Artikel top billede

Godt nyt til danske it-virksomheder: Nu er der udsigt til det helt store salgsboom

Stor dansk undersøgelse af erhvervslivets investeringsplaner viser, at især danske it-leverandører har god grund til at juble.

Det seneste år har budt på masser af vækst hos de danske it-virksomheder, og der er ikke noget der tyder på, at festen er ved at være slut.

Tværtimod viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at den danske it-branche formentlig får endnu mere travlt i den kommende tid.

Forklaringen er, at it topper listen over de danske virksomheders kommende investeringer.

Hver fjerde virksomhed vil bruge flere penge i den kommende tid, og it står øverst på listen over kommende investeringer, lyder det i analysen, der er baseret på en undersøgelse blandt 443 af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i oktober 2015.

"Omkring hver fjerde virksomhed forventer at øge deres investeringsniveau, og blandt disse er den vigtigste ting, man vil investere mere indenfor, it. Erhvervslivet lægger således vægt på at høste gevinsterne ved it-investeringer og innovation."

Læs også: Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche

I analysen, som du kan hente her som PDF, fremgår det det desuden: 

"Samlet set giver undersøgelsen indtryk af, at it-området er et primært fokusområde i virksomhedernes investeringsstrategier for de kommende 12 måneder."

"Derimod er de mere "klassiske" investeringsområder, herunder i nye maskiner, lokaler, inventar og medarbejdernes humankapital i mindre grad i fokus i forhold til, hvad virksomhederne vil foretage merinvesteringer indenfor henover den kommende tid."

"Dette fokus på it-investeringer afspejler givetvis, at it ikke bare har en afgørende betydning i forhold til generelle interne processer, gående fra for eksempel lagerstyring til informationsudveksling til gængs kontor-software, men i stigende grad er en integreret del af mange virksomheders forretningsmodeller og definerende for, hvordan man opererer på et marked," skriver Dansk Erhverv.

Så godt går det i it-branchen

Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv, udtaler desuden:

"Tallene afspejler, at danske virksomheder har fået stor appetit på at investere i it. Det er rigtigt set, for de digitale teknologier rummer en stor portion af den konkurrencekraft, som danske virksomheder har brug for i dag og fremover."

"Der sker væsentlige ændringer i konkurrencebilledet i disse år. Nye forretningsmodeller og helt nye aktører opstår i kølvandet på de digitale teknologiers muligheder. Eksisterende spillere kan ikke vide sig sikre, selvom de måske i dag sidder med et godt marked, og man investerer for at holde sig på forkant," lyder det videre.

Det øgede fokus på it-investeringer smitter naturligvis også af på regskaberne hos de danske it-virksomheder.

I Computerworlds Top 100-undersøgelse, hvor 453 danske it-virksomheder indgår, fremgår det, at virksomhederne i forrige årsregnskab (2013) samlet set præsterede set et resultat før skat på 7,4 milliarder kroner i afrundede tal.

I 2014-regnskaberne var resultatet før skat hos de 453 virksomheder samlet set steget til 8,1 milliarder kroner.

Det er, hvis man regner efter med udgangspunkt i de specifikke tal, en vækst i resultat før skat på 8,3 procent.

Læs også:

Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere