Artikel top billede

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark

Det er ikke en fejl, at mange Windows 7-brugere i disse dage oplever, at deres pc bliver opgraderet til Windows 10. De har nemlig selv bedt om Windows 10, lyder det fra Microsoft Danmark.

Det er meget muligt, at en del Windows 7-brugere i øjeblikket er noget frustrerede over, at deres maskiner automatisk påbegynder installationen af Windows 10

Men installationen er ikke en fejl.

Microsoft Danmark fortæller til Computerworld, at forklaringen på de mange installationer er, at selskabet nu har indledt en ny fase i udrulningen af Windows 10.  

I denne omgang er turen kommet til nogle af de Windows-brugere, der tidligere har reserveret Windows 10, men som endnu ikke har fået det nye Microsoft-styresystem installeret.

"Der var rigtig mange, der reserverede, og så får vi selvfølgelig en masse henvendelser om, hvordan man så får sit Windows 10."

"Nu, hvor vi har lavet forbedringer til Windows 10 løbende - vi har gjort det mere sikkert og tilføjer hele tiden nye funktioner - ruller vi det så ud til dem, der har reserveret," fortæller Martin Thorning Hansen, der er Windows-divisionschef i Microsoft Danmark.

Læs også: Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10

Han beskriver, hvad det konkret er, at mange Windows 7-brugere oplever i disse dage:

"Dem, der har reserveret, vil opleve, at deres pc siger, at den er klar, og så står der en dag for, hvornår Windows 10 bliver installeret."

"Hvis du ikke gør noget ved den dag, så installerer pc'en det den dag."

"På den dag kommer der så også en nedtælling, inden den gør det - og der har du muligheden for at sige: "Det passer mig ikke ret godt lige nu, så jeg vil gerne gøre det på et andet tidspunkt, der passer mig bedre."

Ny bølge af installationer

Det virker som om, at der er en bølge af installationer lige nu? 

"Ja, og det er jo fordi, at vi hele tiden lærer af de opgraderinger, vi har lavet. Vi har så fundet ud af, at der er rigtig mange af de pc'er, der har stået til reservation, som nu kan få Windows 10, fordi det er optimeret til deres pc."

"Nogle af de problemer, der kunne være med drivere i starten, er blevet løst over det seneste halve år. Og sådan vil du hele tiden opleve det, når det er et dynamisk operativsystem."

"Det vil sige, at vi nu lukker mere op for, at dem, der har bedt om det, kan få det installeret," siger Martin Thorning Hansen fra Microsoft Danmark.

Læs også: Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10

Når der så alligevel er nogle, der bliver overraskede og frustrerede over, at installationen pludselig går i gang, giver det så ikke anledning til selvransagelse i forhold til den fremgangsmåde, I har valgt?

"Det er helt klart, at vi skal tage den feedback, der er."

"Jeg har så ikke set så mange endnu, der klager over det. Jeg har fået positive tilkendegivelser på, at de har fået deres Windows 10, og at de er glade for det."

"Det handler om, at folk er blevet overraskede over, at de har fået Windows 10, fordi de ikke kan huske, at de har reserveret det. Og det er da super ærgerligt," siger Windows-chefen om de knap så tilfredse brugere.

Hvis du helt vil undgå Windows 10

Hvad kan man gøre, hvis man ganske enkelt ønsker at holde fast i Windows 7?

"Man kan reschedulere, hvornår man har lyst til installationen, og man kan også vælge at sige, at man gerne vil aflyse reservationen. Så bliver man på det operativsystem, man er på."

"Det er så desværre ikke så skræddersyet, at vi ikke efterfølgende vil spørge, om de vil have Windows 10, men essensen er, at den reservation, du har, ændrer du til ikke at være gældende."

"Når du har fået Windows 10, kan du også rulle tilbage til Windows 7 inden for den første måned. Det står også folk frit for," forklarer Martin Thorning Hansen fra Microsoft Danmark.

Utilfredse brugere

Tirsdag skrev Computerworld om nogle af de mange reaktioner, der er blandt de Windows 7-brugere, der nu opgraderes til Windows 10.

En række steder på nettet kan man netop nu læse om utilfredshed blandt Windows-brugerne, fordi Windows 7-maskinerne automatisk opgraderes til Windows 10. 

Utilfredsheden skyldes også, at det eksempelvis kan skabe problemer med drivere og forskellige applikationer. Læs mere om det her

Microsoft Danmark uddyber selve opgraderings-processen på denne side.

Læs også:

Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10

Microsoft skruer op for presset: Windows 10 bliver fremover automatisk anbefalet på din pc

Microsoft meddeler: Besked om at opgradere til Windows 10 på vej til virksomheder

Microsoft-brøler tvangsopdaterer Windows 8-maskiner til Windows 10