Artikel top billede

Tusindvis af danskere blev ramt - nu erkender Hilton: Vores kreditkort-system blev inficeret af malware

Hotelkæden Hilton erkender efter en længere undersøgelse, at kædens betalingssystemer har været inficeret af malware, der har stjålet alle data fra gæsternes kreditkort.

Hotelkæden Hilton løfter nu sløret for, hvad der egentlig lå til grund for, at massevis af danske kreditkort i efteråret pludselig blev tvangslukket 'præventivt' på grund af 'mistanke om misbrug.'

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt

Senere fandt en sikkerhedsekspert ud af, at der kunne være tale om Hilton-kæden.

Det kan du læse mere om her: Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De oplysninger fik Hilton til at iværksætte en stor undersøgelse af kædens betalingssystemer, som nu er afsluttet.

På den baggrund bekræfter hotelselskabet, at systemerne var blevet inficeret af malware, som lå i betalingssystemerne i i alt 17 uger.

Malwaren har været aktiv fra først 18. november til 5. december 2014 og dernæst fra 21. april til 27. juli 2015, oplyser Hilton Worldwide, som omfatter flere forskellige hotel-kæder, som Embassy Suites, Doubletree, Conrad Hotels, Waldorf Astoria og Homewood.

Malwaren har i disse perioder automatisk indsamlet alle navne, kort-numre, sikkerheds-koder og udløbsdatoer fra de kort, der blev anvendt til at betale med på hotellerne.

Hilton anbefaler i denne besked nu alle gæster, der har betalt med kreditkort på et Hilton-hotel i perioden, til at gennemgå deres konto-oversigter for mystiske betalinger.

"Kunder kan have behov for at gennemgå deres konto-udtog, hvis de har anvendt et betalingskort på et Hilton Worldwide-hotel over en periode på 17 uger," skriver Hilton i beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere