Artikel top billede

Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende

Apple tjener 34 millioner kroner i timen døgnet rundt efter alle omkostninger er betalt. Især iPhonen går som varmt brød. Til gengæld ser det efterhånden slemt ud for iPad'en, som køberne ikke rigtigt gider længere.

Det går forrygende for Apple, der skovler penge ind i lange baner på selskabets meget få produkter.

Både omsætning og indtjening er steget markant i selskabets seneste (og fjerde) kvartalsregnskab i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Omsætningen er steget hele 22 procent til knap 350 milliarder kroner, mens indtjeningen er steget hele 31 procent.

Apple har i det seneste kvartal tjent 74,9 milliarder kroner.

Det svarer til et rent overskud efter alle omkostninger er betalt på 34 millioner kroner i timen - eller 9.400 kroner per sekund - døgnet rundt.

Selv om tallet er svimlende, er det ikke rekord for Apple.

I det sidste kvartal i fjor landede Apple nemlig et overskud på 118 milliarder kroner, hvilket gør Apple til det selskab, der har tjent flest penge på tre måneder nogensinde i verdenshistorien.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Vildt salg af iPhone

Som det har været tilfældet i et stykke tid, er det især salget af iPhone, der trækker både omsætning og indtjening.

Selskabet har i de tre måneder solgt omkring 48 millioner iPhone-telefoner.

Apple har relativ stor indtjening på den højt prissatte iPhone, hvilket skyldes dels en høj salgspris, dels at produktions- , logistik og lager-omkostninger kan holdes nede, fordi selskabet i forhold til konkurrenterne har meget få forskellige produkter, som skal supporteres og håndteres.

62 procent af Apples omsætning hentes i øvrigt i lande uden for hjemlandet USA, mens omsætningen i Kina er blevet fordoblet i løbet af det seneste år.

Det er gode nyheder for Apple, der som mange andre selskaber har store forventninger til det kinesiske kæmpemarked, som fortsat er under udvikling.-

Det skal tages med i betragtningerne, fordi dollarkursen for tiden er ret høj. Flere af de øvrige amerikanske selskaber med stærke forretninger uden for USA har således peget på den høje dollarkurs som en grund til dårligere resultater.

Alligevel skovler Apple altså penge ind i hidtil uset størrelse.

Salg af iPad falder voldsomt

Der er dog også malurt i bægeret, nemlig salget af tablet-computeren iPad.

Apple solgte 'blot' 9,9 millioner iPad-computere i kvartalet, hvilket er 20 procent mindre end i det tilsvarende kvartal i fjor.

Apple har haft faldende iPad-salg i flere år. Du kan se udviklingen på grafen herunder.

Det voldsomme iPhone-salg skyldes ikke mindst den iPhone 6, der har været en kæmpe-succes verden over.

Apple har netop præsenteret nyeste skud på stammen, 6s, som du kan læse mere om her.

Se udviklingen i salget af de forskellige Apple-produkter her.

Læs også:

Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere