Gør det enkelt og lækkert: Sådan kan du kopiere Apple og sælge mere

Meget hardware og software er unødigt bøvlet - nogle gange næsten fjendtligt. Men du kan sagtens komme i gang med at skabe mere brugerrettede teknologiløsninger - og stille krav til dine leverandører om at gøre det samme. Stort interview med programchef Mette Harrestrup.

Os, der arbejder med teknologi og it, har nok en tendens til at se teknologien som en frelser.

Men spørg brugerne af Rejsekortet om, hvorvidt de oplever, at deres verden er blevet nemmere siden klippekortet gik på pension.

Og som du kan se i videoen herover, så har fjernbetjeningen til min Yamaha-forstærker derhjemme 81 knapper. Syv af dem bruger jeg normalt - syv!

Tænk så på den software, som du anvender, eller måske endda er med til at udvikle.

Måske er den røget i samme fælde som Allan Ebdrup, som på Version2 har fortalt om, hvordan han har arbejdet som softwareudvikler i 11 år uden at møde en slutbruger.

Det er grunden til, at nogle af verdens mest succcesfulde produkter fra Lego og Apple anvender tankesættet bag designtænkning.

Ph.d. og programchef Mette Harrestrup står i spidsen for designuddannelserne på Københavns Erhvervsakademi og har et indgående kendskab til balancen mellem design og udvikling.

 

- Hvorfor så mange it-interfaces og produkter igen og igen ligner noget, der kommer direkte fra ingeniørernes skitser?

- Hvad designtænkning kan tilbyde eksisterende virksomheder.

- Hvem der skal involveres i designtænkningen for at man får succes-

Du kan læse mere om, hvordan du arbejder med produktdesign og skaber bedre løsninger med designtænkning - eller måske hvordan du bliver bedre til at stille krav til leverandører i Computerworlds andre artikler:  

Lær af verdens mest succesrige virksomheder: Succes afhænger af din evne til at tænke som en designer

- Du har måske hørt om begrebet designtænkning, men ved du, hvad begrebet dækker over? Computerworld forsøger at finde svaret.

Kom med indenfor i Danmarks hemmelige verdensklasse-uddannelse

- I en baggård i København bliver der uddannet designere i verdensklasse. Men de færreste danskere har hørt om uddannelsen, der tiltrækker studerende fra hele verden.