Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft: Omsætning falder markant - men der er en god forklaring

Microsofts samlede forretning skrumper ganske hurtigt. Til gengæld vokser selskabet i forvejen ganske betragtelige indtjening. Se her, hvordan det hænger sammen.

Microsofts omsætning er under alvorligt pres. I det seneste regskabskvartal er den faldet med hele 12 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu knap 135 milliarder kroner.

Til gengæld bliver selskabets indtjening reddet af den kraftigt voksende cloud-forretning, der gør, at Microsofts samlede indtjening faktisk stiger med to procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Microsoft - der alle dage har været særdeles god til at tjene penge - har i de seneste tre måneder i alt tjent 30,4 milliarder kroner efter skat.

Dårlig dollarkurs

Microsoft henter en betydelig del af sin omsætning i lande uden for USA, men opgør sit koncernregnskab i dollar.

Det betyder, at en høj dollarkurs - som vi har for tiden - har negativ effekt på selskabets omsætnings-tal. Microsoft peger da også på dollarkursen som en væsentlig årsag til den kraftigt faldende omsætning.

Det ændrer dog ikke på, at Microsoft kan se, at salget af de traditionelle softwarelicenser sammen med salget af smartphones er under pres.

I alt er salget på dette område nemlig faldet med hele 17 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Alene salget af Microsofts Lumia-smartphones er faldet med hele 58 procent målt på omsætning i forhold til samme kvartal sidste år.

Det understreges af, at Microsoft for få måneder siden meddelte, at selskabet ville fyre 7.800 mand i selskabets telefon-division.

Det kan du læse mere om her: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne

Pc-markedet halter - ligesom Surface

Det har længe stået klart, at pc-markedet falder i takt med, at brugen skifter mere og mere over mod tablet-computere og smartphones.

Det rammer Microsofts salg af softwarelicenser til OEM-partnere - altså de pc-producenter, der leverer pc'er med Windows indbygget ab fabrik.

Microsoft havde sidste år et stort opsving i salget af den dengang helt nye

Surface Pro 3, som fik særdeles gode anmeldelser.

Salget af Surface-computerne er imidlertid nu begyndt at kølne en del og er således faldet fra 908 millioner dollar i fjor til nu 672 millioner dollar.

Microsoft har netop præsenteret afløseren, Surface Pro 4 samt Surface Book.

Dem kan du læse mere om her: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Her er solstråle-historien

Med de traditionelle forretningsområder under pres, lyser Microsoft nye cloud-satsning klart op i det samlede regnskab.

Microsoft division for enterprise-løsninger - hvorunder cloud-satsningen Azure hører - har haft støt stigende omsætning, og sådan er det også denne gang.

Brugen af Azure er blevet mere end fordoblet i det seneste år.

Også Office 365 er vokset markant med en vækst på 66 procent i salget af kommercielle licenser.

Læs også:

Microsoft på rette vej: Surface, telefoner og Office 365 buldrer derudad

Automatisering koster job i Microsoft Danmark - hel afdeling nedlægges

Microsofts vej ud af Windows Phone-katastrofen: Hvorfor ikke bare gøre ligesom Apple?

Her er seks vigtige opgaver for Microsofts nye direktør i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere