Artikel top billede

Stor undersøgelse: Her er de mest solide bærbare computere

Se hvilke computere, der er mest solide - og hvilke der er mest skrøbelige.

Apples Macbook Air er den mest pålidelige bærbare computer på markedet i dag.

Det konkluderer en undersøgelse foretaget af amerikanske Consumer Reports, hvor 60.000 brugere er blevet spurgt ind til deres computerkøb og efterfølgende oplevelse af produktet - inklusive eventuelle fejl.

Den ultra-lette bærbare fra æblefabrikken har en estimeret fejlrate på syv procent inden for de første tre år, viser undersøgelsen.

Det skriver PCworld.com.

Apples anden bærbare computerserie, den noget dyrere Macbook Pro, går estimeret i stykker i ni procent af tilfældene inden for de første tre år.

Samlet set ligger Apple på en fejlrate på 10 procent, hvilket er den laveste af alle bærbar-producenterne.

Apples bærbare computere går således mindre i stykker end Windows-baserede computere, og det er på trods af, at en Apple-computer i gennemsnit bliver brugt tre timer mere om ugen end en Windows-pc.

Billig Windows-PC = oftere i stykker

Undersøgelsen fra Consumer Report viser, at Windows-bærbare i langt højere grad går i stykker for forbrugeren på den ene eller anden måde.

Samsungs bærbare - som ikke længere sælges i Europa - har for eksempel en fejlrate på 16 procent inden for de første tre år, mens HP, Dell, Acer, Asus, Lenovo og Toshiba ligger imellem 18 og 19 procents fejlrate.

Dog har hver producent også en model, som i mindre grad går i stykker end de andre fra producenten.

Lenovos Thinkpad har for eksempel en fejlrate på 15 procent - tre procentpoint mindre end dets gennemsnit.

Dyre i reparation

Alt taler dog ikke for, at du straks skal suse ud og købe en Macbook Air.

Samtidig med at Windows-enheder gennemsnitligt er noget billigere end Apples Macbook-computer, så koster det også markant mere for forbrugeren, når en Macbook så går i stykker.

En reparation af en Apple-computer koster over tre gange så meget, som at reparere en Windows-computer - op imod 2.000 kroner mere.

Læs også: Test: Her er den tyndeste bærbare til den laveste pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere