Sidste udkald for det gamle CSC: Nu splittes selskabet i to

Den amerikanske it-gigant har sat en endelig dato for opsplitningen af selskabet.

Efter et halvt års forberedelse har den amerikanske it-koncern CSC nu sat datoen for, hvornår selskabet splittes i to.

CSC's øverste chef Mike Lawrie siger ifølge amerikanske CRN, at CSC ved udgangen af denne måned - helt præcist den 27. november - danner et nyt selskab, CSRA, som skal levere it-løsninger til offentlige kunder.

"Vi følger planen for opsplitningen af selskabet," lød det fra Mike Lawrie, da han gav en orientering om sagen.

Ledelsen af det nye firma er også på plads med udnævnelse af ny bestyrelse og en finansdirektør, som skal arbejde for det nye firma.

CSC annoncerede opsplitningen af selskabet i maj i år, og har siden foretaget en række milliardopkøb, ligesom man i USA har fusioneret sin nuværende offentlige forrettning med konkurrenten SRA, som altså også leverer end del af navnet til det nye selskab.

Udadtil bliver navnet på det nye selskab "CSC US Public Sector", med omkring 14.000 medarbejdere, mens den anden del kommer til at hedde 'CSC Global Commercial' og kommer til at bestå af 51.000 medarbejdere - herunder CSC i Danmark.

Læs mere om opsplitningen af CSC: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Kort før annonceringen i maj satte CSC i Danmark gang i endnu en fyringsrunde, som kommer til at koste 400 danske medarbejdere jobbet.

Kapløb med tiden
CSC-koncernens globale omsætning har på det seneste været under pres. I det seneste kvartalsregnskab faldt salget med godt syv procent.

Som så mange andre af de globale it-giganter er CSC-koncernen ifølge CRN i et kapløb med tiden for at få omlagt sin forretning fra traditionelle infrastrukturløsninger og legacy-systemer til cloud-baserede teknologier.

De nye forretningsområder giver dog ifølge Mike Lawrie håb for fremtiden med vækst i omsætningen på 31 procent og tilsvarende højere indtjeningsmargener.

Alene det seneste kvartal er salget af eksempelvis big data-løsninger og software as a service steget med 37 procent.

Samtidig har CSC også været plaget af en større regnskabsskandale med tråde til Danmark.

Læs også:

Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Den danske it-branche sukker efter it-folk - mens CSC, IBM og KMD fyrer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.