Artikel top billede

Godt nyt til danske it-virksomheder: Nu er der udsigt til det helt store salgsboom

Stor dansk undersøgelse af erhvervslivets investeringsplaner viser, at især danske it-leverandører har god grund til at juble.

Det seneste år har budt på masser af vækst hos de danske it-virksomheder, og der er ikke noget der tyder på, at festen er ved at være slut.

Tværtimod viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at den danske it-branche formentlig får endnu mere travlt i den kommende tid.

Forklaringen er, at it topper listen over de danske virksomheders kommende investeringer.

Hver fjerde virksomhed vil bruge flere penge i den kommende tid, og it står øverst på listen over kommende investeringer, lyder det i analysen, der er baseret på en undersøgelse blandt 443 af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i oktober 2015.

"Omkring hver fjerde virksomhed forventer at øge deres investeringsniveau, og blandt disse er den vigtigste ting, man vil investere mere indenfor, it. Erhvervslivet lægger således vægt på at høste gevinsterne ved it-investeringer og innovation."

Læs også: Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

I analysen, som du kan hente her som PDF, fremgår det det desuden: 

"Samlet set giver undersøgelsen indtryk af, at it-området er et primært fokusområde i virksomhedernes investeringsstrategier for de kommende 12 måneder."

"Derimod er de mere "klassiske" investeringsområder, herunder i nye maskiner, lokaler, inventar og medarbejdernes humankapital i mindre grad i fokus i forhold til, hvad virksomhederne vil foretage merinvesteringer indenfor henover den kommende tid."

"Dette fokus på it-investeringer afspejler givetvis, at it ikke bare har en afgørende betydning i forhold til generelle interne processer, gående fra for eksempel lagerstyring til informationsudveksling til gængs kontor-software, men i stigende grad er en integreret del af mange virksomheders forretningsmodeller og definerende for, hvordan man opererer på et marked," skriver Dansk Erhverv.

Så godt går det i it-branchen

Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv, udtaler desuden:

"Tallene afspejler, at danske virksomheder har fået stor appetit på at investere i it. Det er rigtigt set, for de digitale teknologier rummer en stor portion af den konkurrencekraft, som danske virksomheder har brug for i dag og fremover."

"Der sker væsentlige ændringer i konkurrencebilledet i disse år. Nye forretningsmodeller og helt nye aktører opstår i kølvandet på de digitale teknologiers muligheder. Eksisterende spillere kan ikke vide sig sikre, selvom de måske i dag sidder med et godt marked, og man investerer for at holde sig på forkant," lyder det videre.

Det øgede fokus på it-investeringer smitter naturligvis også af på regskaberne hos de danske it-virksomheder.

I Computerworlds Top 100-undersøgelse, hvor 453 danske it-virksomheder indgår, fremgår det, at virksomhederne i forrige årsregnskab (2013) samlet set præsterede set et resultat før skat på 7,4 milliarder kroner i afrundede tal.

I 2014-regnskaberne var resultatet før skat hos de 453 virksomheder samlet set steget til 8,1 milliarder kroner.

Det er, hvis man regner efter med udgangspunkt i de specifikke tal, en vækst i resultat før skat på 8,3 procent.

Læs også:

Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere