Artikel top billede

Tusindvis af danskere blev ramt - nu erkender Hilton: Vores kreditkort-system blev inficeret af malware

Hotelkæden Hilton erkender efter en længere undersøgelse, at kædens betalingssystemer har været inficeret af malware, der har stjålet alle data fra gæsternes kreditkort.

Hotelkæden Hilton løfter nu sløret for, hvad der egentlig lå til grund for, at massevis af danske kreditkort i efteråret pludselig blev tvangslukket 'præventivt' på grund af 'mistanke om misbrug.'

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt

Senere fandt en sikkerhedsekspert ud af, at der kunne være tale om Hilton-kæden.

Det kan du læse mere om her: Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De oplysninger fik Hilton til at iværksætte en stor undersøgelse af kædens betalingssystemer, som nu er afsluttet.

På den baggrund bekræfter hotelselskabet, at systemerne var blevet inficeret af malware, som lå i betalingssystemerne i i alt 17 uger.

Malwaren har været aktiv fra først 18. november til 5. december 2014 og dernæst fra 21. april til 27. juli 2015, oplyser Hilton Worldwide, som omfatter flere forskellige hotel-kæder, som Embassy Suites, Doubletree, Conrad Hotels, Waldorf Astoria og Homewood.

Malwaren har i disse perioder automatisk indsamlet alle navne, kort-numre, sikkerheds-koder og udløbsdatoer fra de kort, der blev anvendt til at betale med på hotellerne.

Hilton anbefaler i denne besked nu alle gæster, der har betalt med kreditkort på et Hilton-hotel i perioden, til at gennemgå deres konto-oversigter for mystiske betalinger.

"Kunder kan have behov for at gennemgå deres konto-udtog, hvis de har anvendt et betalingskort på et Hilton Worldwide-hotel over en periode på 17 uger," skriver Hilton i beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere