Artikel top billede

Sådan beholder CSC sine kontrakter i 20 år

Interview: CSC har i snart to årtier driftet de samme systemer for det offentlige. Her får du opskriften på det langvarige forhold fra CSC-direktør Jette Aagaard.

Få firmaer har så lang en historie med den danske stat, som CSC. Med opkøbet af Datacentralen i 1996 overtog og videreførte CSC en lang række driftsopgaver for det offentlige, som i nogle tilfælde allerede havde flere årtier på bagen.

Snart 20 år efter har CSC fortsat driften på flere af de gamle systemer. Men hvad kræver det at drifte systemer i så mange år?

Tæt på kunden

Nordisk direktør for Public Sector i CSC, Jette Aagaard, mener, at noget af det vigtigste er, at have et godt forhold til kunden.

"Det er vigtigt for at være troværdig, at man opbygger viden om, hvad det er, kunderne gerne vil, og hvad deres forretningsmæssige ønsker og behov er."

Det begynder med en fast stab, som kender kundens behov, og som kunden kender.

"Som kunde møder man ofte de samme mennesker til møder om drift og applikations-fornyelse.  Det er et fast accountteam. Så for hver kunde er der en fast stab, som tager sig af alt, hvad der er applikationsspecifikt eller vedrører særlig viden eller det driftsmæssige," forklarer Jette Aagaard Madsen.

På den måde kan man holde fingeren på pulsen hos kunden og være på forkant med de behov, som kan opstå. For det er ikke kun kunden, som fortæller, hvordan opgaven skal driftes. CSC forsøger også selv at komme med bud på, hvordan de gamle driftsopgaver kan holdes up to date.

Læs mere vigtigheden af at modernisere dine gamle systemer her

"I nogle kontrakter indgår der jo et krav om at forny teknologien løbende, og der kan vi godt lide at have en proaktiv tilgang og spørge kunden: "Skal vi ikke gøre sådan her?" Men det skal jo ikke være nyt for det nyes skyld. Det skal tjene et formål."

Dokumentation, dokumentation og mere dokumentation

Driften af snart sagt ethvert system kræver systemdokumentation. Og når systemet er ældre end de personer, der arbejder med det, kan der nå at ophobe sig ikke så lidt dokumentation. Ikke mindst, når det bliver løbende opdateret.

"Der bliver opbygget en masse dokumentation igennem tiden. Vi har jo en forpligtelse til, at dokumentationen er så relevant, at den kan bruges til at sende en opgave i udbud. Det er et vigtigt krav, også på nogle af de gamle opgaver. Det er jo et redskab for os, og det er det også for kunden på udbudstidspunktet."

Men én ting er dokumentation, en anden er medarbejdere, som kender systemet. Derfor ligger der et stort ansvar på lederne af de forskellige accounts. For hvis en nøglemedarbejder pludselig bliver syg eller skifter arbejdsplads, skal alt køre videre uden det mindste flimmer på skærmen.

"Det er den enkelte teamleders opgave at sørge for, at der ikke er et single point of failure. Vi har nogle strukturerede systemer, som sikrer, at der altid er en anden medarbejder, som kan erstatte den, som har opgaven. Så der er faktisk systemer til det her, som forvaltningscheferne sidder og styrer. Det har vi rigtigt sat i system, efter at CSC overtog Datacentralen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere