Artikel top billede

Har ikke været i stand til at få bedre tilbud: EMC accepterer Dell som ny ejer

EMC har ikke været i stand til at lande et bedre tilbud og accepterer derfor Dells opkøbs-tilbud på 440 milliarder kroner.

Den amerikanske storage-gigant EMC accepterer Dell som kommende ejer, efter at selskabet må erkende, at det ikke har været i stand til at indhente bedre tilbud end det, som Dell i oktober fremsatte for selskabet.

Dell vil betale enorme 440 milliarder kroner for EMC, der er blandt verdens største storage-selskaber.

Det gør opkøbet til det største nogensinde i it-historien.

Parterne indgik egentlig aftalen i oktober - men under den klausul, at EMC skulle have en såkaldt 'go-shop'-periode på to måneder til at undersøge, om selskabet kunne indhente et bedre tilbud.

Hensigten med 'go shop' er at sikre, at det afgivne tilbud ikke er for dårligt og at selskabet ikke bliver solgt til under markedsprisen.

EMC meddeler nu, at det ikke er lykkedes for selskabet at indhente mere attraktive tilbud i 'go shop'-perioden, der formelt blev afsluttet lørdag.

Det betyder, at den første hurdle nu er ryddet mod vejen for Dells endelige overtagelse af EMC, der ifølge planen skal effektueres efter sommerferien næste år.

Handlen skal dog godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den kan gå endeligt igennem, ligesom EMC's aktionærer skal acceptere tilbuddet.

Vil sælge Perot

Angiveligt arbejder Dell desuden på at sælge divisionen Perot Systems, som Dell købte i 2009.

Perot Systems er stiftet af Ross Perot, der ligeledes stiftede EDS i 1996, som siden blev købt af HP.

Dell forventer angiveligt, at salget af Perot Systems kan indbringe små 35 milliarder kroner.

Selskabet har allerede haft drøftelser med en række potentielle købere, der blandt andet tæller indiske Tata, franske Atos og canadiske CGI.

Læs også:

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere