Artikel top billede

Foto: Garmin.

Garmin klar med digitale briller til cykelryttere

Så er efterfølgeren til fitnessarmbåndet på plads. Et par teknologiske briller fra Garmin skal gøre livet sjovere for landevejens helte.

Først skulle vi alle forsynes med et fitnessarmbånd.

Så var det smarte ur smart, og nu foreslår Garmins udviklingsafdeling så, at vi tager springet til et par digitale briller i stedet for.

Der har ikke været så meget aktivitet indenfor smartbrille-feltet som i ur-branchen, men nu er der altså dukket et nyt produkt op, som måske kan siges at være en konkurrent til Google Glass - dog med et noget mere specifikt brugsområde.

Det fortæller firmaet nu på sin webside, hvor Garmin har lanceret brillen Varia Vision som et produkt til den stadig voksende andel af befolkningen, der lufter carbon-kanonen på de danske landeveje.

Læs også: Proppet med teknologi: Her er verdens smarteste cykellygter

Brille-plugin

Varia Vision er ikke en selvstændig brille men nærmere et plugin til dine eksisterende cykelbriller.

Det er en lille skærm på en stang, der kan hæftes fast på det par, som du allerede har.

På den lille skærm kan du så få oplysninger og informationer om et hav af ting, hvis du altså kobler brillen sammen med en kompatibel telefon.

På den måde kan du få data om indkommende samtaler og beskeder, navigationsinfo, træningsrelaterede data eller trafikdata smækket direkte op på hornhinden.

Læs også: Verdens vildeste cykelhjelm er proppet med it og gode ideer

Enheder kan pares med mobilen via Bluetooth Smart-standarden, der gør den kompatibel med de fleste mobilmodeller.

Batterilevetiden oplyser Garmin til otte timer, hvilket nok skulle dække de fleste cykelture hos selv den mest entusiastiske cykelmyg.

Den er vandtæt, og så vejer den bare 29,7 gram.

I lighed med Google Glass har skærmen et lille berøringsfølsomt panel på siden, der kan anvendes til navigation mellem de forskellige funktioner.

Varia Vision kommer i første kvartal i år, så du kan have dem klar til forårsklassikerne.

I USA er prisen 400 dollar, eller små 3.000 kroner. Den danske pris er endnu ikke fastlagt, men bliver nok endnu mere pebret. 

Herunder viser Garmin, hvad brillen kan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere