Artikel top billede

Her finder du fem sjove software-påskeæg gemt i Google-produkter

En Google-søgning kan hurtigt forvandle sig til et spil, hvis du skriver de helt rette ord i søgefeltet. Du kan også komme ombord i Dr. Who's TARDIS via Google Streetview. Se her, nogle af de sjove 'påskeæg' i forskellige Google-produkter.

Når du er ved at være stoppet af påskelam, påskehare og påskehøjtideligheder, kan du vende dig mod nettet og se flere interessante 'programmerings-påskeæg' .

Et programmerings-påskeæg er en insider-joke begået af programmører, som syntes, at det kunne være sjovt, at et program har indbygget funktioner, budskaber eller sågar en lille film, som ikke umiddelbart var hensigten.

Et simpelt eksempel på sådan et påskeæg findes i Mozilla-browseren, hvor du ved at taste "about:robots" i adressefeltet vil få en hilsen til menneskeheden om, at robotter ikke er farlige - selvom de har en plan.

Stort set alle større software-firmaer har i tidernes løb bygget påskeæg i deres programmer.

Eksempelvis Microsoft havde tidligere folk, der byggede flysimulatorer ind i Excel-regnearket, hvis du stod i specifikke felter og trykkede visse kommandoer.

Her er fem Google-påskeæg

I det nedenstående kan du selv afprøve fem påskeæg i Google-programmer, som mange stifter bekendtskab med på jævnlig basis.

1. Søsyge på skærmen

Ligeledes findes et påskeæg i Google Chrome-browser, hvis du indtaster udtrykket "do a barrel roll" i adressefeltet og klikker på enter-knappen.

Så behøver du ikke at drikke mere påskebryg den dag.

2. I fodsporene på DR. Who

I Googles Street View gemmer der sig også en bagindgang til kultserien Dr. Who's TARDIS (et tidsrejsende rumskib).

Du kommer inden for i rumskibet, hvis du går til Earl's Courts Underground-station i London via dette link og presser på pil-op-tasten, når du står foran den blå politi-telefonboks. Du kommer ud af rumskibet igen ved at klikke på pil-ned-tasten

3. Se filmen om din Android-version

På en Android-telefon kan du gå ind i 'Indstillinger' og klikke dig frem til 'Om enheden'. I dette menupunkt finder du din Android-version.

Ved at klikke hurtigt flere gange på 'Android-version' har Googles programmører animeret en lille film, så du kan se Android-versionen præsenteret på en ganske anderledes måde end med ord.

4. Spil i søgemaskinen

Ved at gå til Google-søgemaskinen og taste "zerg rush" og derpå trykker på enter-knappen, så starter spillet.

Du skal derimod ikke forvente at kunne bruge søgeresultaterne til så meget, da o-enhederne på skærmen netop er født for at dræbe din søgning.

Du kan forsøge at skyde o'erne, inden de sluger alle søgeresultaterne.

5. Brug Kraften

Du kan også få en lettere søsyg oplevelse ved at gå til Googles videosite Youtube og skrive "Use the force Luke", som er en replik fra filmen Star Wars.

Herefter vil du se en psykedelisk version af Youtube.

Del med andre læsere: Har du selv gode fif til andre software-påskeæg, så del dem gerne med andre Computerworld-læsere i det nedenstående debatfelt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere