Artikel top billede

Tablet-salget reddes af populært design-koncept - og Windows løber med det meste

Tablet-salget fik drøje tæsk i 2015 og vil også have det svært i 2016 - men så sker der noget interessant for ikke mindst Windows i kategorien 2-i-1-tablets.

2015 blev lidt af en kold dukkert for tablet-producenterne, der efter en række år med vilde vækstrater igen kom ned på jorden.

Analysefirmaet IDC venter, at også 2016 vil byde på et fald i antallet af tablets, der sendes afsted fra fabrikkerne.

Konkret ventes det, at der vil blive sendt 195 millioner tablets afsted fra producenterne i år - et fald på 5,9 procent i forhold til 2015, hvor salget altså også led noget.

Til gengæld ser IDC positivt på, hvordan markedet vil udvikle sig i de kommende år.

Det er især de tablets, der er koblet sammen med et fysisk tastatur - også kaldet 2-i-1-maskiner eller 'detachable devices' - der står til at opleve en markant fremgang.

IDC forventer at markedet efter 2016 igen vil kunne opnå vækst, og at det netop er denne type tablet-produkter, der kommer til at drive det.

"Denne hybrid-kategori, der bringer slate tablets og pc'er sammen, ventes at vokse fra 16,6 millioner shipments i 2015 til 63,8 millioner i 2020," lyder det fra analysefirmaet.

"Bag den voksende efterspørgsel på detachable devices, er vi også vidne til en øget konkurrence, der vil hjælpe med at drive designet og innovationen frem og føre til et fald i gennemsnitlige priser."

Windows bliver den store vinder

"Alle i industrien anerkender, at traditionelle, personlige computere som desktops og notebooks potentielt vil blive erstattet af detachables i de kommende år, og det er grunden til, at vi vil se mange produkter blive introduceret i år," skriver IDC videre.

Kategorien detachable tablets udgjorde sidste år otte procent af det samlede tablet-marked. Det ventes at være steget til 30 procent i 2020.

Især Microsoft og Windows-hardwareproducenterne kan glæde sig over den udvikling.

Hvor Windows-platformen i år ventes at være installeret på 53 procent af de 2-i-1/detachable tablets, der sendes på markedet, vurderer IDC, at det vil stige til over 74 procent i 2020.

Android ventes at holde fast i den nuværende markedsandel på lidt over 18 procent, mens iOS ventes at falde fra over 28 procent til lidt mere end syv procent af markedet for lige netop denne produktkategori på tablet-markedet.

Læs også:

Tablet-salget styrtdykker: Forbrugerne vender ryggen til tablet-computerne

Skal det være en Surface Pro 4 eller en iPad Pro? Her er de to nye top-produkter

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere