Artikel top billede

Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Fup-beskeder presser i øjeblikket Nets hårdt. De kommer i alle mulige afskygninger og ofte på klingende dansk. Se en hel stribe eksempler på falske henvendelser her og læs, hvad du selv kan gøre.

Nets, der står bag NemID, er ude i en strøm af falske beskeder, der udgiver sig for at komme fra firmaet.

Der er både tale om phishing-mails, snyde-sms'er og fup-telefonopkald, oplyser firmaet i en advarsel på websiden.

Her kan man blandt andet læse:

"I øjeblikket modtager flere danskere sms'er, e-mails eller telefonopkald fra svindlere, der giver sig ud for at være fra Nets, Microsoft, NemID, din bank eller Visa/MasterCard. Hvor telefonopkaldene typisk kommer fra engelsktalende personer, er mange snyde e-mails og snyde-sms'er typisk skrevet på dansk."

Fælles for disse henvendelser er, at modtageren opfordres til at afgive følsomme oplysninger som eksempelvis konti, betalingskortnummer, udløbsdato, kontrolcifre, CPR-nummer og NemID-nøglekort.

Der er naturligvis tale om forsøg på at lokke data ud af ofrene og efterfølgende misbruge dem til kriminalitet.

Det skal du gøreNets angiver følgende vejledning, hvis du modtager en ondsindet e-mail eller sms: Undlade at opgive nogen form for personlige kortdata, videresende den til Nets' phishing-analyse afdeling, phishing-dk@nets.eu eller slet den.

Hvis du modtager et telefonopkald, skal du: Undlade at opgive nogen form for personlige oplysninger og afbryde forbindelsen, oplyser firmaet.

Husk at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller lignende.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Læs mere på Nets webside.

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere