Artikel top billede

Stor undersøgelse: Her er de mest solide bærbare computere

Se hvilke computere, der er mest solide - og hvilke der er mest skrøbelige.

Apples Macbook Air er den mest pålidelige bærbare computer på markedet i dag.

Det konkluderer en undersøgelse foretaget af amerikanske Consumer Reports, hvor 60.000 brugere er blevet spurgt ind til deres computerkøb og efterfølgende oplevelse af produktet - inklusive eventuelle fejl.

Den ultra-lette bærbare fra æblefabrikken har en estimeret fejlrate på syv procent inden for de første tre år, viser undersøgelsen.

Det skriver PCworld.com.

Apples anden bærbare computerserie, den noget dyrere Macbook Pro, går estimeret i stykker i ni procent af tilfældene inden for de første tre år.

Samlet set ligger Apple på en fejlrate på 10 procent, hvilket er den laveste af alle bærbar-producenterne.

Apples bærbare computere går således mindre i stykker end Windows-baserede computere, og det er på trods af, at en Apple-computer i gennemsnit bliver brugt tre timer mere om ugen end en Windows-pc.

Billig Windows-PC = oftere i stykker

Undersøgelsen fra Consumer Report viser, at Windows-bærbare i langt højere grad går i stykker for forbrugeren på den ene eller anden måde.

Samsungs bærbare - som ikke længere sælges i Europa - har for eksempel en fejlrate på 16 procent inden for de første tre år, mens HP, Dell, Acer, Asus, Lenovo og Toshiba ligger imellem 18 og 19 procents fejlrate.

Dog har hver producent også en model, som i mindre grad går i stykker end de andre fra producenten.

Lenovos Thinkpad har for eksempel en fejlrate på 15 procent - tre procentpoint mindre end dets gennemsnit.

Dyre i reparation

Alt taler dog ikke for, at du straks skal suse ud og købe en Macbook Air.

Samtidig med at Windows-enheder gennemsnitligt er noget billigere end Apples Macbook-computer, så koster det også markant mere for forbrugeren, når en Macbook så går i stykker.

En reparation af en Apple-computer koster over tre gange så meget, som at reparere en Windows-computer - op imod 2.000 kroner mere.

Læs også: Test: Her er den tyndeste bærbare til den laveste pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere