Artikel top billede

Efter tre hektiske måneder: Så meget fylder Windows 10 nu på markedet

Microsofts Windows 10 har haft tre hektiske måneder på markedet, hvor millioner af Windows-brugere har installeret styresystemet. Se her, hvor høj en markedsandel det gratis Windows 10 nu har opnået i Danmark og på verdensplan.

Der er nu gået tre måneder, siden Microsoft frigav Windows 10, selskabets nyeste styresystem. 

Windows 10 er gratis at hente og installere for langt de fleste Windows-brugere - og det træk fra Microsofts side bunder både i et ønske om at sikre en høj udbredelse og i den nye Windows-as-service-tankegang, som du kan læse mere om her.

Windows 10 har fra begyndelsen fremstået som et mere helstøbt og gennemtænkt styresystem end forgængeren, Windows 8/8.1.

Derfor er det heller ikke overraskende, at Windows 10 relativt hurtigt har formået at opnå næsten samme markedsandel som forgængeren.

Til gengæld er det interessant at se, hvordan det aldrende Windows 7 - der alle dage har været uhyre populært - fortsat er det mest udbredte Windows-styresystem og ikke uden videre kommer til at give afkald på den post.

Sådan går det Windows 10 efter tre måneder 
Ifølge Statcounters statistik for den seneste uge for styresystemerne på desktop-computere og tablets på globalt plan ligger Windows 10 nu på en markedsandel på 8,4 procent.

Det er på samme niveau som Windows XP, men mindre end Windows 8.1, der ifølge Statcounter har en markedsandel på 11,7 procent.

Det mest udbredte Windows-styresystem er ikke overraskende fortsat Windows 7, der nu ligger på 46,6 procent.

Apples OS X ligger samlet set på 8,5 procent.

Læs også: Nu kommer den første store Windows 10-opdatering: Det kan du vente dig

De globale statistikker adskiller sig ofte ganske markant fra de lokale - ikke mindst i meget it-modne lande som eksempelvis Danmark.

Her lå Windows 10 ifølge Gemius i ugen 19/10 til 25/10 på en markedsandel på 7,7 procent mod 20 procent til Windows 7.

Statistikken er baseret på de styresystemer, danske webbrugere har, når de besøger de største danske websider - og her ligger iOS på en markedsandel på 39,6 procent, mens Android har 12,7 procent.

Windows 8 og 8.1 ligger på samlet set på 7,4 procent ifølge Gemius, mens XP nu er nede på en dansk markedsandel på blot 0,69 procent på Gemius-listen.

Med andre ord er Windows 10 efter blot tre måneder blevet det det næstmest udbredte Windows-styresystem i Danmark, kun overgået af Windows 7.

Stor opdatering på vej

Windows 10 blev frigivet af Microsoft den 29. juli som en gratis opgradering til de fleste Windows-brugere.

To måneder senere frigav Apple sit nye Mac OS X, El Capitan, der også er gratis at hente for Mac-brugerne. Læs mere kampen mellem de to styresystemer her

Den første store opdatering til Windows 10 er iøvrigt på trapperne nu - læs mere om hvad du kan vente dig af opdateringen her.

Læs også:

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med

Nu kommer den første store Windows 10-opdatering: Det kan du vente dig

Nu har vi så fået Windows 10 - men drømmen om et nyt pc-boom krakelerer

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og WIndows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere