Schultz opsluger Dansk Internet Selskab

Schultz Grafisk tager content management-leverandøren Dansk Internet Selskab under sine egne vinger, fire år efter den første investering i selskabet blev foretaget. Nu handler det om at få synergier med Schultz Grafisks egen software til publicering, siger direktøren.

Et af Danmarks ældste selskaber inden for systemer til web-publicering, Dansk Internet Selskab, bliver nu lagt sammen med sin ejer, Schultz Grafisk.

Schultz, som også driver forlagsvirksomhed med lovinformation, købte halvdelen af content management-selskabet allerede i 2000 og de sidste aktier for knap et år siden.

Ifølge direktøren for Schultz Grafik, Michael Kanstrup, var den oprindelige plan at oprette en hel portefølje af selvstændige virksomheder. I dag koncentrerer Schultz-gruppen sig imidlertid om at høste synergierne mellem de forskellige forretningsområder, og det er årsagen til sammenlægningen.

Flytter til Albertslund

Dansk Internet Selskab bliver hjørnestenen i en ny enhed, Schultz IT, som CMS-selskabets stifter, Jakob Sand, skal stå i spidsen for.

Enheden får fra starten 27 medarbejdere, hvoraf de 22 kommer fra Dansk Internet Selskab. De vinker farvel til adressen med udsigt over søerne i København og flytter til en mere anonym adresse i vestegns-forstaden Albertslund.

For blot et par år siden var der 50 ansatte i Dansk Internet Selskab.

- Dansk Internet Selskab har i 2003 reduceret antallet af medarbejdere som så mange andre i denne her branche, konstaterer Michael Kanstrup.

Han pointerer, at Schultz har fortsat med at investere i Dansk Internet Selskab, der så sent som i januar blev tilført 8,5 millioner kroner.

Fokus på offentlige kunder

Både Schultz Grafisk har Dansk Internet Selskab har fokus på offentlige kunder. Dansk Internet Selskabs CMS- og dokumenthåndteringssystem Intrasuite er særligt målrettet på det offentlige, og Schultz Grafisk håndterer publikationer for blandt andet alle ministerier.

Schultz Grafisk udvikler skræddersyede systemer, der kan trække information ud af en database og publicere dem, hvad enten det sker på selskabets eget trykkeri eller på web. Det er omtrent samme forretningsområde som det langt større århusianske Stibo.

- Stibo har de helt store, internationale virksomheder som kunder. Vi går efter små og mellemstore danske kunder, forklarer Michael Kanstrup, som stadig henter hovedparten af omsætningen på trykkeri og prepress.

Han mener, at Schultz Grafisk og Dansk Internet Selskab supplerer hinanden godt.

- Dansk Internet Selskab har udviklet et standardsystem, og de data, som brugerne lægger i det, kan ikke umiddelbart trykkes. Vi hjælper kunderne, så de kan trykke eller publicere informationerne, der ligger i deres systemer, forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere