Artikel top billede

Sidste udkald for det gamle CSC: Nu splittes selskabet i to

Den amerikanske it-gigant har sat en endelig dato for opsplitningen af selskabet.

Efter et halvt års forberedelse har den amerikanske it-koncern CSC nu sat datoen for, hvornår selskabet splittes i to.

CSC's øverste chef Mike Lawrie siger ifølge amerikanske CRN, at CSC ved udgangen af denne måned - helt præcist den 27. november - danner et nyt selskab, CSRA, som skal levere it-løsninger til offentlige kunder.

"Vi følger planen for opsplitningen af selskabet," lød det fra Mike Lawrie, da han gav en orientering om sagen.

Ledelsen af det nye firma er også på plads med udnævnelse af ny bestyrelse og en finansdirektør, som skal arbejde for det nye firma.

CSC annoncerede opsplitningen af selskabet i maj i år, og har siden foretaget en række milliardopkøb, ligesom man i USA har fusioneret sin nuværende offentlige forrettning med konkurrenten SRA, som altså også leverer end del af navnet til det nye selskab.

Udadtil bliver navnet på det nye selskab "CSC US Public Sector", med omkring 14.000 medarbejdere, mens den anden del kommer til at hedde 'CSC Global Commercial' og kommer til at bestå af 51.000 medarbejdere - herunder CSC i Danmark.

Læs mere om opsplitningen af CSC: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Kort før annonceringen i maj satte CSC i Danmark gang i endnu en fyringsrunde, som kommer til at koste 400 danske medarbejdere jobbet.

Kapløb med tiden

CSC-koncernens globale omsætning har på det seneste været under pres. I det seneste kvartalsregnskab faldt salget med godt syv procent.

Som så mange andre af de globale it-giganter er CSC-koncernen ifølge CRN i et kapløb med tiden for at få omlagt sin forretning fra traditionelle infrastrukturløsninger og legacy-systemer til cloud-baserede teknologier.

De nye forretningsområder giver dog ifølge Mike Lawrie håb for fremtiden med vækst i omsætningen på 31 procent og tilsvarende højere indtjeningsmargener.

Alene det seneste kvartal er salget af eksempelvis big data-løsninger og software as a service steget med 37 procent.

Samtidig har CSC også været plaget af en større regnskabsskandale med tråde til Danmark.

Læs også:

Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Den danske it-branche sukker efter it-folk - mens CSC, IBM og KMD fyrer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere