Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Myndigheder presser på: Google tvinges til at åbne låste telefoner

Det er ikke kun Apple, der er i FBI's søgelys. Amerikanske myndigheder har gentagne gange ligeledes forsøgt at få Google til at tvangsåbne brugernes låste telefoner.

Amerikanske myndigheder har gentagne gange forlangt, at Google åbner mobiltelefoner for at hjælpe politimæssig efterforskning på vej.

Det skriver Wall Street Journal i kølvandet på den omstridte iPhone-sag, hvor det amerikanske forbundspoliti, FBI, har forlangt, at Apple installerede en bagdør i selskabets iPhones, så politiet kunne komme ind i låste telefoner.

Dette har Apple konsekvent afvist.

Til sidst og efter en heftig debat lykkedes det dog FBI at skaffe sig adgang uden Apples hjælp.

Det kan du læse mere om her: Derfor er kampen mellem Apple og FBI langt fra slut

Ifølge Wall Street Journal har de amerikanske myndigheder 63 gange bedt en domstol om at forlange, at Google eller Apple tvangsåbnede låste telefoner.

Ifølge avisen er det uklart, hvad resultatet af anmodningerne har været.

Men indtil Apples pludselig modstand i den seneste sag, har det nærmest været rutine for de amerikanske domstole at godkende anmodninger af denne type.

Det har tidligere været fremme, at Apple har hjulpet amerikanske myndigheder med at åbne iPhones mere end 70 gange.

Også Google har hjulpet til mange gange, skriver Wall Street Journal.

"Vi gennemgår nøje stævninger og retskendelser for at sikre, at de både i ånd og bogstav er i overenstemmelse med loven," lyder det fra Google til Wall Street Journal.

Ifølge selskabet har Google imidlertid aldrig modtaget et krav som det, som Apple forleden modtog fra FBI om at indbygge en permanent bagdør i telefonerne.

"Og vi vi kraftigt modsætte os det, hvis det skete," lyder det fra Google.

Læs også:

FBI: Vi kan hacke iPhone uden Apples hjælp

FBI tvangsåbner iPhone uden om Apple - dropper retssag mod Apple

Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere