Artikel top billede

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

Danske pc-brugere har i gennemsnit 71 programmer fra 24 forskellige leverandører, viser ny undersøgelse - der også udpeger de største problemer på pc'erne.

Kun 18 procent af de sårbarheder, danske pc'er har, er at finde i selve styresystemet.

36 procent af sårbarhederne findes i Microsoft-programmer, mens hele 46 procent af sårbarhederne er at finde i software fra andre leverandører end Microsoft.

Det fremgår af en netop udsendt sikkerhedsrapport fra Secunia, hvor situationen i forskellige lande gennemgås - herunder kommer også danske pc-brugere under lup i rapporten.

Secunia oplyser, at undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige pc-bruger i Danmark har 71 programmer fra 24 forskellige leverandører (heraf er 31 af dem fra Microsoft), og at 8,5 procent af brugerne kører med sårbarheder i styresystemet.

Windows 10 indgår endnu ikke i undersøgelsen fra Secunia, der derfor er baseret på Windows Vista, 7 og 8.

Her er de værste programmer

Man kan også læse, at 11,3 procent af de programmer, der ikke er fra Microsoft, har huller, mens det "kun" er 4,2 procent af Microsofts programmer, der mangler at blive opdateret.

Når Secunia kigger på de forskellige applikationers udbredelse og holder det op imod, hvor ofte de forskellige applikationer indeholder sårbarheder på brugernes maskiner, kan selskabet præsentere en liste over de største software-problemer i øjeblikket.

Den toppes af Oracles Java JRE 1.8.x/8.x, Apples Quicktime 7.x, iTunes 12.x, VLC Media Player 2.x, Adobe Reader 11.x, Adobe Shockwave Player 12.x, Adobe Reader, 10.x, Firefox 38.x og Microsofts .Net Framework 3.x og 4.x.

"Cyber-kriminelle ved, at de fleste private brugere opfatter en hyppig sikkerheds-vedligeholdelse på pc'en som hårdt arbejde. Resultatet er, at mange brugere har pc'er, der ikke er opdateret i tilstrækkelig grad og derfor let kan kompromitteres," skriver Secunia. 

Secunia udpeger også de applikationer, som brugerne stadig har installeret - men som leverandørerne ikke længere udsender opdateringer til.

Øverst på den liste finder man Adobe Flash Player 18.x.

I gennemsnit er 5,5 procent af programmerne hos danske pc-brugere ikke længere supporteret af leverandørerne.

Secunias data er baseret på scanninger fra selskabets Personal Software Inspector i tredje kvartal i år.

Selskabet skriver i den forbindelse, at de danskere, der anvender dette stykke software, formentlig er bedre beskyttet end den gennemsnitlige danske pc-bruger.

Secunia, der er stiftet her i Danmark, er i øvrigt for nylig blevet købt af den amerikanske softwarekoncern Flexera Software - læs om det her.

Læs også:

På bare et år: Seks ud af 10 danske virksomheder ramt af it-kriminalitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere