Artikel top billede

Facebook spår fremtiden: Sådan skal du slippe for unødvendige notifikationer

Bots og kunstig intelligens skal hjælpe dig fra at drukne i data, mener Facebook. Her er seneste nyt fra selskabets udviklerkonference, F8.

Digitale bots med en form for kunstig intelligens er åbenbart det næste store teknologiske skridt.

Microsofts Build-konference handlede om bots og bot-frameworks til udviklere indbygget i blandt andet Skype, men nu kommer også Facebook på banen.

Læs også: Microsoft: Disse små programmer bliver det helt store for os i fremtiden

Ved Facebooks F8-konference åbnede Mark Zuckerberg for Facebooks nyheder og fremtidsvisioner.

Ud over et open source 360 graders kamera med 8K-opløsning, præsenterede Mark Zuckerberg sin nye platform for bots, hvor virksomheder skal udvikle bots, som brugeren kan tale med for at købe produkter eller modtage informationer.

Der ligger allerede 20 forskellige bots klar fra Facebook. En er vejr-botten Hi Poncho, som kan oplyse om vejret på din lokation.

Andre eksemplerer en blomsterhandler-bot eller en Wall Street Journal-bot.

A.I. skal undgå overflod af data
Ud over bots satser Facebook yderligere på den kunstige intelligens i virksomhedens tjenester.

Ifølge Mike Beltzner, product manager hos Facebook, vil der være 40 zetabyte data i verden i 2020. En zetabyte svarer til en billion gigabyte, hvilket lidt løst omregnet svarer til to milliarder års musik.

"Hvis du allerede føler, at du drukner i data, så bliver det kun værre. Der bliver produceret data som aldrig før," siger Mike Beltzner til den amerikanske version af Computerworld.

50 mennesker arbejder på A.I. hos Facebook, og målet er at stoppe mængden af unødvendig data og forstyrrelse, så vi måske kan slippe for at se notifikationer, som omhandler ligegyldige billeder af din kusines børn, hvis du reelt set er fløjtende ligeglad med børnebilleder.

"Jeg forudsiger en verden, hvor alle notifikationer er relevante, hvor alle notifikationer rent faktisk kommer dig ved. A.I'en vil kende dig, og hvad der er vigtigt for dig," siger Mike Beltzner.

Facebook omtalte også sin store satsning på VR-området med blandt andet en VR-selfiestick.

Desuden vil Facebook forbedre den indbyggede "gem til senere" funktion, som 250 millioner mennesker anvender hver eneste dag.

Læs også: Derfor må danskerne fortsat se langt efter Microsofts Cortana - kommer ikke til Danmark foreløbigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere