Artikel top billede

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

Danske pc-brugere har i gennemsnit 71 programmer fra 24 forskellige leverandører, viser ny undersøgelse - der også udpeger de største problemer på pc'erne.

Kun 18 procent af de sårbarheder, danske pc'er har, er at finde i selve styresystemet.

36 procent af sårbarhederne findes i Microsoft-programmer, mens hele 46 procent af sårbarhederne er at finde i software fra andre leverandører end Microsoft.

Det fremgår af en netop udsendt sikkerhedsrapport fra Secunia, hvor situationen i forskellige lande gennemgås - herunder kommer også danske pc-brugere under lup i rapporten.

Secunia oplyser, at undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige pc-bruger i Danmark har 71 programmer fra 24 forskellige leverandører (heraf er 31 af dem fra Microsoft), og at 8,5 procent af brugerne kører med sårbarheder i styresystemet.

Windows 10 indgår endnu ikke i undersøgelsen fra Secunia, der derfor er baseret på Windows Vista, 7 og 8.

Her er de værste programmer

Man kan også læse, at 11,3 procent af de programmer, der ikke er fra Microsoft, har huller, mens det "kun" er 4,2 procent af Microsofts programmer, der mangler at blive opdateret.

Når Secunia kigger på de forskellige applikationers udbredelse og holder det op imod, hvor ofte de forskellige applikationer indeholder sårbarheder på brugernes maskiner, kan selskabet præsentere en liste over de største software-problemer i øjeblikket.

Den toppes af Oracles Java JRE 1.8.x/8.x, Apples Quicktime 7.x, iTunes 12.x, VLC Media Player 2.x, Adobe Reader 11.x, Adobe Shockwave Player 12.x, Adobe Reader, 10.x, Firefox 38.x og Microsofts .Net Framework 3.x og 4.x.

"Cyber-kriminelle ved, at de fleste private brugere opfatter en hyppig sikkerheds-vedligeholdelse på pc'en som hårdt arbejde. Resultatet er, at mange brugere har pc'er, der ikke er opdateret i tilstrækkelig grad og derfor let kan kompromitteres," skriver Secunia. 

Secunia udpeger også de applikationer, som brugerne stadig har installeret - men som leverandørerne ikke længere udsender opdateringer til.

Øverst på den liste finder man Adobe Flash Player 18.x.

I gennemsnit er 5,5 procent af programmerne hos danske pc-brugere ikke længere supporteret af leverandørerne.

Secunias data er baseret på scanninger fra selskabets Personal Software Inspector i tredje kvartal i år.

Selskabet skriver i den forbindelse, at de danskere, der anvender dette stykke software, formentlig er bedre beskyttet end den gennemsnitlige danske pc-bruger.

Secunia, der er stiftet her i Danmark, er i øvrigt for nylig blevet købt af den amerikanske softwarekoncern Flexera Software - læs om det her.

Læs også:

På bare et år: Seks ud af 10 danske virksomheder ramt af it-kriminalitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere