Artikel top billede

Journalist fængslet i to år for at hjælpe hackergruppen Anonymous

Udlevering af login-oplysninger til medlemmer af hacktivistgruppen Anonymous og senere ændring af en avis-artikel koster nu en journalist to år i fængsel.

At hjælpe hacktivister fra Anonymous med at logge ind på et nyhedssite, så der kunne ændres i en artikel, koster nu den amerikanske journalist Matthew Keys to år i fængsel.

I oktober 2015 blev den amerikanske blogger og journalist Matthew Keys med fortid hos blandt andre Reuters fundet skyldig i at have givet personer adgang til content manegementsystemet (CMS'et) hos nyhedssitet The Los Angeles Times.

Login-adgangen til nyhedssitet havde han som daværende ansat hos et Tribune-Media-selskab, som også ejer The Los Angeles Times.

Efter at have uddelt brugernavn og password til sitets CMS, loggede folk fra Anonymous ind på CMS'et og ændrede en historie hos The Los Angeles Times, der dog blev ændret tilbage til originalartiklen på under en time.

Det skriver The Verge.

Vil ændre 'absurd' lovgivning

Sagen begyndte at rulle tilbage i marts 2013, hvor den daværende Reuters-social medieredaktør blev sigtet for login-hjælpen, som skulle have fundet sted i december 2010.

Henvendelserne fra myndighederne kostede Matthew Keys jobbet hos Reuters, hvorefter han erklærede sig uskyldig i, at han skulle have brudt den amerikanske lovgivning vedrørende computermisbrug.

På Twitter har journalisten erklæret, at han vil appellere dommen - og ikke blot med en simpel appelsag.

"Når vi appellerer, skal vi ikke bare have omgjort dommen, men vi vil forsøge at ændre den absurde it-lovgivning på samme tid," tweetede han onsdag, da straffeudmålingen på to år var kendt.

Snowden: To år for 40 minutter
I værste fald havde login-hjælpen til Anonymousgruppen kostet Matthew Keys 25 år på vand og brød.

På Twitter har NSA-whistlebloweren Edward Snowden også reageret med en kort konstatering:

"To år for web-defacement (ændring af indhold, red), der varede 40 minutter," lyder konstateringen fra Edward Snowden efter straffeudmålingen blev kendt.

Så mange år i fængsel ville Edward Snowden stå til hvis han var dansk


Computerworld vil så gerne svindles, men svindlerne bider ikke på - hvad gør vi forkert?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere