Artikel top billede

Tusindvis af danskere blev ramt - nu erkender Hilton: Vores kreditkort-system blev inficeret af malware

Hotelkæden Hilton erkender efter en længere undersøgelse, at kædens betalingssystemer har været inficeret af malware, der har stjålet alle data fra gæsternes kreditkort.

Hotelkæden Hilton løfter nu sløret for, hvad der egentlig lå til grund for, at massevis af danske kreditkort i efteråret pludselig blev tvangslukket 'præventivt' på grund af 'mistanke om misbrug.'

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt

Senere fandt en sikkerhedsekspert ud af, at der kunne være tale om Hilton-kæden.

Det kan du læse mere om her: Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De oplysninger fik Hilton til at iværksætte en stor undersøgelse af kædens betalingssystemer, som nu er afsluttet.

På den baggrund bekræfter hotelselskabet, at systemerne var blevet inficeret af malware, som lå i betalingssystemerne i i alt 17 uger.

Malwaren har været aktiv fra først 18. november til 5. december 2014 og dernæst fra 21. april til 27. juli 2015, oplyser Hilton Worldwide, som omfatter flere forskellige hotel-kæder, som Embassy Suites, Doubletree, Conrad Hotels, Waldorf Astoria og Homewood.

Malwaren har i disse perioder automatisk indsamlet alle navne, kort-numre, sikkerheds-koder og udløbsdatoer fra de kort, der blev anvendt til at betale med på hotellerne.

Hilton anbefaler i denne besked nu alle gæster, der har betalt med kreditkort på et Hilton-hotel i perioden, til at gennemgå deres konto-oversigter for mystiske betalinger.

"Kunder kan have behov for at gennemgå deres konto-udtog, hvis de har anvendt et betalingskort på et Hilton Worldwide-hotel over en periode på 17 uger," skriver Hilton i beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere