.

Det seneste år har budt på masser af vækst hos de danske it-virksomheder, og der er ikke noget der tyder på, at festen er ved at være slut.

Tværtimod viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at den danske it-branche formentlig får endnu mere travlt i den kommende tid.

Forklaringen er, at it topper listen over de danske virksomheders kommende investeringer.

Hver fjerde virksomhed vil bruge flere penge i den kommende tid, og it står øverst på listen over kommende investeringer, lyder det i analysen, der er baseret på en undersøgelse blandt 443 af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i oktober 2015.

"Omkring hver fjerde virksomhed forventer at øge deres investeringsniveau, og blandt disse er den vigtigste ting, man vil investere mere indenfor, it. Erhvervslivet lægger således vægt på at høste gevinsterne ved it-investeringer og innovation."

Læs også: Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

I analysen, som du kan hente her som PDF, fremgår det det desuden: 

"Samlet set giver undersøgelsen indtryk af, at it-området er et primært fokusområde i virksomhedernes investeringsstrategier for de kommende 12 måneder."

"Derimod er de mere "klassiske" investeringsområder, herunder i nye maskiner, lokaler, inventar og medarbejdernes humankapital i mindre grad i fokus i forhold til, hvad virksomhederne vil foretage merinvesteringer indenfor henover den kommende tid."

"Dette fokus på it-investeringer afspejler givetvis, at it ikke bare har en afgørende betydning i forhold til generelle interne processer, gående fra for eksempel lagerstyring til informationsudveksling til gængs kontor-software, men i stigende grad er en integreret del af mange virksomheders forretningsmodeller og definerende for, hvordan man opererer på et marked," skriver Dansk Erhverv.

Så godt går det i it-branchen
Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv, udtaler desuden:

"Tallene afspejler, at danske virksomheder har fået stor appetit på at investere i it. Det er rigtigt set, for de digitale teknologier rummer en stor portion af den konkurrencekraft, som danske virksomheder har brug for i dag og fremover."

"Der sker væsentlige ændringer i konkurrencebilledet i disse år. Nye forretningsmodeller og helt nye aktører opstår i kølvandet på de digitale teknologiers muligheder. Eksisterende spillere kan ikke vide sig sikre, selvom de måske i dag sidder med et godt marked, og man investerer for at holde sig på forkant," lyder det videre.

Det øgede fokus på it-investeringer smitter naturligvis også af på regskaberne hos de danske it-virksomheder.

I Computerworlds Top 100-undersøgelse, hvor 453 danske it-virksomheder indgår, fremgår det, at virksomhederne i forrige årsregnskab (2013) samlet set præsterede set et resultat før skat på 7,4 milliarder kroner i afrundede tal.

I 2014-regnskaberne var resultatet før skat hos de 453 virksomheder samlet set steget til 8,1 milliarder kroner.

Det er, hvis man regner efter med udgangspunkt i de specifikke tal, en vækst i resultat før skat på 8,3 procent.

Læs også:

Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.