Artikel top billede

(Foto: Intel)

Microsoft: Nye processorer vil alle kræve opgradering til Windows 10

Microsoft har meldt ud, at fremtidige, nye processorer ikke vil understøtte ældre versioner af Windows end Windows 10.

Hvis du på et tidspunkt får en ny bærbar eller opgraderer din stationære computer med en ny, kommende processor, bliver du nødt til at skifte til Windows 10.

Det fortæller Microsofts chef for Windows- og device-afdeling, Terry Myerson i et blogopslag.

Efter at have rost Windows 10's udnyttelse af blandt andet Skylake-processorer (30 x bedre grafik end hvis det var Windows 7 på samme Skylake-processor), så får piben en anden lyd.

"Når nye processorgenerationer bliver præsenteret, vil de kræve den til enhver tid nyeste Windows-version for at kunne fungere," skriver Terry Myerson.

Det betyder, at de næste generationer af processorer ikke vil kunne køre Windows 7, men kun Windows 10 eller nyere.

Det er blandt andet Intels Kaby Lake-, Qualcomms "8996- og AMD's Bristol Ridge-processorer, som Myerson refererer til.

Support frem til 2020
"Windows 7 er 10 år gammel," fortæller Terry Myerson og forklarer, at når Windows 7 skal køre på nye, moderne processorer, så skal drivere og firmware tage hensyn til Windows 7, hvilket resulterer i unødvendige problemer og begrænsninger for WiFi, grafik eller sikkerhed, skrives der i blogindlægget. 

Ligeledes fortæller han, at det vil være for svært og for bøvlet at omskrive Windows 7 til stadig at kunne understøtte kommende versioner af processorer.

Windows 7 vil blive understøttet på tidligere processor-typer frem til 2020, og en liste af Skylake-processorer, som bliver ved med at modtage opdateringer, vil blive fremlagt af Microsoft i næste uge.

Hvis du allerede er begyndt at bruge Windows 10, så er der intet problem for dig ved udtalelsen fra Microsoft.

Er du tværtimod stadig glad for Windows 7, så skal du overveje, hvad du fremadrettet vil gøre: Købe en Skylake-processor, som kan holde liv i Windows 7 lidt endnu, blive på din nuværende hardware eller skifte til Windows 10.

Læs også: 

10 gode tips og tricks til Windows 10

Microsoft pønser på automatisk download af Windows 10: Er der nogen fremtid for de øvrige Windows-systemer?

Microsoft meddeler: Besked om at opgradere til Windows 10 på vej til virksomheder




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere