Artikel top billede

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

Danske pc-brugere har i gennemsnit 71 programmer fra 24 forskellige leverandører, viser ny undersøgelse - der også udpeger de største problemer på pc'erne.

Kun 18 procent af de sårbarheder, danske pc'er har, er at finde i selve styresystemet.

36 procent af sårbarhederne findes i Microsoft-programmer, mens hele 46 procent af sårbarhederne er at finde i software fra andre leverandører end Microsoft.

Det fremgår af en netop udsendt sikkerhedsrapport fra Secunia, hvor situationen i forskellige lande gennemgås - herunder kommer også danske pc-brugere under lup i rapporten.

Secunia oplyser, at undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige pc-bruger i Danmark har 71 programmer fra 24 forskellige leverandører (heraf er 31 af dem fra Microsoft), og at 8,5 procent af brugerne kører med sårbarheder i styresystemet.

Windows 10 indgår endnu ikke i undersøgelsen fra Secunia, der derfor er baseret på Windows Vista, 7 og 8.

Her er de værste programmer

Man kan også læse, at 11,3 procent af de programmer, der ikke er fra Microsoft, har huller, mens det "kun" er 4,2 procent af Microsofts programmer, der mangler at blive opdateret.

Når Secunia kigger på de forskellige applikationers udbredelse og holder det op imod, hvor ofte de forskellige applikationer indeholder sårbarheder på brugernes maskiner, kan selskabet præsentere en liste over de største software-problemer i øjeblikket.

Den toppes af Oracles Java JRE 1.8.x/8.x, Apples Quicktime 7.x, iTunes 12.x, VLC Media Player 2.x, Adobe Reader 11.x, Adobe Shockwave Player 12.x, Adobe Reader, 10.x, Firefox 38.x og Microsofts .Net Framework 3.x og 4.x.

"Cyber-kriminelle ved, at de fleste private brugere opfatter en hyppig sikkerheds-vedligeholdelse på pc'en som hårdt arbejde. Resultatet er, at mange brugere har pc'er, der ikke er opdateret i tilstrækkelig grad og derfor let kan kompromitteres," skriver Secunia. 

Secunia udpeger også de applikationer, som brugerne stadig har installeret - men som leverandørerne ikke længere udsender opdateringer til.

Øverst på den liste finder man Adobe Flash Player 18.x.

I gennemsnit er 5,5 procent af programmerne hos danske pc-brugere ikke længere supporteret af leverandørerne.

Secunias data er baseret på scanninger fra selskabets Personal Software Inspector i tredje kvartal i år.

Selskabet skriver i den forbindelse, at de danskere, der anvender dette stykke software, formentlig er bedre beskyttet end den gennemsnitlige danske pc-bruger.

Secunia, der er stiftet her i Danmark, er i øvrigt for nylig blevet købt af den amerikanske softwarekoncern Flexera Software - læs om det her.

Læs også:

På bare et år: Seks ud af 10 danske virksomheder ramt af it-kriminalitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere