Artikel top billede

Foto fra Kickstarter.

Denne mini-pc går efter struben på Raspberry Pi

Ny mini-pc vil give Raspberry Pi kamp til stregen. Det bliver dog uden Windows. Se den her.

På folkefinansieringssiden Kickstarter er der dukket en ny miniature-pc frem, der ser ud til at kunne konkurrere med Raspberry Pi på både pris og ydelse.

Produktet hedder PINE A64 og enheden markedsføres af producenten som den første 64-bit mini-pc til 15 dollar, hvilket svarer til en dansk pris på lige over 100 kroner.

Læs også: Denne mini-pc giver Raspberry Pi kamp til stregen

Kraftigere end Raspberry Pi

Den lille ny pc skilter først og fremmest med en ARM Cortex A-53-processor på 1,2 GHz, der altså er en 64-bit processor, og en del kraftigere end eksempelvis Cortex A7-chippen, der sidder på printkortet i en Raspberry Pi 2.

Ligeledes er PINE-modellen forsynet med en grafikprocessor af typen MALI-400 MP2 på 500 MHz med to kerner mod Videocore IV-processoren med en enkelt kerne på Raspberry Pi-kortet.

Med hensyn til hukommelsen kan den lille pc erhverves med enten 512 megabyte eller med en gigabyte.

Den sidst nævnte koster dog en smule mere, nærmere bestemt 19 dollar eller 130 kroner, hvilket dog heller ikke er afskrækkende.

Desuden er basis-kortet forsynet med to USB 2.0-porte, HDMI 1.4 og plads til microSD-kort på op til 256 gigabyte, Ethernet-port og mini-jack.

På den lidt mere kostbare variant er også moduler, der kan tilkoble kamera og berøringsfølsom skærm, så der er basis for at bygge en tablet-enhed.

Der arbejdes ligeledes på at inkludere WiFi- og Bluetooth-moduler.

Ikke til Windows

Der er allerede indsamlet langt flere penge end det opstillede mål. Produktet kan således bestilles nu og med et beregnet leveringstidspunkt i februar næste år.

Du skal dog være opmærksom på, at producenten anbefaler Android eller Ubuntu som operativsystem, og at Windows ikke er understøttet.

Du kan se mere i videoen eller her.

Læs også:

Revolutionerende lommecomputer: Sådan bringer Raspberry Pi programmering ned i øjenhøjde

Raspberry Pi dumper prisen med en helt ny model

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner - og den fungerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere