Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sidste udkald for det gamle CSC: Nu splittes selskabet i to

Den amerikanske it-gigant har sat en endelig dato for opsplitningen af selskabet.

Efter et halvt års forberedelse har den amerikanske it-koncern CSC nu sat datoen for, hvornår selskabet splittes i to.

CSC's øverste chef Mike Lawrie siger ifølge amerikanske CRN, at CSC ved udgangen af denne måned - helt præcist den 27. november - danner et nyt selskab, CSRA, som skal levere it-løsninger til offentlige kunder.

"Vi følger planen for opsplitningen af selskabet," lød det fra Mike Lawrie, da han gav en orientering om sagen.

Ledelsen af det nye firma er også på plads med udnævnelse af ny bestyrelse og en finansdirektør, som skal arbejde for det nye firma.

CSC annoncerede opsplitningen af selskabet i maj i år, og har siden foretaget en række milliardopkøb, ligesom man i USA har fusioneret sin nuværende offentlige forrettning med konkurrenten SRA, som altså også leverer end del af navnet til det nye selskab.

Udadtil bliver navnet på det nye selskab "CSC US Public Sector", med omkring 14.000 medarbejdere, mens den anden del kommer til at hedde 'CSC Global Commercial' og kommer til at bestå af 51.000 medarbejdere - herunder CSC i Danmark.

Læs mere om opsplitningen af CSC: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Kort før annonceringen i maj satte CSC i Danmark gang i endnu en fyringsrunde, som kommer til at koste 400 danske medarbejdere jobbet.

Kapløb med tiden

CSC-koncernens globale omsætning har på det seneste været under pres. I det seneste kvartalsregnskab faldt salget med godt syv procent.

Som så mange andre af de globale it-giganter er CSC-koncernen ifølge CRN i et kapløb med tiden for at få omlagt sin forretning fra traditionelle infrastrukturløsninger og legacy-systemer til cloud-baserede teknologier.

De nye forretningsområder giver dog ifølge Mike Lawrie håb for fremtiden med vækst i omsætningen på 31 procent og tilsvarende højere indtjeningsmargener.

Alene det seneste kvartal er salget af eksempelvis big data-løsninger og software as a service steget med 37 procent.

Samtidig har CSC også været plaget af en større regnskabsskandale med tråde til Danmark.

Læs også:

Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Den danske it-branche sukker efter it-folk - mens CSC, IBM og KMD fyrer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere