Artikel top billede

Samsungs indtjening vokser - men ekstremt vigtig smartphone-forretning er presset

Både omsætning og indtjening vokser for Samsung, der fortsat sælger markant flere smartphones end ærkerivalen Apple. Samsungs vækst kommer imidlertid fra et helt andet sted.

For første gang i lang tid vokser Samsungs indtjening, og det er godt nyt for det sydkoreanske selskab, der længe har kæmpet med at holde nøgletallene i vejret og konkurrenterne på især smartphone-markedet stangen.

Selskabets seneste regnskabskvartal viser imidlertid en vækst i omsætningen på ni procent (til 303,5 milliarder kroner) i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor for hele koncernen.

Netto-indtjeningen er vokset hele 29 procent (til 32,4 milliarder kroner) i forhold til samme kvartal i fjor.

Vækst på andre områder end smartphone

Samsung har for længst fået etableret sig som en af verdens førende smartphone-producenter, men har i de senere år haft svært ved at de fremadstormende konkurrenter bag sig i takt med, at de er blevet bedre til at bygge gode og attraktive telefoner.

Det er da også værd at bide mærke i, at væksten i Samsungs samlede resultat i al væesentlighed ikke kommer fra smartphone-salget, men fra stærkt øget efterspørgsel efter især selskabets chip og flad-skærme, der anvendes i både Samsungs egne produkter samt til videresalg til konkurrenter.

De to områder står samlet for godt og vel en tredjedel af den samlede Samsung-forretning, og det har især været øget efterspørgsel fra selskabets rivaler, der har trukket læsset.

Samtidig - og det er ikke uvæsentligt - bliver Samsungs kvartals-resultat hjulpet godt på vej af en for tiden ret svag won, der har betydet, at selskabet alt andet lige har hentet større indtjening hjem på samme omsætning for al salg i lande uden for Sydkorea.

Smartphone-forretning er under pres

Værre står det til i Samsungs smartphone-forretning, hvor indtjeningen er faldet en smule i forhold til det foregående kvartal, efter selskabet har sænket priserne på Galaxy S6 og S6 Edge for at få gang i salget.

Samsung lancerede i august to nye topmodeller - S6 Edge+ samt Galaxy Note 5 - med den klare ambition at kunne nå på omgangshøjde med ærkerivalen Apple.

Du kan læse vores test fornylig af S6 Edge+ her: Test: Samsung S6 Edge er en gigantisk version af en allerede opsigtsvækkende telefon.

Kigger man på Samsungs samlede telefon-salg, vokser andelen af prisbillige telefoner med meget lille margen i forhold til salget af de dyrere smartphones, hvor indtjeningsmarginerne er større.

Analysehuset IDC vurderer, at Samsung i kvartalet har solgt i alt 84,5 millioner smartphones.

Det gør selskabets markant større end Apple, der har solgt omkring 48 millioner iPhones i kvartalet.

Til gengæld tjener Apple meget mere per solgt telefon end Samsung.

Det kan du læse mere om her: Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende

Samsung meddeler, at selskabet forventer vækst på smartphone-området, hvor blandt andet det nyligt lancerede Samsung Pay ifølge selskabet vil kunne blive en motor for øget salg.

Samtidig vil selskabet fokusere på at holde omkostningerne nede samt forbedre sin software, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere