Artikel top billede

Apple klar med iOS 9.3 - her er de nye funktioner til din iPad og iPhone

Apple er klar med næste styresystem til din iPhone og iPad. Se nogle af de spændende nye funktioner her.

Apple har netop udsendt den første beta-udgave af det kommende iOS 9.3 via selskabets Developer Center, hvor der altså er mulighed for at få fingre i denne den første test-version.

Med Apples sædvanlige cyklus vil det efter alt at dømme betyde, at iOS 9.3 bliver frigivet som public beta i løbet af kort tid - måske inden for en uges tid.

Du kan se mere om det nye iOS 9.3 på Apples preview-side her.

Lad os tage et kig på nogle af de nye ting, som Apple indlemmer med det nye styresystem.

Night Shift

Mange apps har indbygget en nat-funktion, hvor dagens sort skrift på lys baggrund typisk ændres til lys skrift på mørk baggrund, når mørket falder på, da det kan være anstrengende for øjnene at læse på en skarpt oplyst skærm i mørke omgivelser.

Med iOS 9.3 indfører Apple en ny nat-funktion med navnet 'Night Shift.'

I modsætning til mange af de pågældende apps, fungerer Night Shift imidlertid ikke ved at ændre bogstavs-farven, når mørket falder på.

I stedet ændrer Night Shift farverne til en varmere kulør i takt med mørkets fremkomst. Det gør funktionen ved at skrue ned for det skarpe blå lys på skærmen, som nogen mener kan forvirre hjernen til at tro, at nat er dag.

Ifølge Apple vil Night Shift automatisk blive slået til ved solnedgang.

Bedre sikkerhed i Notes

Notes-app'en får med iOS 9.3 bedre sikkerhed med muligheden for at indføre et password eller anvendelsen af TouchID for at få adgang til noterne.

Sundhed

Apple indlemmer nye funktioner i Health-app'en, der fremover vil kunne anvendes til at finde relaterede sundheds-apps.

Ligeledes indfører Apple en oversigt over data fra Apple Watch i Health-app'en, hvilket skal gøre det nemmere at dele data med andre apps, der er koblet op på HealthKit.

Education

Med iOS 9.3 lægger Apple vægt på Education-delen. Faktisk har selskabet dedikeret en hel afdeling på sit website til alene at fortælle om de mange nye funktioner, som bliver indført.

Blandt de nye features har vi muligheden for at få adgang til sine dokumenter, bøger, filer og lignende fra en hvilken som helst iPad via den nye 'Shared iPad'-funktion.

Med det nye 'Photo ID' vil et foto af brugeren blive præsenteret på skærmen, når der logges ind, ligesom den nye 'Classroom'-app vil gøre det muligt for en lærer at styre samtlige iPad-computere i klasselokalet til eksempelvis at åbne en bestemt app, der skal anvendes i timen.

Læreren vil ligeledes kunne gå ind og overvåge hver enkelt iPad, der er koblet på via 'Screen View.'

For lærerne indfører Apple 'Apple School Manager,' hvor lærerne kan samle opgaver, anskaffe materiale, følge brugen af elevernes iPad-computere og lignende.

Du kan se alle de nye funktioner på Apples Education-website her.

Nye 3D-funktioner

Med iOS 9.3 spreder Apple 3D Touch-funktionen bredere ud i iOS til også at dække eksempelvis Compass, Health, iTunes Store, Vejr og flere andre apps.

3D Touch er en smart og innovativ funktion, som dog hidtil har haft begrænsede anvendelsesområder.

Se alle nyhederne i iOS 90.3 på Apples website her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere