Artikel top billede

Knald-eller-fald: Fredag afgøres skæbnen for kontroversiel it-whistleblower

Wikileaks-stifter Julian Assanges skæbne afgøres i morgen af en arbejdsgruppe under FN. Finder gruppen ham ulovligt tilbageholdt, forventer Julian Assange at være en fri mand.

Fredag vil en arbejdsgruppe under FN afgøre, om den kontroversielle Wikileaks-stifter Julian Assange er blevet ulovligt tilbageholdt i den ecuadorianske ambassade i London.

Hvis FN-arbejdsgruppen vedrørende vilkårlige tilbageholdelser beslutter sig for, at han ikke har været ulovligt tilbageholdt, er Julian Assange indstillet på at blive arresteret af britisk politi.

Sagen har kørt i tre et halvt år, efter Julian Assange er blevet forlangt udleveret til svenske myndigheder, som har en række spørgsmål til Wikileaks-stifteren angående flere påståede seksuelle overgreb mod svenske kvinder.

Det skriver The Guardian.

Appel giver ingen mening

Via Twitter forklarer Julian Assange selv situationen på følgende måde:

"Hvis FN i morgen meddeler, at jeg har tabt min sag mod Storbritannien og Sverige, vil jeg forlade ambassaden fredag eftermiddag og acceptere at blive arresteret af britisk politi, da yderligere appel ikke giver nogen mening," lyder det fra Wikileaks-stifteren, som fortsætter:

"Sejrer jeg derimod, og det viser sig, at staterne har handlet ulovligt, så forventer jeg umiddelbar udlevering af mit pas og yderligere forsøg på at anholde mig vil stoppe."

Frygter udlevering til USA

Tidligere har Julian Assange luftet bekymringer om at møde personligt op til forhør i Sverige, da han har frygtet, at det vil betyde udlevering til USA.

Den frygt skyldes, at USA har flere horn i siden på stifteren af Wikileaks-sitet.

Blandt andet efter whistleblower-sitet har stået bag publiceringen af 75.000 hemmelige militærrapporter om krigen i Afghanistan og offentliggørelse af en kvart million korrespondancer fra amerikanske ambassader.

Det kan du læse mere om her: Sådan slap Wikileaks-dokumenterne ud på nettet

Læs også:
Wikileaks-stifter slipper for sexanklager - men det gør næppe en forskel

It-nørder er ny magtfaktor i international storpolitik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere