Artikel top billede

Årets største mobilfest lige om hjørnet: Det forventer vi at se på MWC 2016

MWC, eller Mobile World Congress, er et mekka af smartphone-nyheder. Traditionen tro ser det ud til at årets store lanceringer kommer til at finde sted ved MWC i Barcelona.

Barcelona er ikke kun hjemsted for Gaudi, Park Güell og smukke strande. En uge om året er Barcelona fokuspunkt for verdenspressen, når MWC løber af staben.

MCW, eller Mobile World Congress, er en af årets største teknologi-messer på niveau med CES i Las Vegas og IFA i Berlin.

Over 50.000 mennesker gik igennem de airconditionkølede haller sidste år, og blandt flere annoncerede Samsung, HTC og Microsoft deres nye smartphones.

Det samme sker i år. Invitationer til diverse annonceringsevents er allerede begyndt at blive sendt ud til pressen, og MWC 2016 tegner til at blive rigtig interessant, når messen åbner dørene om små to ugers tid.

Samsung

Samsung har de seneste par år benyttet MWC til at lancere sin nyeste toptelefon i sin Galaxy-serie.

Sidste år annoncerede Samsung Galaxy S6 og S6 Edge, som var radikalt anderledes end tidligere Galaxy-produkter, idet begge telefoners chassis bestød af metal og glas - og ikke plastik som tidligere.

Samsung har allerede inviteret pressen til et "unpacked"-event, som Samsung kalder det, så en Samsung Galaxy S7 er stensikker. Dog forlyder det, at du ikke skal forvente det samme, store redesign som med S6.

Der går også rygter om en Snapdragon 820-processor eller en Exynos M1-processor (kommer an på, hvor telefonen sælges i verden), 3D-touch ligesom du ser det på Huawei og iPhone 6S-telefoner og et endnu bedre 12 megapixel-kamera.

Eventet løber af stablen 21. februar, og der skulle også blive lanceret en Edge-version med buede skærmkanter.

LG

Sydkoreanske LG lancerede sidste år LG G4-telefonen, og i år har LG allerede afsløret, hvad der bliver lanceret 21. februar.

På invitationen til pressen har LG i hvert fald noteret, at pressen skal være velkommen til "LG G5 dag", så gæt selv hvilken telefon LG præsenterer.

Rygterne fortæller, at LG G5 vil have en 5,6" skærm med QHD-opløsning og en Snapdragon 820-processor.

HTC

Der tales i krogene om HTC ved MWC, men intet tyder endnu på, at det taiwanske selskab vil løfte sløret for en potentiel HTC One (M10).

Sidste år blev HTC One (M9) lanceret ved MWC, men aktuelle rygter tyder i højere grad på, at vi først vil se en One M10 i marts.

HTC er meget presset på pengepungen med manglende salg af sine smartphones på trods af rosende ord fra presse og bloggere.

Ved MWC fokuserer HTC i stedet på at fremvise sin Healthkit-serie af fitness-relaterede gadgets udviklet med Under Armour og sit VR-headset udviklet sammen med Valve.

Sony

Sony har tidligere lanceret flagskibstelefoner, som vejret skifter fra koldt til varmt (hvert halve år), så man kunne forvente, at der til MWC vil komme en ny flagskibstelefon i Z-serien.

Sony har inviteret til event ved MWC, og der kører en række rygter om, hvad Sony mon vil vise frem.

En Z6 anses af nogle som usandsynligt.

Sony har tidligere meldt ud, at der vil komme færre flagskibstelefoner, men man skal aldrig sige aldrig.

Der er snak om en ny version af Sonys Android Wear-ur, SmartWatch 3, og der er ligeledes snak om en ny version af Sonys tablet, som ikke har fået en rigtig opdatering siden 2014.

Huawei

Huawei er giganten fra Kina, som for alvor satser stort på det europæiske og amerikanske marked.

I 2015 så vi stærke lanceringer fra Huawei med Nexus 6P, Mate S og endelig den tidlige 2016-lancering af Mate 8.

Den næste telefon Huawei forventeligt vil opdatere, bliver nok Huawei P-serien, en Huawei P9, men der kører rygter om, at denne først vil blive lanceret efter MWC.

Det passer fint med sidste lancering af P8, som blev lanceret separat fra store messer ved et event i London.

Microsoft

Microsoft er presset på smartphone-markedet. På trods af lanceringen af Lumia 950 og 950XL, to top-telefoner med Windows 10 Mobile, så solgte Microsoft kun halvt så mange smartphones, som året forinden.

Men Microsoft satser stadig hårdt på Windows-telefoner, og skal vi tro på rygterne, så bliver der meget snart lanceret en ny telefon.

Lumia 850 er blevet nævnt ved en fejl af Microsofts kinesiske afdeling, og der findes også rygter om en ny Lumia 650-telefon. Det var ved MWC sidste år, at Microsoft lancerede Lumia 640.

Men det meste af det er jo stadig bare rygter. Ikke desto mindre kan du godt glæde dig til et spændende Mobile World Congress 2016.

Læs også: Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris