Artikel top billede

Microsoft klar med afgørende Flash-tiltag: Nu skal ressource-slugeren stoppes

Microsoft ønsker Flash sendt helt ud i kulden og indfører nu ny streng kontrol med den ressource-krævende webteknologi i Edge-browseren.

Adobes Flash spiller stadig en afgørende rolle på internettet, selvom teknologien i de senere år er både blevet kritiseret for sikkerhedsbrister og for at være for ressourcekrævende.

Microsoft er heller ikke den store Flash-fan, og nu giver selskabet Edge-brugerne mulighed for at styre, hvornår og hvor meget Flash-indholdet skal have lov til at fylde i broweren.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at Edge-browseren nu giver brugerne mulighed for selv at indstille, hvor mange ressourcer, Flash må kræve af browseren.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Det indføres i forbindelse med det store opdatering til Windows 10, der kommer til sommer - læs mere om Redstone/Anniverary Update her.

"Med Anniversary Update til Windows 10, vil Microsoft Edge på en intelligent måde auto-pause indhold, der ikke er afgørende for en webside," skriver Microsoft og meddeler, at Windows Insiders kan afprøve løsningen i Windows 10 build 14316.

Sådan fungerer det

Konkret kommer den nye Flash-kontrol til at fungere ved, at indholdet - eksempelvis animationer eller annoncer - sættes på pause automatisk - medmindre brugeren vælger at klikke på indholdet.

"Dette reducerer strømforbruget signifikant og forbedrer ydelsen," skriver Microsoft, der samtdigig meddeler, at Flash-indhold, der har en relevans for siden - eksempelvis video og spil - ikke vil blive stoppet i Edge.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Microsoft: Flash skal væk
Der er dog ingen tvivl om, at også Microsoft gerne ser, at Flash på sigt kan sendes helt ud i kulden og erstattes af moderne web-teknologier og standarder.

"Denne transformation til moderne webstandarder er til gavn for både brugere og udviklere," mener selskabet. 

"Brugerne oplever forbedret batteritid, når sider anvender effektive webstandarder, der mindsker både kravet til hukommelse og CPU."

"Udviklerne drager nytte af, at de kan skabe sider, der fungerer på tværs af alle browsere og devices, inklusiv mobile devices, hvor Flash måske ikke er tilgængeligt."

"Vi opfordrer webmiljøet til at fortsætte transformationen væk fra Flash og mod åbne webstandarder," skriver Microsoft.

Selskabet peger på blandt andet Encrypted Media Extensions, Media Source Extensions, Canvas, Web Audio og RTC som relevante standarder.

"Vi planlægger efter og ser frem til en fremtid, hvor Flash ikke længere er nødvendigt default som en del af oplevelsen i Microsoft Edge."

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere