Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever

Elektronikkæden Fona varsler lukning af yderligere 23 butikker og firmaets reparationsværksted. 282 medarbejdere fyres. Syv af butikkerne ligger i Storkøbenhavn, mens blot en enkelt butik uden for Storkøbenhavn overlever. Resten drejer nøglen om.

Første forsøg på at sælge resterne af den kriseramte elektronikkæde Fona er faldet til jorden. Oprindeligt var det planen at finde en køber, der ville drive 31 af Fonas oprindelige 56 butikker videre.

Men advokat Ole Borch, som de seneste fire uger har arbejdet med på at rekonstruere Fonas forretning oplyser, at man nu arbejder ud fra en model, hvor kun otte butikker overlever.

Han understreger dog, at der ikke er truffet endelige beslutning om, hvordan et eventuelt fremtidigt Fonas kommer til at se ud.

"Vi lagde ud med den ambitiøse plan for fire uger siden for at se, om vi kunne finde nogen, som ville byde ind. Vi har nu konstateret, at det var der ikke. Så må vi tage konsekvensen og reducere i antallet af butikker," siger Ole Borch til Computerworld.

282 mister jobbet
Den seneste udvikling i dramaet omkring Fona betyder, at yderligere 282 medarbejdere er blevet opsagt med udgangen af denne måned.

Med de seneste fyringer er der også lagt op til en lukning af Fonas reparationsværksted, Elektronikcentret.

Ole Borch understreger dog, at man fortsat arbejder på at finde en løsning, så flere end otte butikker kan drives videre.

"Vi understreger, at der dermed ikke er nogen endelig løsning. Men vi anser denne løsning for den aktuelt mest sandsynlige. Der var bare ikke nogen, der ville tage den store pakke, og nu arbejder vi videre med en mindre pakke. Nu prøver vi fra det udgangspunkt, og hvis det lykkes at få flere butikker med, må vi kalde opsigelserne tilbage," siger Ole Borch.

De seneste fyringer kommer oveni afskedigelserne af omkring 300 ansatte, som fik deres opsigelser i begyndelsen af marts.

De otte Fona-butikker som ifølge den seneste rekonstruktionsplan forsætter ligger med en undtagelse i Københavnsområdet.

Det drejer sig om butikkerne på Østerbro, Fisketorvet, Strøget og Frederiksberg i København, Hørsholm nord for København,  Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum. Eneste butik uden for København, som efter planen fortsætter, ligger på Nytorv i Aalborg.

Læs også:
Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.