Artikel top billede

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Samsung følger i kølvandet på en række af sine konkurrenter med stor satsning rettet mod bil-industrien, som står til at blive et af de store vækst-områder for it-branchen i de kommende år.

Samsung følger trop i striben af it-selskaber, der går ind i bilbranchen, hvor der for tiden er stort fokus på udnyttelsen af it-teknologier - blandt andet sensorer og intelligente analysesystemer - til især at bygge selvkørende biler.

Bil-industriens nye fokus på de selvkørende biler er noget, der har vakt opmærksomhed blandt it-firmaerne, som øjner en mulighed for at komme ind på det meget store bil-marked, som er præget af relativt få - men meget store - spillere.

ABI Research vurderer således, at markedet for software, services og lignende til bil-branchen for tiden er på 3,4 billioner kroner. Og det er kun begyndelsen.

Ifølge Gartner vil bil-branchen således købe processorer til biler for mere end 220 milliarder kroner i 2016 - fem procent mere end i år.

Står på spring

Det er derfor ikke for sjov, at it-selskaberne står på spring for at komme med.

Samsung er altså ikke nogen undtagelse.

Selskabet meddeler, at det vil begynde at udvikle og fremstille elektroniske dele til bil-industrien med særlig fokus på netop de selvkørende biler.

I første omgang kommer det til at dreje sig om udvikling af kompontenter til infotainment-systemer og komponenter til selvkørende biler, der har brug for massevis af kameraer, sensorer, styresystemer, analysesystemer og så videre.

Samsung har forberedt sig grundigt.

Ifølge analysehuset Thomson Reuters har 75 procent af de 1.804 patenter, som Samsung og selskabets datterselskaber har optaget i USA i de seneste fem år, handlet om teknologier til elektriske køretøjer samt elektriske kompontenter til biler.

Dermed følger Samsung i kølvandet på mange andre - blandt andet konkurrenten LG Electronics - der som Samsung hører hjemme i Sydkorea - der for et par måneder indgik en tæt samarbejdsaftale med den amerikanske bil-kæmpe General Motors

Både Apple og Google har etableret sig som spillere i markedet med egne bil-projekter.

Der har været rygter fremme om, at Apple pønsede på at købe Tesla, mens Google for længst har udviklet sin egen lille selvkørende Anders And-bil.

Apple har fornylig skruet gevaldigt op for bil-ambitionerne.

Det kan du læse mere om her: Apple sætter turbo på bil-udvikling med kæmpe-afdeling: Apple-bil vil være klar i 2019

Begge selskaber har ligeledes udviklet API'er, som bil-producenterne embedder i deres biler, så de kan kobles sammen med Android- og iOS-smartphones.

Der er også gang i samarbejderne, når det gælder udviklingen af processorer til bil-industrien, som øjner store vækst-muligheder i fremtiden og derfor arbejder på at positionere sig til det kommende forventede vækst-spring.

Således er hollandske NXP for tiden ved at købe den amerikanske chip-producent Freescale, som er specialiseret i udvikling af netop processorer til bil-industrien. Pris: Godt 80 milliarder kroner.

Med købet kan NXP udfordre den i dag største producent af chip til bil-industrien, japanske Renesas - som angiveligt desuden bliver bejlet til at tyske Infineon.

At det går stærkt i branchen understreges af, at sydkoreanske Hyundai for få dage siden meddelte, at selskabet har sat 12 milliarder kroner af til udviklingen af en selvkørende bil, som skal være fuld funktionsdygtig i 2030.

Læs også:

Apple sætter turbo på bil-udvikling med kæmpe-afdeling: Apple-bil vil være klar i 2019

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil

Her er Volvos nye selvkørende bil-koncept: Vil være klar på vejene i 2017

Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere