Artikel top billede

Nye mobil-styresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Markedet for styresystemer til smartphones og mobile enheder forsætter med at udvikle sig, og nye styresystemer har i øjeblikket en betydelig fremgang.

Mens Blackberry og Microsoft kæmper en benhård og næsten umulig kamp mod Android og iOS på smartphonemarkedet, er  der faktisk andre styresystemer, der har betydelig fremgang.

Det er ikke mindst gruppen af styresystemer, der bygger videre på Android-kernen, der fylder satdig mere.

ABI Research skriver, at det ventes, at over 360 millioner Android Open Source Project-enheder (AOSP) vil i år blive sendt på markedet i Kina og andre emerging markets.

Firefox OS er et af de mest fremgangsrige styresystemer, der bygger på Android-koden, lyder det fra analysefirmaet.

Det er endnu begrænset, hvilken indflydelse de alternative styresystemer, eksempelvis AOSP-systemerne og Tizen, har haft i vores del af verden, men vækstraterne for disse er høje andre steder i verden. 

Satser på nye områder

Samtidig bemærkes det, at smartphone-styresystemerne nu også bevæger sig i helt nye retninger:

"Mens smartphones og tablets er et klart fokus på det her område, så udvider mulighederne med smartwatches, fjernsyn og underholdningssystemer i biler udvalget af enheder, der kan udnytte denne type avancerede OS'er."

En ny tendens er også, at nogle af de alternative styresystemer fokuserer på meget specifikke funktioner, der halter i de mere gængse styresystemener - eksempelvis bedre tilpasningsmuligheder og højere sikkerhed.

Samtidig sætter mange hardware-producenter pris på, at de ikke længere kun kan vælge styresystemer fra de helt store spillere på markedet, skriver ABI Research, der peger på, at det giver producenterne øget kontrol med designet af deres produkter.

Til gengæld er der også udfordringer forbundet med at vælge et alternativt styresystemet - blandt andet at det typisk vil have et noget svagere økosystem med apps end eksempelvis Android.

Sådan ser smartphone-markedet ud

I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones på globalt plan kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem. Læs mere her.

I årets tredje kvartal fik Android en markedsandel på 84,7 procent, mens Apples markedsandel lå på 13,1 procent.

Mens der blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Læs også:

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere