Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

KMD kan ikke finde ud af at rette fejl i 386.000 forskudsopgørelser: Aner ikke hvornår problemet er løst

KMD kan ikke leve op til et tidligere afgivet løfte til Skat om, at hundredetusindvis af fejlramte forskudsopgørelser skulle være rettet til torsdag morgen.

Skat slås fortsat med flere hundredetusinde årsopgørelser til danske husejere, efter det i fredags kom frem, at der var problemer med 1,2 millioner opgørelser.

Det kan du læse mere om her: It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser

Problemerne med fradrag for fagligt kontigent er tilsyneladende løst, men det er udfordringerne med beregningen af ejendomsværdiskatten ikke. 

It-leverandøren KMD lovede ellers fredag, fejlen med ejendomsværdiskat ville være udbedret inden torsdag morgen. Hvilket ikke er sket.

"Vi er kede af fejlen og de problemer, det giver for borgerne. Men vi ved, at vores it-leverandør arbejder på at få fejlen rettet, men det er ikke muligt for dem at oplyse, hvornår det forventes at ske," forklarer Jonatan Schloss, der er kundeservicedirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

"Fejlen har ingen konsekvenser for borgerne på nuværende tidspunkt, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016, " fortsætter Jonatan Schloss.

Da fejlen oprindeligt blev meldt ud i sidste uge, forlød det, at 440.000 borgeres forskudsopgørelser var fejlramte i beregningen af den korrekte ejendomsværdiskat.

KMD: Vi beklager
Det tal er nu nede på 386.000 forskudsopgørelser, oplyser KMD's pressechef Christoffer Hellmann på Skats hjemmeside.

"KMD har sat alle sejl til for at løse den aktuelle problemstilling, siden den blev konstateret fredag 13. november. Vi er løbende i en god og konstruktiv dialog med Skat om situationen. Fejlen forventes at være rettet inden for en overskuelig periode,"udtaler KMD-pressechefen.

Han beklager fejlen og de gener, der måtte have.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra KMD om de konkrete problemer, men selskabet afviser blankt at uddybe, hvorfor selskabet trods næsten en uges arbejde endnu ikke har fået løst problemet.

KMD henviser til, at selskabet har en aftale med Skat om ikke at udtale sig.

Hvis du er forudlønnet har du dog lidt tid at løbe på endnu, da deadline for rettelser af forskudsopgørelsen er den 10.december, mens den for bagudlønnede er 10.januar 2016.

Læs også:
It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.