Artikel top billede

Samsungs indtjening vokser - men ekstremt vigtig smartphone-forretning er presset

Både omsætning og indtjening vokser for Samsung, der fortsat sælger markant flere smartphones end ærkerivalen Apple. Samsungs vækst kommer imidlertid fra et helt andet sted.

For første gang i lang tid vokser Samsungs indtjening, og det er godt nyt for det sydkoreanske selskab, der længe har kæmpet med at holde nøgletallene i vejret og konkurrenterne på især smartphone-markedet stangen.

Selskabets seneste regnskabskvartal viser imidlertid en vækst i omsætningen på ni procent (til 303,5 milliarder kroner) i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor for hele koncernen.

Netto-indtjeningen er vokset hele 29 procent (til 32,4 milliarder kroner) i forhold til samme kvartal i fjor.

Vækst på andre områder end smartphone

Samsung har for længst fået etableret sig som en af verdens førende smartphone-producenter, men har i de senere år haft svært ved at de fremadstormende konkurrenter bag sig i takt med, at de er blevet bedre til at bygge gode og attraktive telefoner.

Det er da også værd at bide mærke i, at væksten i Samsungs samlede resultat i al væesentlighed ikke kommer fra smartphone-salget, men fra stærkt øget efterspørgsel efter især selskabets chip og flad-skærme, der anvendes i både Samsungs egne produkter samt til videresalg til konkurrenter.

De to områder står samlet for godt og vel en tredjedel af den samlede Samsung-forretning, og det har især været øget efterspørgsel fra selskabets rivaler, der har trukket læsset.

Samtidig - og det er ikke uvæsentligt - bliver Samsungs kvartals-resultat hjulpet godt på vej af en for tiden ret svag won, der har betydet, at selskabet alt andet lige har hentet større indtjening hjem på samme omsætning for al salg i lande uden for Sydkorea.

Smartphone-forretning er under pres

Værre står det til i Samsungs smartphone-forretning, hvor indtjeningen er faldet en smule i forhold til det foregående kvartal, efter selskabet har sænket priserne på Galaxy S6 og S6 Edge for at få gang i salget.

Samsung lancerede i august to nye topmodeller - S6 Edge+ samt Galaxy Note 5 - med den klare ambition at kunne nå på omgangshøjde med ærkerivalen Apple.

Du kan læse vores test fornylig af S6 Edge+ her: Test: Samsung S6 Edge er en gigantisk version af en allerede opsigtsvækkende telefon.

Kigger man på Samsungs samlede telefon-salg, vokser andelen af prisbillige telefoner med meget lille margen i forhold til salget af de dyrere smartphones, hvor indtjeningsmarginerne er større.

Analysehuset IDC vurderer, at Samsung i kvartalet har solgt i alt 84,5 millioner smartphones.

Det gør selskabets markant større end Apple, der har solgt omkring 48 millioner iPhones i kvartalet.

Til gengæld tjener Apple meget mere per solgt telefon end Samsung.

Det kan du læse mere om her: Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende

Samsung meddeler, at selskabet forventer vækst på smartphone-området, hvor blandt andet det nyligt lancerede Samsung Pay ifølge selskabet vil kunne blive en motor for øget salg.

Samtidig vil selskabet fokusere på at holde omkostningerne nede samt forbedre sin software, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere