Nemlig.com: Derfor er Coops nye netbutik en fordel for os

Den danske net-supermarked Nemlig.com mener, at Coops nye net-satnings kan være med til at udvide markedet for dagligvarerhandel på nettet.

Hos det danske net-supermarked Nemlig.com er de ikke i tvivl om, hvorfor den nordiske supermarkedsgigant Coop nu iværksætter en stor dansk satsning på internethandel.

"Vi kan jo se, at Coops koncept på lange stræk minder rigtig meget om vores. Så vi er kun stolte over, at de har kunne finde inspiration hos os."

"Jeg overbevist om, at vores tilstedeværelse på markedet har fået dem til at fremrykke deres beslutning om sælge dagligvarer på nettet," siger Stefan Plenge, der er administrerende direktør for Nemlig.com til Computerworld.

Coop lancerede sin nye internetsatning mad.coop.dk i fredags. Her kan kunder i hele landet bestille op mod 8.000 forskellige dagligvarer til udbringning. Et koncept som Nemlig.com siden 2010 har drevet i det storkøbenhavnske område.

Læs også: Coop-direktør om ny online-butik: "Det bliver svært at tjene penge, så det er et sats på fremtiden"

En blåstempling
Ifølge Stefan Plenge er Coops satsning en blåstempling af Nemlig.coms koncept, og det er hans håb, at Coop indtog på markedet kan være med til udvide markedet for dagligvarehandel på nettet.

"Vi tror, at endnu flere dansker nu får øjnene op for fordelene ved handle dagligvarer på nettet. For nu er det ikke os alene, der skal ud og slå på tromme for konceptet, men nu er vi to store seriøse spillere, der kan overbevise danskerne om, at det er fremtiden," siger han.

Siger du dermed også, at det er svært at overbevise danskerne om, at de skal købe dagligvarer på nettet?

"Indkøb af dagligvarer er en af de mest indgroede vaner overhovedet. Det er noget, som folk gør rutinemæssigt flere gange om ugen og har gjort gennem mange år. Vores største udfordring er, at få folk ud af denne her faste og meget indgroede rytme. Men vi kan heldigvis se, at når folk først får øjnene op for fordelene ved at handle dagligvarer på nettet, så bliver de også hængende," siger Stefan Plenge.

Vækst-ambitioner er skyld i underskud
Nemlig.com har endnu ikke haft held til at skabe en overskudsforretning på dagligvarerhandel på internettet.

I det seneste regnskab havde virksomheden et underskud på 93 millioner kroner.

Men ifølge Stefan Plenge skyldes det, at Nemlig.com i øjeblikket foretager store investeringer i fremtiden.

"Vores økonomiske resultater ser ud, som de gør, fordi vi gennem de sidste fem år helt bevidst har investeret i vores volume på forkant. Det vil sige, at de investeringer vi laver i dag ikke bare skal matche det antal kunder, som vi har i dag. Det skal også matche det antal kunder, som vi forventer at have om 12 til 18 måneder, og det er derfor, at vi hele tiden er i stand til at følge med den vækst, som vi har oplevet," siger Stefan Plenge.

I modsætning til Coop, der har 1200 butikker fordelt over hele Danmark, har Nemlig.com ingen fysiske butikker.

Men det ser Stefan Plenge dog ikke som en ulempe. Tværtimod

"Jeg ser det som en stor fordel, fordi vi kan bruge alle vores ressourcer på en enkelt kanal, hvor vi kan være fokuseret på at udforme den mest optimale indkøbsoplevelse uden at være begrænset af at skulle tage hensyn til fysiske butikker, der kan komme til at lide under væksten i internethandlen," siger han.

Læs også:
Han så lyset i New York: Sådan vil Nemlig.com forandre dine indkøb

Coop klar med stor net-satsning: Nu begynder den store dagligvare-krig på nettetPremium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.