Nemlig.com: Derfor er Coops nye netbutik en fordel for os

Den danske net-supermarked Nemlig.com mener, at Coops nye net-satnings kan være med til at udvide markedet for dagligvarerhandel på nettet.

Hos det danske net-supermarked Nemlig.com er de ikke i tvivl om, hvorfor den nordiske supermarkedsgigant Coop nu iværksætter en stor dansk satsning på internethandel.

"Vi kan jo se, at Coops koncept på lange stræk minder rigtig meget om vores. Så vi er kun stolte over, at de har kunne finde inspiration hos os."

"Jeg overbevist om, at vores tilstedeværelse på markedet har fået dem til at fremrykke deres beslutning om sælge dagligvarer på nettet," siger Stefan Plenge, der er administrerende direktør for Nemlig.com til Computerworld.

Coop lancerede sin nye internetsatning mad.coop.dk i fredags. Her kan kunder i hele landet bestille op mod 8.000 forskellige dagligvarer til udbringning. Et koncept som Nemlig.com siden 2010 har drevet i det storkøbenhavnske område.

Læs også: Coop-direktør om ny online-butik: "Det bliver svært at tjene penge, så det er et sats på fremtiden"

En blåstempling
Ifølge Stefan Plenge er Coops satsning en blåstempling af Nemlig.coms koncept, og det er hans håb, at Coop indtog på markedet kan være med til udvide markedet for dagligvarehandel på nettet.

"Vi tror, at endnu flere dansker nu får øjnene op for fordelene ved handle dagligvarer på nettet. For nu er det ikke os alene, der skal ud og slå på tromme for konceptet, men nu er vi to store seriøse spillere, der kan overbevise danskerne om, at det er fremtiden," siger han.

Siger du dermed også, at det er svært at overbevise danskerne om, at de skal købe dagligvarer på nettet?

"Indkøb af dagligvarer er en af de mest indgroede vaner overhovedet. Det er noget, som folk gør rutinemæssigt flere gange om ugen og har gjort gennem mange år. Vores største udfordring er, at få folk ud af denne her faste og meget indgroede rytme. Men vi kan heldigvis se, at når folk først får øjnene op for fordelene ved at handle dagligvarer på nettet, så bliver de også hængende," siger Stefan Plenge.

Vækst-ambitioner er skyld i underskud
Nemlig.com har endnu ikke haft held til at skabe en overskudsforretning på dagligvarerhandel på internettet.

I det seneste regnskab havde virksomheden et underskud på 93 millioner kroner.

Men ifølge Stefan Plenge skyldes det, at Nemlig.com i øjeblikket foretager store investeringer i fremtiden.

"Vores økonomiske resultater ser ud, som de gør, fordi vi gennem de sidste fem år helt bevidst har investeret i vores volume på forkant. Det vil sige, at de investeringer vi laver i dag ikke bare skal matche det antal kunder, som vi har i dag. Det skal også matche det antal kunder, som vi forventer at have om 12 til 18 måneder, og det er derfor, at vi hele tiden er i stand til at følge med den vækst, som vi har oplevet," siger Stefan Plenge.

I modsætning til Coop, der har 1200 butikker fordelt over hele Danmark, har Nemlig.com ingen fysiske butikker.

Men det ser Stefan Plenge dog ikke som en ulempe. Tværtimod

"Jeg ser det som en stor fordel, fordi vi kan bruge alle vores ressourcer på en enkelt kanal, hvor vi kan være fokuseret på at udforme den mest optimale indkøbsoplevelse uden at være begrænset af at skulle tage hensyn til fysiske butikker, der kan komme til at lide under væksten i internethandlen," siger han.

Læs også:
Han så lyset i New York: Sådan vil Nemlig.com forandre dine indkøb

Coop klar med stor net-satsning: Nu begynder den store dagligvare-krig på nettetComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.