De første it-folk dukker nu frem fra Panama-papirerne

Navnene på to prominente it-folk er nu dukket op i forbindelse med de mange dokumenter om skattely-selskaber i Panama. Om de har spillet en aktiv rolle i sagerne er dog tvivlsomt.

Politikere, sports- og erhvervsfolk dukker frem i en lind strøm som stiftere af tvivlsomme firmaer, hvis formål handler om at skjule indtægter for skattevæsnet, i det mellemamerikanske land Panama.

Og nu dukker der også navne på it-folk op.

Det er i første omgang den dømte person bag en af landets største it-svindelnumre Stein Bagger, der ifølge Børsen var medejer af firmaet Agios United, som skulle have fået assistance fra det skrupelløse advokatfirma Mossack Fonseca i Panama til at danne et skattely-selskab på Seychellerne.

Fedtet ind i sagen
Også Navision-manden Erik Damgaard nævnes i papirerne i samspil med investeringsmanden Mark Szigethy, skriver Børsen.

Mark Szigethy har angiveligt skabt et Panama-baseret selskab gennem Mossack Fonseca med navnet Templeview, der har købt aktier i Netbooster, samtidig med at Erik Damgaard sad med i bestyrelsen for det danske selskab.

Erik Damgaard mener dog ikke, at han har spillet en dobbeltrolle i dette forhold, og han siger direkte til avisen, at "det har jeg ikke noget at gøre med."

At hans navn nævnes i denne sammenhæng, tager den tidligere Navision-mand da også ganske roligt.

"Det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til. Det er så længe siden alt det der, så jeg kan vel bare sige nå," udtaler han til Børsen.

Læs også: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: "Jeg er back in business"

Også stifteren af selskabet Templeview, Mark Szigethy, kan fortælle, at firmaet var en del af hans forretning og ikke Navision-mandens.

"Det var ikke Eriks (Damgaard, red.) selskab, det var mit 100 procent," siger Mark Szigethy til Børsen.

Erik Damgaards rolle ser således ikke ud til at være som aktiv deltager i kunstige firmakonstruktioner, men mere som en erhvervsmand, der er blevet fedtet ind i begivenhederne.

Messi og Putin i samme båd
I den mere kulørte ende er der fundet forbindelse mellem Panama og filmstjerner som Jackie Chan, middelmådige fodboldspillere som Brian Steen Nielsen og kæmpe fodboldstjerner som Lionel Messi.

Blandt politikerne er det Islands premierminister og Ruslands præsident, Vladimir Putin, der trækker opmærksomheden lige nu.

En af de virksomheder, der har formidlet kontakterne til advokatfirmaet i Panama, som ifølge kritikere hjælper med at skjule velhaveres og virksomheders formuer for skattemyndigheder, er banken Nordea, der ser ud til at have spillet en uheldig rolle i den formidling.

Indholdet i de 11,5 millioner, som er blevet lækket fra virksomheden Mossack Fonseca, vil i den kommende tid bliver gennemtygget af journalister og eksperter verden rundt, hvilket uden tvivl vil sætte langt flere navne på persongalleriet over skatte-fjendtlige personer og virksomheder.

Læs også:
Læren i 'Panama Papers' for enhver it-ansvarlig: Ingen af dine data er sikre

Derfor er USB-nøglen samfundets vigtigste it-redskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.