Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 2. november 2015 kl. 11.15
De mest fatale konsekvenser ved it-angreb er, når fysiske ting bliver påvirkede.

Det vildeste, jeg har set, er en olieboreplatform, der kom i bevægelse efter malware-angreb.

Systemerne på platformen skulle ellers sikre den rette ballast og balance, men de blev angrebet. Efterfølgende er det svært at vide, om angrebet var bevidst målrettet mod at få olieboreplatformen ud af balance, eller om det var en sidekonsekvens af angrebet.

At tingene kan eskalere fra den elektroniske til den fysiske verden, ser vi også inden for hospitalernes medicinaludstyr, der i stigende grad kommer på internettet.

Vi kan ikke bremse internet of things-udviklingen, men vi skal være klar over, at alle de tilkoblede enheder kan angribes.

Derfor skal virksomheder i de kommende år også have meget mere styr på deres risikovurdering og sikkerhedsprocesser.
Jens Christian Høy Monrad
It-sikkerhedsekspert hos FireEye.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.