Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 18. januar 2016 kl. 09.02
Her før vinteren skulle jeg hente vores vintertøj ved renseriet i Helsinki. Men jeg blev ved med at glemme det, og min kone var efter mig. Men til sidst huskede jeg det.

På renseriet beder ekspedienten mig som det allerførste om min kvittering. Den havde jeg selvfølgelig ikke med.

Så slog hun mit navn op. Det virker ikke. Så slog hun min kones navn op. Det virkede heller ikke.

Så stavede vi det på en anden måde, og så genkendte systemet os - og jeg fik alle vores jakker med hjem.  

Jeg er stadig ret imponeret over, at jeg bare fik tøjet udleveret. Ekspedienten bad ikke engang om mit ID, men gav mig bare tøjet.

Før Finland boede vi i Paris. Og jeg kom til at tænke på, at hvis vi stadig boede der, så havde jeg skullet aflevere kvittering og vise ID, og jeg ville stadig have fået en ringe service.

Jeg har tænkt meget over den oplevelse. Og for mig er det bare et eksempel på, hvordan det er at bo i et samfund, som stadig er baseret på tillid.

Det er en ret unik ting, som I har her i Norden. Og det er med til at gøre det til et spændende marked at prøve nye ting af på.
Ruchikar Dalela, nyudnævnt dansk landechef for Tata Consultancy Services (TCS). Oprindeligt fra Indien og tidligere landechef i Finland.

Flere mennesker i IT Om mennesker i it



Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.