Artikel top billede

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Samsung følger i kølvandet på en række af sine konkurrenter med stor satsning rettet mod bil-industrien, som står til at blive et af de store vækst-områder for it-branchen i de kommende år.

Samsung følger trop i striben af it-selskaber, der går ind i bilbranchen, hvor der for tiden er stort fokus på udnyttelsen af it-teknologier - blandt andet sensorer og intelligente analysesystemer - til især at bygge selvkørende biler.

Bil-industriens nye fokus på de selvkørende biler er noget, der har vakt opmærksomhed blandt it-firmaerne, som øjner en mulighed for at komme ind på det meget store bil-marked, som er præget af relativt få - men meget store - spillere.

ABI Research vurderer således, at markedet for software, services og lignende til bil-branchen for tiden er på 3,4 billioner kroner. Og det er kun begyndelsen.

Ifølge Gartner vil bil-branchen således købe processorer til biler for mere end 220 milliarder kroner i 2016 - fem procent mere end i år.

Står på spring

Det er derfor ikke for sjov, at it-selskaberne står på spring for at komme med.

Samsung er altså ikke nogen undtagelse.

Selskabet meddeler, at det vil begynde at udvikle og fremstille elektroniske dele til bil-industrien med særlig fokus på netop de selvkørende biler.

I første omgang kommer det til at dreje sig om udvikling af kompontenter til infotainment-systemer og komponenter til selvkørende biler, der har brug for massevis af kameraer, sensorer, styresystemer, analysesystemer og så videre.

Samsung har forberedt sig grundigt.

Ifølge analysehuset Thomson Reuters har 75 procent af de 1.804 patenter, som Samsung og selskabets datterselskaber har optaget i USA i de seneste fem år, handlet om teknologier til elektriske køretøjer samt elektriske kompontenter til biler.

Dermed følger Samsung i kølvandet på mange andre - blandt andet konkurrenten LG Electronics - der som Samsung hører hjemme i Sydkorea - der for et par måneder indgik en tæt samarbejdsaftale med den amerikanske bil-kæmpe General Motors

Både Apple og Google har etableret sig som spillere i markedet med egne bil-projekter.

Der har været rygter fremme om, at Apple pønsede på at købe Tesla, mens Google for længst har udviklet sin egen lille selvkørende Anders And-bil.

Apple har fornylig skruet gevaldigt op for bil-ambitionerne.

Det kan du læse mere om her: Apple sætter turbo på bil-udvikling med kæmpe-afdeling: Apple-bil vil være klar i 2019

Begge selskaber har ligeledes udviklet API'er, som bil-producenterne embedder i deres biler, så de kan kobles sammen med Android- og iOS-smartphones.

Der er også gang i samarbejderne, når det gælder udviklingen af processorer til bil-industrien, som øjner store vækst-muligheder i fremtiden og derfor arbejder på at positionere sig til det kommende forventede vækst-spring.

Således er hollandske NXP for tiden ved at købe den amerikanske chip-producent Freescale, som er specialiseret i udvikling af netop processorer til bil-industrien. Pris: Godt 80 milliarder kroner.

Med købet kan NXP udfordre den i dag største producent af chip til bil-industrien, japanske Renesas - som angiveligt desuden bliver bejlet til at tyske Infineon.

At det går stærkt i branchen understreges af, at sydkoreanske Hyundai for få dage siden meddelte, at selskabet har sat 12 milliarder kroner af til udviklingen af en selvkørende bil, som skal være fuld funktionsdygtig i 2030.

Læs også:

Apple sætter turbo på bil-udvikling med kæmpe-afdeling: Apple-bil vil være klar i 2019

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil

Her er Volvos nye selvkørende bil-koncept: Vil være klar på vejene i 2017

Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere