Artikel top billede

Foto fra Kickstarter.

Denne mini-pc går efter struben på Raspberry Pi

Ny mini-pc vil give Raspberry Pi kamp til stregen. Det bliver dog uden Windows. Se den her.

På folkefinansieringssiden Kickstarter er der dukket en ny miniature-pc frem, der ser ud til at kunne konkurrere med Raspberry Pi på både pris og ydelse.

Produktet hedder PINE A64 og enheden markedsføres af producenten som den første 64-bit mini-pc til 15 dollar, hvilket svarer til en dansk pris på lige over 100 kroner.

Læs også: Denne mini-pc giver Raspberry Pi kamp til stregen

Kraftigere end Raspberry Pi

Den lille ny pc skilter først og fremmest med en ARM Cortex A-53-processor på 1,2 GHz, der altså er en 64-bit processor, og en del kraftigere end eksempelvis Cortex A7-chippen, der sidder på printkortet i en Raspberry Pi 2.

Ligeledes er PINE-modellen forsynet med en grafikprocessor af typen MALI-400 MP2 på 500 MHz med to kerner mod Videocore IV-processoren med en enkelt kerne på Raspberry Pi-kortet.

Med hensyn til hukommelsen kan den lille pc erhverves med enten 512 megabyte eller med en gigabyte.

Den sidst nævnte koster dog en smule mere, nærmere bestemt 19 dollar eller 130 kroner, hvilket dog heller ikke er afskrækkende.

Desuden er basis-kortet forsynet med to USB 2.0-porte, HDMI 1.4 og plads til microSD-kort på op til 256 gigabyte, Ethernet-port og mini-jack.

På den lidt mere kostbare variant er også moduler, der kan tilkoble kamera og berøringsfølsom skærm, så der er basis for at bygge en tablet-enhed.

Der arbejdes ligeledes på at inkludere WiFi- og Bluetooth-moduler.

Ikke til Windows

Der er allerede indsamlet langt flere penge end det opstillede mål. Produktet kan således bestilles nu og med et beregnet leveringstidspunkt i februar næste år.

Du skal dog være opmærksom på, at producenten anbefaler Android eller Ubuntu som operativsystem, og at Windows ikke er understøttet.

Du kan se mere i videoen eller her.

Læs også:

Revolutionerende lommecomputer: Sådan bringer Raspberry Pi programmering ned i øjenhøjde

Raspberry Pi dumper prisen med en helt ny model

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner - og den fungerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere