Artikel top billede

Stor undersøgelse: Her er de mest solide bærbare computere

Se hvilke computere, der er mest solide - og hvilke der er mest skrøbelige.

Apples Macbook Air er den mest pålidelige bærbare computer på markedet i dag.

Det konkluderer en undersøgelse foretaget af amerikanske Consumer Reports, hvor 60.000 brugere er blevet spurgt ind til deres computerkøb og efterfølgende oplevelse af produktet - inklusive eventuelle fejl.

Den ultra-lette bærbare fra æblefabrikken har en estimeret fejlrate på syv procent inden for de første tre år, viser undersøgelsen.

Det skriver PCworld.com.

Apples anden bærbare computerserie, den noget dyrere Macbook Pro, går estimeret i stykker i ni procent af tilfældene inden for de første tre år.

Samlet set ligger Apple på en fejlrate på 10 procent, hvilket er den laveste af alle bærbar-producenterne.

Apples bærbare computere går således mindre i stykker end Windows-baserede computere, og det er på trods af, at en Apple-computer i gennemsnit bliver brugt tre timer mere om ugen end en Windows-pc.

Billig Windows-PC = oftere i stykker

Undersøgelsen fra Consumer Report viser, at Windows-bærbare i langt højere grad går i stykker for forbrugeren på den ene eller anden måde.

Samsungs bærbare - som ikke længere sælges i Europa - har for eksempel en fejlrate på 16 procent inden for de første tre år, mens HP, Dell, Acer, Asus, Lenovo og Toshiba ligger imellem 18 og 19 procents fejlrate.

Dog har hver producent også en model, som i mindre grad går i stykker end de andre fra producenten.

Lenovos Thinkpad har for eksempel en fejlrate på 15 procent - tre procentpoint mindre end dets gennemsnit.

Dyre i reparation

Alt taler dog ikke for, at du straks skal suse ud og købe en Macbook Air.

Samtidig med at Windows-enheder gennemsnitligt er noget billigere end Apples Macbook-computer, så koster det også markant mere for forbrugeren, når en Macbook så går i stykker.

En reparation af en Apple-computer koster over tre gange så meget, som at reparere en Windows-computer - op imod 2.000 kroner mere.

Læs også: Test: Her er den tyndeste bærbare til den laveste pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere