De første it-folk dukker nu frem fra Panama-papirerne

Navnene på to prominente it-folk er nu dukket op i forbindelse med de mange dokumenter om skattely-selskaber i Panama. Om de har spillet en aktiv rolle i sagerne er dog tvivlsomt.

Politikere, sports- og erhvervsfolk dukker frem i en lind strøm som stiftere af tvivlsomme firmaer, hvis formål handler om at skjule indtægter for skattevæsnet, i det mellemamerikanske land Panama.

Og nu dukker der også navne på it-folk op.

Det er i første omgang den dømte person bag en af landets største it-svindelnumre Stein Bagger, der ifølge Børsen var medejer af firmaet Agios United, som skulle have fået assistance fra det skrupelløse advokatfirma Mossack Fonseca i Panama til at danne et skattely-selskab på Seychellerne.

Fedtet ind i sagen
Også Navision-manden Erik Damgaard nævnes i papirerne i samspil med investeringsmanden Mark Szigethy, skriver Børsen.

Mark Szigethy har angiveligt skabt et Panama-baseret selskab gennem Mossack Fonseca med navnet Templeview, der har købt aktier i Netbooster, samtidig med at Erik Damgaard sad med i bestyrelsen for det danske selskab.

Erik Damgaard mener dog ikke, at han har spillet en dobbeltrolle i dette forhold, og han siger direkte til avisen, at "det har jeg ikke noget at gøre med."

At hans navn nævnes i denne sammenhæng, tager den tidligere Navision-mand da også ganske roligt.

"Det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til. Det er så længe siden alt det der, så jeg kan vel bare sige nå," udtaler han til Børsen.

Læs også: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: "Jeg er back in business"

Også stifteren af selskabet Templeview, Mark Szigethy, kan fortælle, at firmaet var en del af hans forretning og ikke Navision-mandens.

"Det var ikke Eriks (Damgaard, red.) selskab, det var mit 100 procent," siger Mark Szigethy til Børsen.

Erik Damgaards rolle ser således ikke ud til at være som aktiv deltager i kunstige firmakonstruktioner, men mere som en erhvervsmand, der er blevet fedtet ind i begivenhederne.

Messi og Putin i samme båd
I den mere kulørte ende er der fundet forbindelse mellem Panama og filmstjerner som Jackie Chan, middelmådige fodboldspillere som Brian Steen Nielsen og kæmpe fodboldstjerner som Lionel Messi.

Blandt politikerne er det Islands premierminister og Ruslands præsident, Vladimir Putin, der trækker opmærksomheden lige nu.

En af de virksomheder, der har formidlet kontakterne til advokatfirmaet i Panama, som ifølge kritikere hjælper med at skjule velhaveres og virksomheders formuer for skattemyndigheder, er banken Nordea, der ser ud til at have spillet en uheldig rolle i den formidling.

Indholdet i de 11,5 millioner, som er blevet lækket fra virksomheden Mossack Fonseca, vil i den kommende tid bliver gennemtygget af journalister og eksperter verden rundt, hvilket uden tvivl vil sætte langt flere navne på persongalleriet over skatte-fjendtlige personer og virksomheder.

Læs også:
Læren i 'Panama Papers' for enhver it-ansvarlig: Ingen af dine data er sikre

Derfor er USB-nøglen samfundets vigtigste it-redskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.