Artikel top billede

Har ikke været i stand til at få bedre tilbud: EMC accepterer Dell som ny ejer

EMC har ikke været i stand til at lande et bedre tilbud og accepterer derfor Dells opkøbs-tilbud på 440 milliarder kroner.

Den amerikanske storage-gigant EMC accepterer Dell som kommende ejer, efter at selskabet må erkende, at det ikke har været i stand til at indhente bedre tilbud end det, som Dell i oktober fremsatte for selskabet.

Dell vil betale enorme 440 milliarder kroner for EMC, der er blandt verdens største storage-selskaber.

Det gør opkøbet til det største nogensinde i it-historien.

Parterne indgik egentlig aftalen i oktober - men under den klausul, at EMC skulle have en såkaldt 'go-shop'-periode på to måneder til at undersøge, om selskabet kunne indhente et bedre tilbud.

Hensigten med 'go shop' er at sikre, at det afgivne tilbud ikke er for dårligt og at selskabet ikke bliver solgt til under markedsprisen.

EMC meddeler nu, at det ikke er lykkedes for selskabet at indhente mere attraktive tilbud i 'go shop'-perioden, der formelt blev afsluttet lørdag.

Det betyder, at den første hurdle nu er ryddet mod vejen for Dells endelige overtagelse af EMC, der ifølge planen skal effektueres efter sommerferien næste år.

Handlen skal dog godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den kan gå endeligt igennem, ligesom EMC's aktionærer skal acceptere tilbuddet.

Vil sælge Perot

Angiveligt arbejder Dell desuden på at sælge divisionen Perot Systems, som Dell købte i 2009.

Perot Systems er stiftet af Ross Perot, der ligeledes stiftede EDS i 1996, som siden blev købt af HP.

Dell forventer angiveligt, at salget af Perot Systems kan indbringe små 35 milliarder kroner.

Selskabet har allerede haft drøftelser med en række potentielle købere, der blandt andet tæller indiske Tata, franske Atos og canadiske CGI.

Læs også:

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere