Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google tester vildt 5G-internet i al hemmelighed: 40 gange hurtigere end 4G

Google er i fuld gang med at teste lynhurtig 5G-internet i al hemmelighed. Systemet skal distribueres via soldrevne droner, som er i luften under det hemmelige Project SkyBender.

Google er i fuld gang med at teste det, som selskabet mener kan blive den vilde afløser for 4G-internet.

Med opsendelsen af flere særlige, sol-drevne droner og anvendelsen af en ny teknologi, håber selskabet at kunne levere trådløse data-overførsler, der er helt op til 40 gange hurtigere end det nuværende 4G.

Det trådløse internet skal leveres via sol-drevne droner, som Google for tiden i al hemmelighed tester på en afsides beliggende flyveplads i den amerikanske delstat New Mexico, skriver avisen The Guardian.

Eksperimenterne pågår på det sted, som den britiske rigmand Richard Branson har bygget som hjemsted for hans Virgin Galactic-rumrejse-projekt.

Ifølge avisen har Google således siden sommer opsendt adskillige droner i det såkaldte Project SkyBender, der hører under selskabets mytiske udviklingsafdeling, som du kan læse mere om her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Flere prototyper

Google har her bygget en hel stribe prototyper af den transceiver, som skal sende de lynhurtige data-signaler.

Ifølge avisens oplysninger arbejder Google på at udvikle radio-transmissioner med højfrekvente såkaldte millimetre-wave-teknologi, der vil kunne overføre flere gigabit data hvert sekund, hvilket er 40 gange mere end 4G.

Man regner normat med, at millimeter-bølger opererer i frekvensområdet fra 30 til 500 GHz, men i Project Skybender opererer Google med frekvenser helt ned til 28 GHz.

Problemet med millimeter-bølgerne er, at de har relativt lille rækkevide.

På 28 GHz er rækkeviden således kun omkring 10 procent af rækkeviden for et 4G-signal, og derfor eksperimenterer Google med at fokusere signalet ret kraftigt, hvilket ifølge The Guardian er en meget vanskelig og energikrævende øvelse.

Centaur og Titan

Google tester SkyBender-systemet med to forskellige flyvemaskiner, nemlig det semi-automatiske Centuar-fly samt de fuldautomatiske og soldrevne Titan-droner, der har et vingespand på helt op til 50 meter.

Ifølge The Guardian hører Project SkyBender under Googles såkaldte Access-team, der også arbejder på ballon-projektet Project Loon.

Det kan du læse mere om her: Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending

Du kan læse The Guardians beskrivelse af SkyBender her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere