Artikel top billede

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

Microsofts Windows har det ekstremt svært på smartphone-markedet. Se de spritnye tal her.

Microsofts Windows-platform får det sværere og sværere i kampen mod Android og iOS på smartphone-markedet.

I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem.

Microsoft offentliggjorde i starten af året, Windows Phone droppes som selvstændigt styresystem, så Windows 10 i stedet kommer til at være selskabets smartphone-styresystem. Læs mere om det her.

"Til trods for annonceringen af Windows 10 forventer vi, at Windows' smartphone-markedsandel vil forblive en lille del af det overordnede smartphone-OS-marked, fordi forbrugerne stadig er tiltrukket af overbevisende økosystemer," er vurderingen fra Gartner.

"Microsoft-smartphones vil primært fokusere på at skabe værdi for erhvervsbrugerne," lyder det videre.

Her er tallene

Der blev i kvartalet solgt 5,8 millioner Windows-baserede smartphones.

Selvom det naturligvis også er en pæn portion, er det markant færre end samme kvartal sidste år, hvor der blev solgt ni millioner - og det er heller ikke noget at tale om i forhold til salget hos de konkurrerende platforme.

I årets tredje kvartal blev der solgt 298 millioner Android-smartphones, hvilket resulterede i en markedsandel på 84,7 procent.

Sidste år i samme kvartal lå Android på 83,3 procent.

Der blev i tredje kvartal solgt 46 millioner iPhones, så Apples markedsandel lå på 13,1 procent - i samme kvartal sidste år var den 12,5 procent.

Mens der altså både blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Listen med de mest sælgende smartphone-producenter toppes fortsat af Samsung med en markedsandel på 23,7 procent, Apple har 13,1 procent, og Huawei har 7,7 procent.

Gartners opgørelse over det samlede mobilmarked, hvor alle produkter tælles med, har Samsung som nummer et, mens Apple, Microsoft, Huawei og LG kommer ind på de følgende pladser.

Læs også:

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

De mobile platforme storhitter: Men vi begår en fejl med gamle applikationer og data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere