Artikel top billede

10 gode tips og tricks til Windows 10

Windows 10 er fyldt med små og store funktioner, som kan hjælpe dig i hverdagen. Her er 17 tips til Windows 10.

For et halvt år siden blev Windows 10 lanceret, og siden har over 200 millioner computere verden over fået installeret den nye version. 

Hvis du har Windows 10, har du måske oplevet, at der er mange små funktioner, som du først opdager ved et tilfælde.

Faktisk er Windows 10 fyldt med små og store features.

Derfor har vi udarbejdet en liste med 17 funktioner, som kan hjælpe dig til et bedre Windows 10 på den ene eller anden måde. 

Har du selv opdaget en smart funktion? Skriv den endelig i kommentarfeltet.

Du kan også læse denne guide til, hvordan du bedst kommer i gang med Windows 10 lige efter en installering: 10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10

Hvis nedenstående gifs er for små, kan du klikke på dem for at gøre dem større. 

Fastgør en mappe til startmenuen

Du kan fastgøre en mappe til den nye startmenu, hvilket kan gøre det lidt lettere at finde frem til de mapper, som du bruger mest. 

Høreklik på mappe > tryk på "Fastgør til Start".

Højreklik på notifikationsmenuerne

Hvis du højreklikker eller holder fingeren inde på de forskellige felter i notifikationsmenuen, så kan du hurtigt komme ind til den dertil hørende menu. 

Højreklik for eksempel på Bluetooth-feltet, hvorefter du hurtigt kommer ind for at se dine tilknyttede Bluetooth-enheder. 

Swipe ind fra højre side/tryk på notifikationsknappen forneden > hold fingeren inde/højreklik på et givent felt.

Træk et program ind på nyt skrivebord

I Windows 10 blev det muligt at arbejde med flere virtuelle skriveborde. Det gør du ved at trykke Tab + Windowstasten og trykke på plus-tegnet i højre hjørne. 

Men du kan lige så nemt trække et program ned på plus-ikonet hvorefter programmet automatisk flyttes over på et nyt skrivebord.

Vil du hurtigt bevæge dig frem og tilbage mellem dine virtuelle skriveborde, så tryk CTRL + Windowstast + venstre eller højre piletast.

Fastsæt indstillinger på startmenuen

Du kan nemt og elegang fastsætte specifikke indstillinger på startmenuen. 

Det gør du ved at højreklikke på en indstillingsmenu og trykke "fastsæt på startmenu".

Ændrer dine standardprogrammer

Microsoft har gjort det svære at ændre på standardprogrammerne i Windows 10, men det er muligt, hvis du går ind under System i Indstillingerne. 

Her finder du Standardapps, hvor du kan ændre, hvilke programmer der skal åbne hvilke filer.

Åben "GodMode"-menuen

Der findes en funktion i Windows kaldet "God Mode" (er knap så guddommelig, som det lyder), som samler hundredvis af indstillinger i en alfabetisk liste.

Listen indeholder næsten alle indstillinger i hele Windows-systemet, hvilket kan være rart fremfor at bladre imellem Indstillinger og Kontrolpanel for at finde det rigtige sted at rette en indstilling. 

Lav en mappe, og navngiv den:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Tryk herefter Enter, og så har du adgang til GodMode.

Gem dine Windows 10-apps på et MicroSD-kort

Hvis du har en computer med plads til et SD-kort, så kan du gemme dine Windows 10-apps, musik og billeder automatisk der. 

Først isætter du et SD-kort, hvorefter du går ind under Indstillinger > System > Lager.

"Denne PC" i stedet for "Hurtig Adgang"

Når du åbner for Stifinder i Windows 10, bliver du mødt med Hurtig Adgang-mappen.

Her ses de seneste mapper og filer, som du har haft åben, men hvis du hellere vil se den klassiske "Denne Computer"-oversigt som i ældre versioner af Windows, så er det stadig muligt. 

Åben Stifinder. Tryk på Vis oppe øverst i vinduet og tryk på Indstillinger i højre hjørne. Her vælger du Denne PCi stedet for Hurtig Start.

Optag apps

Hvis du hurtigt skal bruge en lille video-bid fra Windows, så kan du benytte den indbyggede optagefunktion fra Xbox-appen. 

Den fungerer i langt de fleste Windows 10-apps og -programmer, men ikke på skrivebordet. Ligeledes kan du kun optage en app af gangen. 

Du skal logge på Xbox-appen, hvorefter du kan trykke Windowstast + G i en apps og starte optagelsen.

Hent Offline-kort

Windows bruger Microsofts egen kortservice, og heri ligger der en smart, offline-funktion, som kan være brugbart til ferierejsen. 

Under Indstillinger > System > Offlinekort finder ud muligheden for at hente offline-kort ned over forskellige områder i verden.

Hvilke små nyttige tricks bruger du Windows 10, som du ville dele med dine medlæsere? 

Læs også: Glad for Windows 10? Så husk at få slettet "Windows.old" på den rigtige måde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere