Artikel top billede

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

Microsofts Windows har det ekstremt svært på smartphone-markedet. Se de spritnye tal her.

Microsofts Windows-platform får det sværere og sværere i kampen mod Android og iOS på smartphone-markedet.

I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem.

Microsoft offentliggjorde i starten af året, Windows Phone droppes som selvstændigt styresystem, så Windows 10 i stedet kommer til at være selskabets smartphone-styresystem. Læs mere om det her.

"Til trods for annonceringen af Windows 10 forventer vi, at Windows' smartphone-markedsandel vil forblive en lille del af det overordnede smartphone-OS-marked, fordi forbrugerne stadig er tiltrukket af overbevisende økosystemer," er vurderingen fra Gartner.

"Microsoft-smartphones vil primært fokusere på at skabe værdi for erhvervsbrugerne," lyder det videre.

Her er tallene

Der blev i kvartalet solgt 5,8 millioner Windows-baserede smartphones.

Selvom det naturligvis også er en pæn portion, er det markant færre end samme kvartal sidste år, hvor der blev solgt ni millioner - og det er heller ikke noget at tale om i forhold til salget hos de konkurrerende platforme.

I årets tredje kvartal blev der solgt 298 millioner Android-smartphones, hvilket resulterede i en markedsandel på 84,7 procent.

Sidste år i samme kvartal lå Android på 83,3 procent.

Der blev i tredje kvartal solgt 46 millioner iPhones, så Apples markedsandel lå på 13,1 procent - i samme kvartal sidste år var den 12,5 procent.

Mens der altså både blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Listen med de mest sælgende smartphone-producenter toppes fortsat af Samsung med en markedsandel på 23,7 procent, Apple har 13,1 procent, og Huawei har 7,7 procent.

Gartners opgørelse over det samlede mobilmarked, hvor alle produkter tælles med, har Samsung som nummer et, mens Apple, Microsoft, Huawei og LG kommer ind på de følgende pladser.

Læs også:

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

De mobile platforme storhitter: Men vi begår en fejl med gamle applikationer og data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere