Nye mobil-styresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Markedet for styresystemer til smartphones og mobile enheder forsætter med at udvikle sig, og nye styresystemer har i øjeblikket en betydelig fremgang.

Mens Blackberry og Microsoft kæmper en benhård og næsten umulig kamp mod Android og iOS på smartphonemarkedet, er  der faktisk andre styresystemer, der har betydelig fremgang.

Det er ikke mindst gruppen af styresystemer, der bygger videre på Android-kernen, der fylder satdig mere.

ABI Research skriver, at det ventes, at over 360 millioner Android Open Source Project-enheder (AOSP) vil i år blive sendt på markedet i Kina og andre emerging markets.

Firefox OS er et af de mest fremgangsrige styresystemer, der bygger på Android-koden, lyder det fra analysefirmaet.

Det er endnu begrænset, hvilken indflydelse de alternative styresystemer, eksempelvis AOSP-systemerne og Tizen, har haft i vores del af verden, men vækstraterne for disse er høje andre steder i verden. 

Satser på nye områder
Samtidig bemærkes det, at smartphone-styresystemerne nu også bevæger sig i helt nye retninger:

"Mens smartphones og tablets er et klart fokus på det her område, så udvider mulighederne med smartwatches, fjernsyn og underholdningssystemer i biler udvalget af enheder, der kan udnytte denne type avancerede OS'er."

En ny tendens er også, at nogle af de alternative styresystemer fokuserer på meget specifikke funktioner, der halter i de mere gængse styresystemener - eksempelvis bedre tilpasningsmuligheder og højere sikkerhed.

Samtidig sætter mange hardware-producenter pris på, at de ikke længere kun kan vælge styresystemer fra de helt store spillere på markedet, skriver ABI Research, der peger på, at det giver producenterne øget kontrol med designet af deres produkter.

Til gengæld er der også udfordringer forbundet med at vælge et alternativt styresystemet - blandt andet at det typisk vil have et noget svagere økosystem med apps end eksempelvis Android.

Sådan ser smartphone-markedet ud
I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones på globalt plan kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem. Læs mere her.

I årets tredje kvartal fik Android en markedsandel på 84,7 procent, mens Apples markedsandel lå på 13,1 procent.

Mens der blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Læs også:

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.