Artikel top billede

10 gode tips og tricks til Windows 10

Windows 10 er fyldt med små og store funktioner, som kan hjælpe dig i hverdagen. Her er 17 tips til Windows 10.

For et halvt år siden blev Windows 10 lanceret, og siden har over 200 millioner computere verden over fået installeret den nye version. 

Hvis du har Windows 10, har du måske oplevet, at der er mange små funktioner, som du først opdager ved et tilfælde.

Faktisk er Windows 10 fyldt med små og store features.

Derfor har vi udarbejdet en liste med 17 funktioner, som kan hjælpe dig til et bedre Windows 10 på den ene eller anden måde. 

Har du selv opdaget en smart funktion? Skriv den endelig i kommentarfeltet.

Du kan også læse denne guide til, hvordan du bedst kommer i gang med Windows 10 lige efter en installering: 10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10

Hvis nedenstående gifs er for små, kan du klikke på dem for at gøre dem større. 

Fastgør en mappe til startmenuen

Du kan fastgøre en mappe til den nye startmenu, hvilket kan gøre det lidt lettere at finde frem til de mapper, som du bruger mest. 

Høreklik på mappe > tryk på "Fastgør til Start".

Højreklik på notifikationsmenuerne

Hvis du højreklikker eller holder fingeren inde på de forskellige felter i notifikationsmenuen, så kan du hurtigt komme ind til den dertil hørende menu. 

Højreklik for eksempel på Bluetooth-feltet, hvorefter du hurtigt kommer ind for at se dine tilknyttede Bluetooth-enheder. 

Swipe ind fra højre side/tryk på notifikationsknappen forneden > hold fingeren inde/højreklik på et givent felt.

Træk et program ind på nyt skrivebord

I Windows 10 blev det muligt at arbejde med flere virtuelle skriveborde. Det gør du ved at trykke Tab + Windowstasten og trykke på plus-tegnet i højre hjørne. 

Men du kan lige så nemt trække et program ned på plus-ikonet hvorefter programmet automatisk flyttes over på et nyt skrivebord.

Vil du hurtigt bevæge dig frem og tilbage mellem dine virtuelle skriveborde, så tryk CTRL + Windowstast + venstre eller højre piletast.

Fastsæt indstillinger på startmenuen

Du kan nemt og elegang fastsætte specifikke indstillinger på startmenuen. 

Det gør du ved at højreklikke på en indstillingsmenu og trykke "fastsæt på startmenu".

Ændrer dine standardprogrammer

Microsoft har gjort det svære at ændre på standardprogrammerne i Windows 10, men det er muligt, hvis du går ind under System i Indstillingerne. 

Her finder du Standardapps, hvor du kan ændre, hvilke programmer der skal åbne hvilke filer.

Åben "GodMode"-menuen

Der findes en funktion i Windows kaldet "God Mode" (er knap så guddommelig, som det lyder), som samler hundredvis af indstillinger i en alfabetisk liste.

Listen indeholder næsten alle indstillinger i hele Windows-systemet, hvilket kan være rart fremfor at bladre imellem Indstillinger og Kontrolpanel for at finde det rigtige sted at rette en indstilling. 

Lav en mappe, og navngiv den:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Tryk herefter Enter, og så har du adgang til GodMode.

Gem dine Windows 10-apps på et MicroSD-kort

Hvis du har en computer med plads til et SD-kort, så kan du gemme dine Windows 10-apps, musik og billeder automatisk der. 

Først isætter du et SD-kort, hvorefter du går ind under Indstillinger > System > Lager.

"Denne PC" i stedet for "Hurtig Adgang"

Når du åbner for Stifinder i Windows 10, bliver du mødt med Hurtig Adgang-mappen.

Her ses de seneste mapper og filer, som du har haft åben, men hvis du hellere vil se den klassiske "Denne Computer"-oversigt som i ældre versioner af Windows, så er det stadig muligt. 

Åben Stifinder. Tryk på Vis oppe øverst i vinduet og tryk på Indstillinger i højre hjørne. Her vælger du Denne PCi stedet for Hurtig Start.

Optag apps

Hvis du hurtigt skal bruge en lille video-bid fra Windows, så kan du benytte den indbyggede optagefunktion fra Xbox-appen. 

Den fungerer i langt de fleste Windows 10-apps og -programmer, men ikke på skrivebordet. Ligeledes kan du kun optage en app af gangen. 

Du skal logge på Xbox-appen, hvorefter du kan trykke Windowstast + G i en apps og starte optagelsen.

Hent Offline-kort

Windows bruger Microsofts egen kortservice, og heri ligger der en smart, offline-funktion, som kan være brugbart til ferierejsen. 

Under Indstillinger > System > Offlinekort finder ud muligheden for at hente offline-kort ned over forskellige områder i verden.

Hvilke små nyttige tricks bruger du Windows 10, som du ville dele med dine medlæsere? 

Læs også: Glad for Windows 10? Så husk at få slettet "Windows.old" på den rigtige måde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere