Artikel top billede

Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Fup-beskeder presser i øjeblikket Nets hårdt. De kommer i alle mulige afskygninger og ofte på klingende dansk. Se en hel stribe eksempler på falske henvendelser her og læs, hvad du selv kan gøre.

Nets, der står bag NemID, er ude i en strøm af falske beskeder, der udgiver sig for at komme fra firmaet.

Der er både tale om phishing-mails, snyde-sms'er og fup-telefonopkald, oplyser firmaet i en advarsel på websiden.

Her kan man blandt andet læse:

"I øjeblikket modtager flere danskere sms'er, e-mails eller telefonopkald fra svindlere, der giver sig ud for at være fra Nets, Microsoft, NemID, din bank eller Visa/MasterCard. Hvor telefonopkaldene typisk kommer fra engelsktalende personer, er mange snyde e-mails og snyde-sms'er typisk skrevet på dansk."

Fælles for disse henvendelser er, at modtageren opfordres til at afgive følsomme oplysninger som eksempelvis konti, betalingskortnummer, udløbsdato, kontrolcifre, CPR-nummer og NemID-nøglekort.

Der er naturligvis tale om forsøg på at lokke data ud af ofrene og efterfølgende misbruge dem til kriminalitet.

Det skal du gøreNets angiver følgende vejledning, hvis du modtager en ondsindet e-mail eller sms: Undlade at opgive nogen form for personlige kortdata, videresende den til Nets' phishing-analyse afdeling, phishing-dk@nets.eu eller slet den.

Hvis du modtager et telefonopkald, skal du: Undlade at opgive nogen form for personlige oplysninger og afbryde forbindelsen, oplyser firmaet.

Husk at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller lignende.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Læs mere på Nets webside.

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere