Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD kan ikke finde ud af at rette fejl i 386.000 forskudsopgørelser: Aner ikke hvornår problemet er løst

KMD kan ikke leve op til et tidligere afgivet løfte til Skat om, at hundredetusindvis af fejlramte forskudsopgørelser skulle være rettet til torsdag morgen.

Skat slås fortsat med flere hundredetusinde årsopgørelser til danske husejere, efter det i fredags kom frem, at der var problemer med 1,2 millioner opgørelser.

Det kan du læse mere om her: It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser

Problemerne med fradrag for fagligt kontigent er tilsyneladende løst, men det er udfordringerne med beregningen af ejendomsværdiskatten ikke. 

It-leverandøren KMD lovede ellers fredag, fejlen med ejendomsværdiskat ville være udbedret inden torsdag morgen. Hvilket ikke er sket.

"Vi er kede af fejlen og de problemer, det giver for borgerne. Men vi ved, at vores it-leverandør arbejder på at få fejlen rettet, men det er ikke muligt for dem at oplyse, hvornår det forventes at ske," forklarer Jonatan Schloss, der er kundeservicedirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

"Fejlen har ingen konsekvenser for borgerne på nuværende tidspunkt, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016, " fortsætter Jonatan Schloss.

Da fejlen oprindeligt blev meldt ud i sidste uge, forlød det, at 440.000 borgeres forskudsopgørelser var fejlramte i beregningen af den korrekte ejendomsværdiskat.

KMD: Vi beklager
Det tal er nu nede på 386.000 forskudsopgørelser, oplyser KMD's pressechef Christoffer Hellmann på Skats hjemmeside.

"KMD har sat alle sejl til for at løse den aktuelle problemstilling, siden den blev konstateret fredag 13. november. Vi er løbende i en god og konstruktiv dialog med Skat om situationen. Fejlen forventes at være rettet inden for en overskuelig periode,"udtaler KMD-pressechefen.

Han beklager fejlen og de gener, der måtte have.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra KMD om de konkrete problemer, men selskabet afviser blankt at uddybe, hvorfor selskabet trods næsten en uges arbejde endnu ikke har fået løst problemet.

KMD henviser til, at selskabet har en aftale med Skat om ikke at udtale sig.

Hvis du er forudlønnet har du dog lidt tid at løbe på endnu, da deadline for rettelser af forskudsopgørelsen er den 10.december, mens den for bagudlønnede er 10.januar 2016.

Læs også:
It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere