Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Microsoft klar med afgørende Flash-tiltag: Nu skal ressource-slugeren stoppes

Microsoft ønsker Flash sendt helt ud i kulden og indfører nu ny streng kontrol med den ressource-krævende webteknologi i Edge-browseren.

Adobes Flash spiller stadig en afgørende rolle på internettet, selvom teknologien i de senere år er både blevet kritiseret for sikkerhedsbrister og for at være for ressourcekrævende.

Microsoft er heller ikke den store Flash-fan, og nu giver selskabet Edge-brugerne mulighed for at styre, hvornår og hvor meget Flash-indholdet skal have lov til at fylde i broweren.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at Edge-browseren nu giver brugerne mulighed for selv at indstille, hvor mange ressourcer, Flash må kræve af browseren.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Det indføres i forbindelse med det store opdatering til Windows 10, der kommer til sommer - læs mere om Redstone/Anniverary Update her.

"Med Anniversary Update til Windows 10, vil Microsoft Edge på en intelligent måde auto-pause indhold, der ikke er afgørende for en webside," skriver Microsoft og meddeler, at Windows Insiders kan afprøve løsningen i Windows 10 build 14316.

Sådan fungerer det

Konkret kommer den nye Flash-kontrol til at fungere ved, at indholdet - eksempelvis animationer eller annoncer - sættes på pause automatisk - medmindre brugeren vælger at klikke på indholdet.

"Dette reducerer strømforbruget signifikant og forbedrer ydelsen," skriver Microsoft, der samtdigig meddeler, at Flash-indhold, der har en relevans for siden - eksempelvis video og spil - ikke vil blive stoppet i Edge.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Microsoft: Flash skal væk
Der er dog ingen tvivl om, at også Microsoft gerne ser, at Flash på sigt kan sendes helt ud i kulden og erstattes af moderne web-teknologier og standarder.

"Denne transformation til moderne webstandarder er til gavn for både brugere og udviklere," mener selskabet. 

"Brugerne oplever forbedret batteritid, når sider anvender effektive webstandarder, der mindsker både kravet til hukommelse og CPU."

"Udviklerne drager nytte af, at de kan skabe sider, der fungerer på tværs af alle browsere og devices, inklusiv mobile devices, hvor Flash måske ikke er tilgængeligt."

"Vi opfordrer webmiljøet til at fortsætte transformationen væk fra Flash og mod åbne webstandarder," skriver Microsoft.

Selskabet peger på blandt andet Encrypted Media Extensions, Media Source Extensions, Canvas, Web Audio og RTC som relevante standarder.

"Vi planlægger efter og ser frem til en fremtid, hvor Flash ikke længere er nødvendigt default som en del af oplevelsen i Microsoft Edge."

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere