Artikel top billede

De første it-folk dukker nu frem fra Panama-papirerne

Navnene på to prominente it-folk er nu dukket op i forbindelse med de mange dokumenter om skattely-selskaber i Panama. Om de har spillet en aktiv rolle i sagerne er dog tvivlsomt.

Politikere, sports- og erhvervsfolk dukker frem i en lind strøm som stiftere af tvivlsomme firmaer, hvis formål handler om at skjule indtægter for skattevæsnet, i det mellemamerikanske land Panama.

Og nu dukker der også navne på it-folk op.

Det er i første omgang den dømte person bag en af landets største it-svindelnumre Stein Bagger, der ifølge Børsen var medejer af firmaet Agios United, som skulle have fået assistance fra det skrupelløse advokatfirma Mossack Fonseca i Panama til at danne et skattely-selskab på Seychellerne.

Fedtet ind i sagen

Også Navision-manden Erik Damgaard nævnes i papirerne i samspil med investeringsmanden Mark Szigethy, skriver Børsen.

Mark Szigethy har angiveligt skabt et Panama-baseret selskab gennem Mossack Fonseca med navnet Templeview, der har købt aktier i Netbooster, samtidig med at Erik Damgaard sad med i bestyrelsen for det danske selskab.

Erik Damgaard mener dog ikke, at han har spillet en dobbeltrolle i dette forhold, og han siger direkte til avisen, at "det har jeg ikke noget at gøre med."

At hans navn nævnes i denne sammenhæng, tager den tidligere Navision-mand da også ganske roligt.

"Det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til. Det er så længe siden alt det der, så jeg kan vel bare sige nå," udtaler han til Børsen.

Læs også: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: "Jeg er back in business"

Også stifteren af selskabet Templeview, Mark Szigethy, kan fortælle, at firmaet var en del af hans forretning og ikke Navision-mandens.

"Det var ikke Eriks (Damgaard, red.) selskab, det var mit 100 procent," siger Mark Szigethy til Børsen.

Erik Damgaards rolle ser således ikke ud til at være som aktiv deltager i kunstige firmakonstruktioner, men mere som en erhvervsmand, der er blevet fedtet ind i begivenhederne.

Messi og Putin i samme båd

I den mere kulørte ende er der fundet forbindelse mellem Panama og filmstjerner som Jackie Chan, middelmådige fodboldspillere som Brian Steen Nielsen og kæmpe fodboldstjerner som Lionel Messi.

Blandt politikerne er det Islands premierminister og Ruslands præsident, Vladimir Putin, der trækker opmærksomheden lige nu.

En af de virksomheder, der har formidlet kontakterne til advokatfirmaet i Panama, som ifølge kritikere hjælper med at skjule velhaveres og virksomheders formuer for skattemyndigheder, er banken Nordea, der ser ud til at have spillet en uheldig rolle i den formidling.

Indholdet i de 11,5 millioner, som er blevet lækket fra virksomheden Mossack Fonseca, vil i den kommende tid bliver gennemtygget af journalister og eksperter verden rundt, hvilket uden tvivl vil sætte langt flere navne på persongalleriet over skatte-fjendtlige personer og virksomheder.

Læs også:
Læren i 'Panama Papers' for enhver it-ansvarlig: Ingen af dine data er sikre

Derfor er USB-nøglen samfundets vigtigste it-redskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere