Sonofon køber CBB Mobil

Sonofon opsluger discount-selskabet CBB Mobil,m som i forvejen anvender Sonofons mobilnet. CBB fortsætter som selvstændigt selskab med en Sonofon-direktør for enden af bestyrelsesbordet.

Så er det slut med endnu et af de store, selvstændige discountselskaber på det danske mobilmarked. Sonofon har købt det næststørste af slagsen, CBB Mobil.

Parterne vil ikke offentliggøre salgsprisen, men CBB Mobils ejere, Peer Kølendorf fra mobildistributøren Comitel og Michael Moesgaard Andersen, tidligere Andersen Management International, har tidligere erklæret sig villige til at sælge for 200 millioner kroner.

I januar købte TDC de resterende aktier i Danmarks discount-pioner, Telmore, for 300 millioner kroner.

Selvstændigt selskab

TDC har ladet Telmore fortsætte som selvstændigt selskab, og det samme bliver tilfaldet med Sonofon. Der er ingen planer om at slå CBB-organisationen sammen med landets næststørste mobilselskab.

Derimod indsætter Sonofon sin egen mand, koncerndirektør Allan Koch, til at lede bestyrelsesmøderne.

Sonofon har fået mulighed for at deltage i kampen om at købe CBB Mobil, efter norske Telenor i december købte amerikanske Bellsouths 46,5 procent af aktierne i Sonofon for godt tre milliarder kroner.

Sonofon var også den mest oplagte køber til CBB Mobil, fordi det kan være forbundet med problemer at flytte kunderne til et andet mobilnetværk.

- CBB Mobil er et veldrevet selskab, som er meget populært hos kunderne. Vi ser frem til at bygge videre på CBB's succes og styrke selskabets udvikling på det danske marked, siger Sonofons administrerende direktør, Tage Reinert, i en pressemeddelelse.

I dag har alle de danske mobilselskaber enten discount-koncepter, der minder om Telmores eller CBB's eller abonnementer, hvis priser er omtrent lige så attraktive.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere