Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

Danske pc-brugere har i gennemsnit 71 programmer fra 24 forskellige leverandører, viser ny undersøgelse - der også udpeger de største problemer på pc'erne.

Kun 18 procent af de sårbarheder, danske pc'er har, er at finde i selve styresystemet.

36 procent af sårbarhederne findes i Microsoft-programmer, mens hele 46 procent af sårbarhederne er at finde i software fra andre leverandører end Microsoft.

Det fremgår af en netop udsendt sikkerhedsrapport fra Secunia, hvor situationen i forskellige lande gennemgås - herunder kommer også danske pc-brugere under lup i rapporten.

Secunia oplyser, at undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige pc-bruger i Danmark har 71 programmer fra 24 forskellige leverandører (heraf er 31 af dem fra Microsoft), og at 8,5 procent af brugerne kører med sårbarheder i styresystemet.

Windows 10 indgår endnu ikke i undersøgelsen fra Secunia, der derfor er baseret på Windows Vista, 7 og 8.

Her er de værste programmer
Man kan også læse, at 11,3 procent af de programmer, der ikke er fra Microsoft, har huller, mens det "kun" er 4,2 procent af Microsofts programmer, der mangler at blive opdateret.

Når Secunia kigger på de forskellige applikationers udbredelse og holder det op imod, hvor ofte de forskellige applikationer indeholder sårbarheder på brugernes maskiner, kan selskabet præsentere en liste over de største software-problemer i øjeblikket.

Den toppes af Oracles Java JRE 1.8.x/8.x, Apples Quicktime 7.x, iTunes 12.x, VLC Media Player 2.x, Adobe Reader 11.x, Adobe Shockwave Player 12.x, Adobe Reader, 10.x, Firefox 38.x og Microsofts .Net Framework 3.x og 4.x.

"Cyber-kriminelle ved, at de fleste private brugere opfatter en hyppig sikkerheds-vedligeholdelse på pc'en som hårdt arbejde. Resultatet er, at mange brugere har pc'er, der ikke er opdateret i tilstrækkelig grad og derfor let kan kompromitteres," skriver Secunia. 

Secunia udpeger også de applikationer, som brugerne stadig har installeret - men som leverandørerne ikke længere udsender opdateringer til.

Øverst på den liste finder man Adobe Flash Player 18.x.

I gennemsnit er 5,5 procent af programmerne hos danske pc-brugere ikke længere supporteret af leverandørerne.

Secunias data er baseret på scanninger fra selskabets Personal Software Inspector i tredje kvartal i år.

Selskabet skriver i den forbindelse, at de danskere, der anvender dette stykke software, formentlig er bedre beskyttet end den gennemsnitlige danske pc-bruger.

Secunia, der er stiftet her i Danmark, er i øvrigt for nylig blevet købt af den amerikanske softwarekoncern Flexera Software - læs om det her.

Læs også:

På bare et år: Seks ud af 10 danske virksomheder ramt af it-kriminalitet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.