Microsoft klar med afgørende Flash-tiltag: Nu skal ressource-slugeren stoppes

Microsoft ønsker Flash sendt helt ud i kulden og indfører nu ny streng kontrol med den ressource-krævende webteknologi i Edge-browseren.

Adobes Flash spiller stadig en afgørende rolle på internettet, selvom teknologien i de senere år er både blevet kritiseret for sikkerhedsbrister og for at være for ressourcekrævende.

Microsoft er heller ikke den store Flash-fan, og nu giver selskabet Edge-brugerne mulighed for at styre, hvornår og hvor meget Flash-indholdet skal have lov til at fylde i broweren.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at Edge-browseren nu giver brugerne mulighed for selv at indstille, hvor mange ressourcer, Flash må kræve af browseren.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Det indføres i forbindelse med det store opdatering til Windows 10, der kommer til sommer - læs mere om Redstone/Anniverary Update her.

"Med Anniversary Update til Windows 10, vil Microsoft Edge på en intelligent måde auto-pause indhold, der ikke er afgørende for en webside," skriver Microsoft og meddeler, at Windows Insiders kan afprøve løsningen i Windows 10 build 14316.

Sådan fungerer det
Konkret kommer den nye Flash-kontrol til at fungere ved, at indholdet - eksempelvis animationer eller annoncer - sættes på pause automatisk - medmindre brugeren vælger at klikke på indholdet.

"Dette reducerer strømforbruget signifikant og forbedrer ydelsen," skriver Microsoft, der samtdigig meddeler, at Flash-indhold, der har en relevans for siden - eksempelvis video og spil - ikke vil blive stoppet i Edge.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Microsoft: Flash skal væk
Der er dog ingen tvivl om, at også Microsoft gerne ser, at Flash på sigt kan sendes helt ud i kulden og erstattes af moderne web-teknologier og standarder.

"Denne transformation til moderne webstandarder er til gavn for både brugere og udviklere," mener selskabet. 

"Brugerne oplever forbedret batteritid, når sider anvender effektive webstandarder, der mindsker både kravet til hukommelse og CPU."

"Udviklerne drager nytte af, at de kan skabe sider, der fungerer på tværs af alle browsere og devices, inklusiv mobile devices, hvor Flash måske ikke er tilgængeligt."

"Vi opfordrer webmiljøet til at fortsætte transformationen væk fra Flash og mod åbne webstandarder," skriver Microsoft.

Selskabet peger på blandt andet Encrypted Media Extensions, Media Source Extensions, Canvas, Web Audio og RTC som relevante standarder.

"Vi planlægger efter og ser frem til en fremtid, hvor Flash ikke længere er nødvendigt default som en del af oplevelsen i Microsoft Edge."

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.